PALMER (MMAP):  "Acordul de la Paris deschide calea limitării creşterii temperaturii la nivel global"

Adina Lateş
Politică / 12 februarie 2016

Acordul de la Paris deschide calea limitării creşterii temperaturii la nivel global sub două grade Celsius, a declarat, vineri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, la Reuniunea la nivel înalt în domeniul schimbărilor climatice de la Paris.

"Considerăm că Acordul de la Paris deschide calea limitării creşterii temperaturii la nivel global sub două grade Celsius. Suntem încrezători că un mesaj clar şi puternic a fost transmis investitorilor, mediului de afaceri şi factorilor de decizie, în sensul că ceea ce urmează este trecerea la o societate şi o economie cu emisii reduse de carbon. Acordul de la Paris a fost doar un prim pas şi, pentru a câştiga această bătălie, este nevoie să continuăm şi să intensificăm eforturile", a spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului citatd e Agerpres, Cristiana Paşca Palmer, a participat vineri, 12 februarie 2016, la Paris, la Reuniunea la nivel înalt în domeniul schimbărilor climatice, ca urmare a Conferinţei Părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice din luna decembrie 2015.

Reuniunea a fost organizată de Olanda, în calitate de stat care deţine Preşedinţia actuală a Uniunii Europene şi de Franţa, în calitate de ţară care deţine Preşedinţia Conferinţei Părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. Evenimentul a urmărit evaluarea impactului acordului istoric privind schimbările climatice obţinut la Paris în luna decembrie, precum şi discutarea celor mai importante demersuri pe agenda curentă de implementare, la nivel european, a prevederilor Acordului, inclusiv procesul de ratificare.

În cadrul evenimentului, ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, a menţionat principalele priorităţi până la viitoarea conferinţă COP 22 din Maroc, solicitând acţiuni concertate atât la nivelul guvernelor, cât şi al actorilor non-statali, care sunt angajaţi într-un mare număr de coaliţii voluntare.

"Un calendar de implementare şi ratificare a acordului de la Paris a fost propus de directorul general pentru acţiune climatică din DG Climat a Comisiei Europene, Jos Delbeke. Mai multe iniţiative din sectorul privat, la nivelul comunităţilor locale sau Agenţiei Internaţionale pentru Aviaţie Civilă au fost de asemenea prezentate miniştrilor participanţi', se arată în comunicatul ministerului.

Următoarea reuniune va avea loc la sediul Naţiunilor Unite de la New York, în data de 22 aprilie, pentru semnarea Acordului de la Paris.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb