Pâinea proteică inventată de o echipă de profesori de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a obţinut brevetul de invenţie de la OSIM. Este vorba despre un produs la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Şiinţa şi Ingineria Alimentelor.
"Autorii (Floricel Cercel, Petru Alexe şi Romulus Marian Burluc) au plecat de la premisa că pâinea normală este dezechilibrată în aminoacizi esenţiali şi au adăugat un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne (porc, vită, pasăre sau peşte, extractul de proteine miofibrilare neavând nici gust, nici miros caracteristic)", informează reprezentanţii UGAL.
Potrivit inventatorilor, procedeul de obţinere a pâinii echilibrate nutriţional în proteine reprezintă o soluţie de a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, adică de a avea un conţinut optim în aminoacizii esenţiali.
"Pâinea astfel obţinută ar putea reprezenta o opţiune pentru populaţia săracă, mare consumatoare de pâine. Politicile de realizare şi distribuţie, cu protecţia celor săraci, trebuie să vină prin nişte programe guvernamentale sau locale. Pâinea echilibrată nutriţional va trebui să existe pentru toţi consumatorii, dar consumatorii cu venituri mici trebuie să beneficieze de un preţ subvenţionat. Pâinea echilibrată nutriţional în proteine este ca şi cum ai mânca pâine cu friptură, dar friptura nu se vede, doar se simte!", a explicat prof. dr. ing. Petru Alexe.
1. Hoții!
(mesaj trimis de Irimia George în data de 12.03.2024, 14:48)
Nu avem pâine, cu avem bani de carne dar să le dea guvernul bani pentru o bazaconie, să pună filme in pâine pentru că văd că ține în mână un film, nu o pâine. Cum puteți să vă bateți joc de noi așa? Cine se îmbogățește aici din banii statului?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.03.2024, 08:39)
Bravo! Iata niste oameni care vor ajunge multimilionari prin inteligenta si munca proprie.