Păcuraru: Numărul posturilor pentru bugetari a crescut, din 2004, cu 74%

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 9 august 2007

Numărul de posturi din sistemul bugetar central şi local este de aproximativ 1,5 milioane, acesta crescând în ultimii patru ani cu 74%, iar acuzaţia sindicatelor potrivit căreia numărul posturilor de conducere a crescut excesiv nu se susţine, a declarat, ieri, ministrul muncii.

Ministrul muncii, Paul Păcuaru, afirmă, într-o declaraţie remisă, ieri, că în ultima perioadă numărul posturilor din administraţia locală a crescut "în mod excesiv" din cauza faptului că structura şi organigrama structurilor de la nivel local sunt stabilite, potrivit legii, de consilile locale. Astfel, exceptând personalul din învăţământ, numărul posturilor s-a majorat cu 74%, începând cu anul 2004.

Cu toate acestea, ministrul respinge acuzaţia sindicatelor, potrivit căreia funcţiile publice de conducere s-au înmulţit şi au fost ocupate pe criterii politice. "Potrivit ordonanţei 1/2006, ponderea funcţiilor publice de conducere este de maxim 15% din totalul funcţiilor publice. Din verificările făcute la Garda Financiară, Garda de Mediu, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor această afirmaţie (înmulţirea posturilor de conducere, n.r.) nu se susţine", se arată în declaraţia lui Paul Păcuraru.

Potrivit ministrului muncii, bugetul pe anul 2007 s-a fundamentat cu următorul număr de posturi: peste un milion cu finanţare integrală de la bugetul de stat, peste 200.000, personalul din unităţi sanitare finanţat din fondul de sănătate, aproape 100.000 o reprezintă personalul din instituţii subvenţionate, 70.000 sunt angajaţi în învăţământul universitar finanţat din transferuri de la bugetul de stat şi peste 50.000, personal din instituţii finanţate din venituri proprii. Dacă la aceste cifre se adaugă cei aproximativ 50.000 de angajaţi din culte, numărul total al angajaţilor din sistemul bugetar central şi local se ridică la 1,5 milioane de persoane.

Păcuraru a mai precizat că "Guvernul îşi exprimă îngrijorarea pentru evoluţia deseori necontrolată a creşterii numărului de personal bugetar" şi are în vedere să consulte partenerii sociali pentru corelarea posturilor finanţate de la buget cu volumul de activitate şi pentru redistribuirea posturilor între instituţiile publice, în funcţie de volumul de activitate, de sarcinile şi de responsabilităţile ce revin fiecărei instituţii.

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex l-a acuzat, miercuri, pe ministrul muncii de lipsă de profesionalism în declaraţiile referitoare la reducerea personalului din administraţie cu 10% şi a anunţat că va realiza un studiu care să arate numărul angajaţilor în funcţii de conducere, pe criterii politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb