OUG CU "DEDICAŢIE" Tudorel Toader pregăteşte "albirea" lui Liviu Dragnea

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2019

Tudorel Toader se supune din nou dorinţelor liderilor social-democraţi. Zilele trecute, ministrul Justiţiei, înainte de a intra în concediu, a trimis spre avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă menit să schimbe situaţia penală a lui Liviu Dragnea.

Actul normativ a fost solicitat de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei şi autor al celebrei OUG 13. Acesta i-a transmis lui Tudorel Toader: "Noi am promis o jus­tiţie în slujba cetăţeanului, o justiţie astfel încât să nu mai existe abuzuri în justiţie, domnule ministru. Cred că dumneavoastră şi noi avem o decizie de cel puţin 2 luni de zile în care am stabilit că cel puţin articolele declarate constituţionale privind Codul Penal şi Codul de procedură penală şi decizia cu completurile de 5. Aveţi obligaţia, domnule ministru, să ne spuneţi când daţi această ordonanţă".

În urma cerinţei lui Iordache, Minis­terul Justiţiei are în lucru un proiect de OUG care introduce posibilitatea ca persoanele condamnate de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte înainte de noiembrie 2018 (completuri declarate nelegale de CCR) să poată face contestaţie în anulare - chiar dacă au ieşit din termenul legal de 30 de zile de depunere a contestaţiei.

Proiectul a fost deja trimis de Minis­terul Justiţiei pe circuitul de avizare în timp ce ministrul Tudorel Toader se află în concediu de joi, 21 martie, până mâine, 26 martie..

Conform textului aflat pe circuitul de avizare, "contestaţia în anulare pentru motivul prevăzut de art 426 lit. d) teza I CPP împotriva hotărârilor judecătoreşti definitive pronunţate în apel de complete de 5 judecători al ÎCCJ după intrarea în vigoare a CPP şi pentru care termenul de introducere a contestaţiei în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018 poate fi introdusă de oricare dintre titularii acestei căi de atac prevăzuţi de art 427 alin 1 CPP, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei OUG". Acelaşi proiect de act normativ mai prevede că, dacă se admite contestaţia în anulare, cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se sus­pendă de la data desfiinţării hotărârii a cărei anulare se cere şi până la data pronunţării unei hotărâri ca urmare a rejudecării apelului.

Dacă va fi adoptat, actul normativ i-ar redeschide lui Liviu Dragnea procesul Referendumul, finalizat în 2016 cu o condamnare definitivă de 2 ani de închisoare cu suspendare. Aceasta ar echivala cu faptul că liderul PSD nu ar mai fi considerat recidivist, nu ar mai avea cazier şi ar putea fi inclusiv premier.

Proiectul arată că un condamnat poa­te depune contestaţie în anulare împotriva sentinţei definitive şi în procesele în care termenul de introducere a contestaţiei în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018, dacă "instanţa de apel nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate. Adică exact cazul lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv tocmai în 2016 în dosarul Referendumul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. la ce poti sa te astepti de la infractorii ajunsi in pozitii de conducere? Poti sa te astepti doar la faptul ca vor face noi si noi infractiuni.

    CCR a specificat ca decizia ei se aplica doar pentru viitor si in nici un caz lui Dragnea. Dat te pui cu infractorii? Ei schimba legile in cel mai pur stil dictatorial, iar daca nu le schimba, le interpreteaza dupa cum le convine, pentu ca ei pot si "Realitatea e aia pe care ţi-o spun eu!" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb