OVIDIU RAEŢCHI, PNL, PROPUNE:  Înrolarea şomerilor în corpul de rezervişti pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă

I. Ghe.
Politică / 22 mai 2020

Înrolarea şomerilor în corpul de rezervişti pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă

Ovidiu Raeţchi, vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, consideră că asigurarea necesarului de rezervişti voluntari pentru Armată ar putea rezolva problemele cu care se confruntă mulţi dintre cei care şi-au pierdut locurile de muncă în urma crizei economice generată de pandemia Covid-19.

"Putem soluţiona, concomitent, două probleme: acoperirea unor lipsuri din sistemul de apărare (recent bombardierele ruseşti Tupolev au testat frontiera de est a NATO), oferind implicit şi o soluţie pentru combaterea şomajului generat de criza COVID-19. (...) În contextul internaţional actual, dominat de incertitudine economică, ameninţări hibride şi actori statali imprevizibili, consolidarea rezilienţei reprezintă un pilon al dezvoltării durabile a României. Tocmai de aceea, este important ca ţara noastră să construiască un corp de rezervă capabil să gestioneze adecvat diverse ameninţări în situaţii de urgenţă", a scris deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, pe pagina oficială de Facebook.

Domnia sa susţine că rezervişti voluntari pot fi bărbaţi sau femei, cu domiciliul în România şi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.

Ovidiu Raeţchi arată că primele de fidelitate, recompensele prevăzute de regulamentul militar şi posibilitatea de a participa la cursuri gratuite sunt doar câteva dintre beneficiile acordate rezerviştilor, în perioadele în care participă la instruire şi la îndeplinirea misiunilor în structurile în care sunt încadraţi. Totodată, atunci când rezerviştii nu participă la instruire sau misiuni, continuă să fie declaraţi în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj şi beneficiază lunar de o remuneraţie.

"În contextul în care unele persoane au fost fie disponibilizate, pe fondul crizei COVID-19, fie urmează să intre pe piaţa muncii, înrolarea în corpul de rezervă ar putea contribui la securitatea lor financiară", precizează Ovidiu Raeţchi.

El menţionează că în această perioadă dificilă tinerii sunt extrem de vulnerabili, iar înrolarea lor în corpul de rezervă ar fi cea mai bună opţiune.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cum adică "continuă sa fie declarați insistentul de pensii și de sănătate"?? Cine le plătește contribuțiile? Știam că armata le da o solda de doi lei rezerviștilor voluntari și cam atat

    Armata, MAI sau ceilalți din sistemul de apărare nu sunt in stare sa îi plătească cum se cuvine pe cei in activitate sau in rezerva. Au datorii neplătite de 10 ani către rezerviștii de care au reușit cu brio să își bată joc. Ce sa faci cu rezervistii voluntari contra aeronavelor rusești??? Da, este o lege minunata a rezerviștilor voluntari, însă se aplica doar pentru reclama.

    Declarația domnului Raetchi este din cele, "și când m-am trezit era de dimineata".

    Domnule, bine ar fi daca ar rechema in activitate coloneii rezervisti, desigur pe post de soldati. Asa, cand le calculeaza pensia din nou, o sa aiba si ei pensii barosane, cat un sergent angajat de acum. Asa, numai sa crape de ciuda Olguta, Veorica si Ciolacu. Si desigur Ciolos si Ciuca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb