OVIDIU GHIMAN: "Telekom România pregăteşte proiecte privind securitatea cibernetică"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 26 mai 2015

"Telekom România pregăteşte proiecte privind securitatea cibernetică"

Telekom România pregăteşte, pentru perioada următoare, proiecte privind securitatea cibernetică, prin care îşi propune să crească nivelul de înţelegere a provocărilor şi pericolelor din piaţă în acest domeniu, după cum a declarat, ieri, Ovidiu Ghiman, director executiv Comercial Segment Business al companiei.

Reprezentanţii operatorului de telecomunicaţii au prezentat, într-o conferinţă de presă, un nou produs de servicii integrate de tip fix-mobil, fiind a treia ţară membră a grupului Deutsche Telekom care beneficiază de acest concept, după Germania şi Slovacia.Totodată, aceştia au declarat că numărul clienţilor Telekom România care au ales aceste pachete a ajuns la 100.000, la sfârşitul lunii aprilie. Nikolai Beckers, CEO-ul companiei, susţine că, în primele trei luni, operatorul a reuşit să crească cu 30% acoperirea gospodăriilor cu fibră optică. În plus, a mai fost anunţată o nouă versiune a serviciului de televiziune.

În ciuda optimismului cu care oficialii Telekom România au anunţat noile produse pentru clienţii săi, rezultatele financiare din primele trei luni publicate recent au arătat scăderi pe linie la nivelul veniturilor, profitului şi al numărului de abonaţi, pe fondul campaniei ample de rebranding din toamna anului trecut, când Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor activa sub brandul Telekom. Astfel, veniturile companiei Telekom în ţara noastră au scăzut cu 7,7% în primul trimestru, de la 261 de milioane de euro în 2014 la 241 milioane euro în acest an, declinul fiind înregistrat în mare parte din cauza reducerii tarifelor de încheiere a apelurilor, în trimestrul doi din 2014, potrivit datelor publicate de Deutsche Telekom.

În plus, profitul EBITDA (înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierilor şi amortizărilor) a scăzut cu 16,7%, de la 66 de milioane de euro în intervalul similar din 2014 la 55 de milioane de euro, evoluţie negativă determinată de declinul veniturilor. Totodată, numărul de abonaţi ai Telekom România pentru telefonie mobilă a scăzut de la 6,047 milioane la 6,008 milioane în intervalul analizat. În cazul telefoniei fixe, numărul abonaţilor a coborât şi mai mult, de la 2,239 milioane la 2,189 milioane, iar pentru serviciile de broadband, numărul abonaţilor era, la 31 martie 2015, de 1,192 milioane, faţă de 1,199 milioane în urmă cu un an.

Chiar şi cu aceste rezultate negative, reprezentanţii companiei au transmis un comunicat de presă, potrivit căruia Telekom România a înregistrat o "performanţă financiară stabilă" în primul trimestru al anului 2015". Aceştia au menţionat creşterea cu 3,2% a numărului de clienţi TV până la 1,414 milioane şi venituri din serviciile de televiziune cu 9,1% mai mari de la un an la altul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb