Packeta Group: Afaceri de 294 milioane euro în 2023

F.D.
Companii / 29 ianuarie

Packeta Group: Afaceri de 294 milioane euro în 2023

Packeta Group şi-a majorat cifra de afaceri la 294 de milioane de euro în 2023, în creştere cu 18,3% faţă de anul anterior. Numărul de colete transportate în toate entităţile grupului a atins aproape 106 milioane, ceea ce, comparativ cu anul 2022, reprezintă o creştere de 17,9%, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, la sfârşitul anului 2023, Packeta Group avea peste 15.000 de puncte pick-up proprii în 4 ţări, inclusiv 6.200 de lockere Z-BOX şi peste 137.000 de puncte pick-up partenere în Europa.

În 2023, Packeta a investit semnificativ în optimizarea reţelei sale de depozite, care a inclus închiderea locaţiilor învechite, deschiderea unora noi, modernizate şi automatizarea şi îmbunătăţirea depozitelor existente pentru a îmbunătăţi calitatea livrării.

Acest lucru a fost făcut pentru a creşte eficienţa colectării, sortării şi livrării coletelor cu scopul de a genera o creştere în ceea ce priveşte satisfacţia clienţilor.

Packeta livrează în prezent pentru peste 49.000 de magazine online, iar aplicaţia mobilă Packeta a fost deja descărcată de peste 8.000.000 de utilizatori.

"În acest an, în ciuda declinului general al pieţei de eCommerce şi a actelor de dumping făcute de concurenţi, Packeta a crescut semnificativ şi şi-a îmbunătăţit nu numai poziţia şi cifra de afaceri pe piaţă, ci şi profitabilitatea. Anul 2023 a fost, din nou, unul foarte provocator pentru eCommerce-ul ceh şi s-a încheiat cu un declin de 6% faţă de anul precedent la nivel local. Cu toate acestea, Packeta a reuşit să-şi majoreze poziţia pe piaţă prin cooperarea strânsă cu clienţii existenţi şi prin atragerea de noi clienţi, în ciuda războiului de preţuri din partea concurenţilor. Anul trecut, numărul de colete transportate a depăşit 100 de milioane, pentru prima dată în istoria companiei.

În acelaşi timp, am investit în îmbunătăţirea produselor şi calităţii, în creşterea nivelului de satisfacţie a clienţilor, în optimizarea reţelei de depozite, robotizare şi în automatizarea proceselor. Am atins o profitabilitate mai mare în ciuda creşterii costurilor pe tot parcursul anului, nu numai datorită creşterii vânzărilor şi cotei de piaţă, ci, în primul rând, prin îmbunătăţirea continuă a eficienţei, productivităţii muncii şi generarea de economii prin îmbunătăţirea proceselor. Aplicaţia noastră mobilă, care a fost una dintre cele mai populare şi descărcate aplicaţii din Cehia pentru o perioadă lungă de timp, a fost deja descărcată de 8 milioane de utilizatori. Consider că 2023 a fost unul dintre cei mai de succes ani din istoria noastră şi aş dori să mulţumesc tuturor celor peste 2.000 de angajaţi din cele şapte entităţi", spune Simona Kijonkova, CEO & Fondator al Packeta Group. "Mă aştept ca acest an să fie dificil de prezis, dar traiectoria Packeta este clară: să continuăm să ne consolidăm poziţia nu numai în Republica Cehă, dar şi pe pieţele străine unde operăm, să ne extindem rapid şi să aducem clienţilor noştri servicii şi produse excelente care le uşurează viaţa", adaugă Simona Kijonkova.

La începutul anului trecut, Packeta s-a extins şi a deschis a şaptea entitate, Packeta Adriatic, cu sediul în Slovenia. În februarie, a lansat un nou serviciu de expediere destinat tuturor clienţilor, prin intermediul locker-elor Z-BOX. Expedierea unui colet în acest mod este extrem de simplă şi necesită doar aplicaţia Packeta, care permite, de asemenea, partajarea coletelor între doi utilizatori.

În luna mai, Packeta a deschis cel mai mare depozit din Moravia - Holubice, lângă Brno. Acesta are o suprafaţă totală de aproape 12.000 m² şi poate procesa până la 120.000 de colete zilnic. Packeta a crescut, de asemenea, limita de greutate pentru colete de la 10 kg la 15 kg.

În cursul anului trecut, Packeta a demarat colaborarea cu mai mulţi jucători mari din eCommerce. În martie, compania a intrat în parteneriat cu platforma online Allegro.com, cel mai mare marketplace din Polonia, clienţii având astfel acces la milioane de oferte cu livrare prin Packeta. Printre alţi clienţi noi importanţi se află Kaufland, Deichmann, Rossmann, IQOS, HUDY sau Waterdrop.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb