Pambuccian: S-a propus un organism pentru fonduri UE subordonat premierului

Ziarul BURSA #Politică / 12 octombrie 2010

Liderul grupului minorităţilor, Varujan Pambuccian, a declarat că a fost propusă în cadrul consultărilor crearea unui organism în subordinea premierului care să se ocupe de fondurile structurale, minorităţile completând această propunere cu ideea unui mecanism de împărţire aleatorie a dosarelor. "Nu a fost o propunere făcută de noi, dar este vorba des-pre o entitate de tip agenţie în subordinea premierului care să preia atribuţiile pe care le are în momentul de faţă organismul din subordinea Ministerului Finanţelor", a spus Pambuccian.

În opinia sa, în prezent zona fondurilor structurale este afectată de corupţie. Pentru combaterea acestui fenomen, deputaţii minorităţilor au propus introducerea unui mecanism de împărţire aleatorie a dosarelor de finanţare.

"La ora actuală, cea mai mare corupţie în România este aici, în zona fondurilor structurale, când vorbim de funcţionarii publici. Am propus ca evaluările să fie făcute de un corp de evaluatori cărora dosarele să le fie înaintate în mod aleator pentru că toată această corupţie pleacă din momentul evaluării şi merge mai departe până în zona de finalitate", a spus el, adăugând că, din cauza fenomenului de corupţie, România are în momentul de faţă o absorbţie extrem de scăzută.

"Nu confundaţi numărul de dosare care au primit dreptul de a fi finanţate cu absorbţia efectivă. Absorbţia este undeva la 2%, este absolut revoltător pentru că noi ne împrumutăm pentru a putea menţine toată această societate românească în funcţiune şi în acelaşi timp nu utilizăm aceşti bani la care avem dreptul. Or, aici în mod clar, evident, corupţia este principala cauză", a comentat el, citat de Mediafax. Pambuccian a spus că formula de înaintare aleatorie a dosarelor de finanţare este cea mai bună pentru a nu putea controla persoana la care ajunge dosarul şi care îl evaluează. El a spus că, dacă nu va fi introdus acest mecanism, nu vor fi simţite efectele benefice ale fondurilor structurale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb