OVIDIU RAEŢCHI, PNL:  "Modul în care Carmen Dan şi PSD au gestionat OUG privind pensiile de serviciu a generat panică"

D.I.
Politică / 17 februarie 2018

Ovidiu Raeâchi (Sursa foto: Twitter)

Ovidiu Raeâchi (Sursa foto: Twitter)

Coordonatorul Comisiei de Apărare a PNL, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, a afirmat că este "penibil că ministrul de Interne, Carmen Dan, încă mai cere "diagnoze" asupra situaţiei din Poliţia Română, se afirmă într-un comunicat al partidului, remis Redacţiei.

Reacţia parlamentrului vine după discursul lui Carmen Dan de la prezentarea bilanţului Poliţiei Române.

Astfel, afirmă Raeţchi: "Este penibil că la mai bine de un an de când a devenit ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan tot nu cunoaşte starea de fapt din sistem şi spune că a solicitat o în acest sens. În acest ritm, poate până la finalul mandatului, Carmen Dan va înţelege şi va putea numi, cu nume şi problemele din Poliţie, numai că va fi prea târziu şi criza de personal din sistem se va acutiza".

Referitor la actulalele probleme ale personalului angajat în cadrul Poliţiei Române, deputatul declară: "Deficitul de cadre depăşeşte cifra de 24.000, cu efecte grave nu doar asupra siguranţei cetăţenilor, dar şi asupra siguranţei poliţiştilor, în condiţiile în care cazurile de ultraj au crescut semnificativ în 2017. Poliţiştii sunt suprasolicitaţi, îşi pun viaţa în pericol atunci când sunt nevoiţi să patruleze singuri iar acum, mulţi dintre ei, s-au trezit cu veniturile reduse".

Ovidiu Raeţchi aminteşte totodată efectele deciziilor luate de coaliţia aflată la guvernare: "Cele mai recente inovaţii fiscale ale guvernării Dăncilă-Dragnea nu au ajutat: eliminarea sporului de permanenţă pentru poliţişti, în valoare de 40% din salariul de bază a condus la scăderi de venituri semnificative pentru circa 8000 de persoane. Acum, Carmen Dan spune că nu mai are baze legale pentru acordarea acestui spor, ca şi cum ar fi fost luată complet prin surprindere de faptul că poliţiştii au rămas fără o parte semnificativă din venituri. Modul în care Carmen Dan şi PSD au gestionat ordonanţa de urgenţă de acum câteva luni privind pensiile de serviciu a generat panică, instabilitate şi plecări numeroase din sistem, tocmai la nivelul unora dintre cei mai bine pregătiţi şi experimentaţi profesionişti, iar o parte din structurile de conducere ale MAI au fost decimate".

În cele din urmă, parlamentarul precizează: "Orice diagnoză decentă asupra bilanţului de ministru al lui Carmen Dan ar conduce la ideea că avem un ministru incompetent şi că demisia sa din funcţie este singura soluţie. Numirea unui profesionist la conducerea MAI, care să înţeleagă problemele din sistem şi să vină rapid cu rezolvarea acestora, ar fi soluţia optimă".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. puterea e malefica!

    E buna critica dar e bine sa vedeti si barna din ochi vostri.Partidul de trista amintire PDL,este impartit in PNL,PMP etc.Multe excrocheri sa-u facut in perioada PDL,salari crescute pentru unitatile de forta si protectie,pensii din salariul pe ultimele 3 luni,restituire propritatilor in integrum si aiurea etc.Este adevarat ca distrugerea tari a inceput inca de pe vremea lui Iliescu si guvernul lui Roman

    Normal sa analizezi ce se intampla in activitatea unora si nu asa cum au facut primul minisru si doamna DNA sa ceri raport de la cel care a gresit si sa tragi concluzi dupa parerea lor.Asta se intampla atunci cand nu vrei sa vezi greselile.

    Forta de munca nu se gaseste la nivelul tari in foarte multe domenii.Inainte de a marii numarul celor din institutiile de forta si protectie ar fi bine sa cotribuiti la dezoltarea tarii,de distrus ati distrus destul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb