"Până ce moartea ne va despărţi" nu e valabil în relaţia cu banca

CRISTIAN DOGARU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 martie 2016

"Până ce moartea ne va despărţi" nu e valabil în relaţia cu banca

Furnizorii de utilităţi încheie contractul fără discuţii când li se prezintă certificatul de deces al titularului. După care, dacă există datorii la respectiva locaţie (ultimele facturi) acestea urmează să fie asumate de cel care preia contractul, dacă este vorba de preluare integrală.

La o preluare parţială - de exemplu, se păstrează televiziunea şi se renunţă la telefonia fixă - sunt cazuri (vezi RCS&RDS) în care noul titular porneşte de la zero, iar facturile restante ale fostului urmează să fie achitate de moştenitori fără ca furnizorul să impună ceva în acest sens.

Ei bine, cu băncile lucrurile se pun în mod diferit. Pentru închiderea unui cont, precum contul curent în care se vira pensia, nu e suficient doar certificatul de deces, musai e nevoie şi de succesiunea încheiată între moştenitori, chiar dacă respectivul cont are sold zero. Asta înseamnă că trebuie mers la notar chiar dacă în urma decedatului n-a rămas vreun bun, se achită declaraţia de acceptare a succesiunii (aproximativ 60 de lei), în masa succesorală se include contul bancar ce urmează să fie închis, iar după ce moştenitorii achită şi onorariul notarului pentru succesiune pot merge împăcaţi la bancă să închidă contul.

Spre deosebire de furnizorii de utilităţi, majoritatea băncilor nu închid conturile inactive (echivalentul celor cu restanţe pentru utilităţi), astfel încât comisioanele de administrare şi cele de gestiune pentru card se tot adună până când e gata succesiunea, dacă moştenitorii nu anunţă din timp că a survenit decesul titularului. Din momentul în care se prezintă însă un certificat de deces nu se mai percep comisioane de administrare, dar contul tot deschis rămâne. Mă întreb ce fac băncile cu conturile decedaţilor fără succesiune completă? Doar nu le păstrează sperând ca aceştia să se transforme la un moment dat în Zombi şi să-şi achite personal comisioanele de administrare restante...

Dar dacă în urma decedatului rămâne un credit la bancă? Să menţionăm că orice succesiune încheiată între moştenitori pentru bunurile rămase în urma defunctului implică şi acceptarea datoriilor, deoarece la notar se completează simultan şi o declaraţie de acceptare a succesiunii cu active si pasive. Dar dacă decedatul era coproprietar al unui bun ipotecat? Banca va scoate la vânzare proprietatea dacă ratele nu sunt plătite la timp, iar în publicaţiile de vânzare cu anunţuri date de bănci găsim destule lucruri interesante, aşa cum arată Lucian Sârbu în articolul "Lacrimile bancherilor. Despre legea dării în plată". De pildă, faptul că nu sunt citaţi doar soţul/soţia supravieţuitoare când imobilul e executat silit, ci şi copiii minori în calitatea lor de moştenitori. Iar aici intervine un aspect mai puţin dezbătut al legii dării în plată. Ce se întâmplă dacă unul dintre soţi a decedat, iar celălalt nu poate achita de unul singur ratele? În momentul actual, după ce acesta pierde casa, riscă să aibă veniturile poprite până la concurenţa diferenţei dintre soldul restant al împrumutului şi valoarea la care bunul a fost executat silit. Or, cât de uşor ar fi pentru o văduvă cu copii, care s-a mutat în chirie să se descurce cu veniturile poprite de bancă în contul unui credit ipotecar luat împreună cu soţul decedat?

Opinia Cititorului ( 81 )

  1. Trist este să nu ai altă ocupație decât să tai frunze la câini. Dar nici să nu te gândești că un contract de credit vine și cu obligația unei asigurări de viață? Ce expert! Dacă te-ai împrumutat considerând toate veniturile familiei, nu doar ale unui membru, atunci ar fi bine să îți faci două asigurări de viață, pentru cei doi care susțin creditul. Așa-i că am dreptate? Dacă ești prost și nu ai asigurare de viață, cum vrei să te mai ajute societatea? Să te lase să te autodistrugi singur.

    1. esti genial. ai si frati?

      Dar ce faci cu acea asigurare de unul singur ?

      Bineanteles platesti rata singur. 

      De la banca primesti rabdari fripte! 

      Poate un condoleante din coltul gurisi a doua zi te suna ca ati depasit termenul la rata...  

      :))) 

      Banca e un ceas elvetian poate Doxa in materie de incasat bani. 

      Nu conteaza, mort , copt, viu, bani sa iasa. 

      Ma intreb Dinu Patriciu(cred ca asa il cheama pe cel cu Rompetroll, a avut ceva supermarket romanesc, auto luate in leasing, cred ca de la Tiriac auto) si-a platit datoria ?

      Eu tai frunza la bancheri.

      Creditele si asigurarile sunt calea sigura spre saracie. E rolul societatii sa te incurajeze sa iei teapa. 

      Mesajul 1.3 nu aparține cititorului Cristi C ci unui impostor [...].

      Haha

      Imi reamintesc pe aceasta cale ca romanii sunt cei mai saraci din UE ceea ce demonstreaza fara echivoc ca sunt un impostor cretin cu intelect de balega puturoasa.

      Romani

      Bulgari 

      pt corectitudine ::)))

      Sirieni Europeni unde ii asezi? 

      Doar eu, un bancard cu nutret in loc de creier, as fi putut sa tin cont de numarul de centi care-i diferentiaza pe romani si bulgari la capitolul saracie.

      Tot eu, un bacard cu nutret in loc de creier, as fi putut sa consider sirienii europeni printre natiunile integrate in UE. 

      Mesajul 1.6 nu apartine cititorului Cristi C ci viermelui plastograf, un troll idiot.

      Mesajul 1.8 nu apartine cititorului Cristi C, ci mie, un retard din Iasi, un Vasile bugetar, incompetent si psihopat.

      Nu te contrazic, e posibil să ai dreptate.

      Cum rezolvă asta problema împrumuturilor frauduloase acordate de către băncile aflate sub directa supraveghere a BNR? 

      Haha

      Troll haha

      pleaca ba trollule meschin

      vai mama ta

    În cazul în care eşti executat silit pentru diverse datorii, întreţinere sau impozite, nu e tot aşa? Ba da, că aşa e codul civil domnule Dogaru. Te execută şi după moarte. Vă recomand să citiţi codul civil înainte.

    1. Cu penalizari ?

      Citeste codul civil ca degeaba te lamurim noi. Orice ti-ar spune lumea tu tot tampit ramai. Poate daca vezi scris in Codul Civil negru pe alb crezi macar o boaba.

    Astept bancheri si initiatori legi sa clarificeacest mic "amanunt" care bineanteles se poate intampla in 30 de ani de relatie contractuala cu banca.

    Va dau un caz de-al meu fara credit: 

    Acum cca 17 ani student fiind intr-un centru universitar am auzit ca daca iti faci cont la o banca-Brd-iti da un penar. 

    Am mers , am facut, cu penarul am impresionat o studenta, gagica mea la acea vreme. 

    Nu am rulat nici un leu prin banca. 

    Peste cca 10 ani m-am dus sa-mi fac cont la respectiva banca-Brd- ca pj. 

    Am avut inima cat un purece ca trebuie sa platesc atatia ani comision administrare cont, surpriza, nimic. 

    Ce s-a intamplat cu contul nu stiu. 

    Acum mai aproape, prin 2010-2011am avut niste conturi deschise in lei, dolari... nu le-am folosit, am uitat de ele, aveam nevoie de un mic credit, surpriza, am de platit cca 330 ron total, la Bcr s-a intamplat.

    Concluzia: bancile au evoluat? 

    Cer ARB sau BNR sa clarificam o data pentru totdeauna cate procese are fiecare banca!

    Procese pe rol sau solutionate. 

    Eu vad mai 70 000 doar la o banca altul spune 9 000, altul 10 000 per intreg sistemul bancar. 

    Ceva da cu virgula. 

    Avem nevoie de specialisti sa ne scoata din ceata.

    Sa nu ne "curentam " cu internetul! 

    1. incompetentul cras... ia cauta "electrica" pe acel portal de pe care nu intelegi nimic, ca nu te duce capul. O sa gasesti 78 de mii de dosare, pentru tot felul de cauze. Unele cauze sunt legitime: cineva fura energie electrica. La fel si cu BCR: unul ca Sima sau ca tine a fugit cu banii. BCR ii da in judecata. Nu are voie banca sa ii dea in judecata? Incompetent troll psihopat ce esti.

      Daca vrei sa strigi despre ceva este despre "clauze abuzive". Cauta incompetentule psihopat cele doua cuvinte, pentru ca asa clasifica justitita romana procesele si vei gasi 10 mii de dosare. Atat sunt. Troll nesimtit ce esti. 

      Eu nu am credit !

      Sunt un fin observator al realitati! 

      "Unul ca Sima" a pierdut vre-un dosar? Nu cunosc. Daca da care, sa ma uit si eu. 

      Pana atunci "unul ca Sima" beneficieaza  

      de prezumtia de nevinovatie. 

      69 386 sunt dosarele Bcr-ului pe rolul instantelor, in concluzie. 

      Am dat exemplul Bcr-ul ca e nr 1 in creditare la noi, are nume scurt, a beneficiat in criza de ajutor de stat cu banca mama Erste, sunt date publice. 

      Bcr-ul are obligatia sa faca publice, pt mine, ce contin respectivele dosare, cate a castigat cate a pierdut. 

      Sa stiu si eu si alti clienti podibil cu cine au de-a face. Nu ti se pare corect? Transparent? 

      Ca ea TOATE bancile care functioneaza in tara. 

      Daca nu au timp "ca lucreaza"(dupa cum a spus cineva) ARB-ul ar trebui sa faca aceasta treaba! 

      BNR-ul nu stiu daca are datele, daca are voie sa le faca publice cu sau fara acordul banci. 

      Astelt raspuns de la cineva avizat, nu de la Neica Nimeni Anonim. 

      Tacerea pe acest subiect ma ... 

      Multumesc anticipat.

      Este simplu. Cauta cele 60 de mii de dosare si clasifica-le dupa motivul procesului. De ce Sima nu este executat? De ce Mihai Antonescu nu a platit niciodata taxe? Pentru ca stiu sa fie escroci folosind viciile legii.

      Hotul neprins e negustor cinstit, o vorba din batrani.

      Astept Bcr sau Arb ca altceva nu are de lucru. 

      O parere oficiala, sa nu mai fie discutie uite dunt 70 000 ba nu ca 9 000. 

      Matematica e simpla; matematica bancara difera in credit -tinde spre infinit, dobanda-tinde spre 0(zero) mai nou spre -(minus ) infinit.

      De ce? Sa se egaleze? 

    Anulezi tu mii de ani de relatii de imprumut, in diferite forme.

    La toate datoria se plateste, cum ai convenit, si majoritatea se pun garantii, ca altfel de unde stii ca-ti mai recuperezi imprumutul. 

    Imprumutul a aparut din nevoile creditatului, nu ale creditorului, ca la avea deja. 

    La comunisti cum era ? Acolo nu se plateau datoriile si creditele ? 

    Esti pe dinafara complet.

    Apuca-te de altceva. 

    1. O explicatie de la un "specialist ca tine vreau".

      Sistemul mafiot financiar-bancar global a incurajat acordarea de credite subprime menite exclusiv umflarii preturilor activelor.

      Bonusurile sunt incasate de catre bancheri in ziua acordarii creditelor, aceste credite care nu vor putea fi returnate niciodata sunt externalizate si atat timp ca dobanzile sunt jos sistemul mafiot manipuleaza cu ajutorul mass-mediei pentru cresterea profiturilor.

      Sistemul mafiot financiar global este activ din anul 1971, deci este evident ca nu anulezi mii de ani de relatii de imprumut, ci doar manipulezi pe net. 

      Mesajul 5.2 nu aparține cititorului Cristi C ci unui impostor cretin cu intelect de balegă puturoasă chiar dacă se preface a fi un tont angajat de către sistemul bugetar.

      Bancile obisnuiesc sa adaposteasca impostorii cretini cu intelect de balega puturoasa in departamentele de comunicare.

      Rolul acestor impostori cretini cu intelect de balega puturoasa este acela de a manipula. 

      Mesajul 5.4 nu aparține cititorului Cristi C ci probabil acelei caricaturi umane angajate de fac tehnică din Iasi, "Gheorghe Asachi". Băi troll Pavel Lucian Vasile, nu vrei sa te duci dracului?

      Am luat o pauza de la sortat deseuri. Lumea nu mai colecteaza diferentiat. Mam trezit cu materii fecale in cosul de gunoi. Nu se poate asa ceva. Imi vine sa emigrez. Oricum nu miam permis niciodata o casa aici pentru ca statul ma plateste foarte putin. Iar eu nu stiu decat sa predau la un partz de colegiu tehnic si sunt specialist in gunoaie. Nam fost suficient de bun pentru a ajunge in Bucuresti. Cred ca am sa bat campii in continuare si am sa falsific mesajele cititorului Cristi C. Ca nam ce face, ma plateste degeaba statul roman.

      Ca in Grecia?

      Sau ca in Siria? 

      Sau si si ?

      Cine poate sa raspunda ? 

      "mi-am"

      "N-am" 

      "n-am" 

      "Stat ul Roman"

      Cristi C. nu face greseli, nu sunt Cristi C, in rest ... 

      normal ca face greseli, este un troll din Iasi

      Vasilica are CNP, bancard cu nutret in loc de creier. El ar putea sa te plimbe prin tribunale daca-si manifesta acest interes. :)))))))))

      Cred ca este de datoria celor de la Bursa.ro sa-i semnaleze d-lui Vasilica faptul ca este improscat pe internet de catre gunoaiele din mafia financiar-bancara.

      Mesajul 5.11 nu apartine cititorului Cristi C ci trollului din Iasi, o balega pe nume Vasile.

      De balegă bancară ce sunt nu realizez gravitatea afirmațiilor mele.

      Dl. Vasilică nu este persoană publică.  

      E lesne de înțeles de ce afirmațiile manipulatorului bancar Ionuț Stanimir, director manipulare la BCR, pot fi asociate cu cele făcute de un cap de gumă ca mine, pe pseudonimul Cristi C. 

      Spre totală deosebire de cazul manipulatorului Ionuț Stanimir, dl. Vasilică este victima denigrărilor agentului imobiliar Andrei Văcaru și atât.

      Noi, neofiții din mafia financiar-imobiliară, nu avem practic cu ce să înțelegem această stare de fapt. 

      Mesajul 5.13 nu apartine cititorului Cristi C. Trollul Pavel Lucian Vasile din Iasi abuzeaza in mod repetat si este lipsit de bunul simt si onestitatea (uzurpand identitatea si plastografiind semnatura altui cititor) ce ar trebui sa guverneze comunicarea online si, de aceea, nu se bucura de protectia regulamentului Bursa.

      [...] Pavel Lucian Vasile, un [...] de provincie dintr-o scoala marginala, nu intelege caracterul imoral al uzurparii unei "identitați virtuale" (fie ea data de un blog cu sau fara nume real publicat, cont de facebook cu acelasi nume, etc). Acestea nu sunt inca incriminate de legislatie dar tot FRAUDE se cheamă. Ca acest impostor este platit de bugetul de stat, la scoala, in timp ce face crimele, este cu atat mai gretos. Este un român tipic, un cocalar. 

      Decat sa tot bagi furt de identitste, baga o parere, citate, ... te recunosc esti unic!

      Hihi haha u

      hiha ha ha, bravo, da-l dreaqu de rahat bugetar

      atunci nu E FRAUDA!

      E imoral, de acord, nu e frumos. 

      M-am distrat, dar il rog sa nu se mai semneze cu Cristi C., are o parere i-o respectam, pro -contra, o argumenteaza.

      E adevarat Cristi C. lucrezi in banca? Nici nu conteaza ca la Bcr sau altundeva, banca sa fie. 

      Am discutat despre actiuni Gazprom, te-am intrebat daca lucrezi in banca, ai negat.

      Impresia pe care mi-ai facut-o e ca lucrezi in banca, dar te cred pa cuvant. 

      Nu ma deranjeaza nici daca lucrezi in banca functie mica, mare, ..., daca esti din banca cu atat mai bine, daca ai functie mare mai bine, poate le transmiti Austriecilor ce ne doare ca pe noi nu ne asculta. 

      Te-am intrebat de un proces, care a castigat cu dreptul la justitie, ai mentionat ceva ...

      Mersi. 

      Nu e de datoria Bursa, noi ar trebui sa fim maturi, respectam dreptul la opinie, sa fim civilizati.

      Multumim Bursa ca vorbim liberi, fara injuraturi, e ceva normal, suntem maturi. 

      Cristi C., observ ca ti-ai cistigat o popularitate intratit de ridicata, incit aversarii iti uzurpa identitatea.

      In argou, astfel de gest poarta numele de "gulguta". Procedeul l-am intilnit cu 23 de ani in urma, in anunturile de mica publicitate de pe piata informala a actiunilor.

      Daca ai vreo idee cum as putea stopa gulgutele, te rog impartaseste-mi-o! 

      Dicț juridic:

      (lat. fraus, fraudis). Inducere in eroare, inselaciune, act de rea-credinta savarsit spre a realiza un profit material prin atingere adusa drepturilor altei persoane (Ex. actul savarsit de catre debitorul insolvabil pentru a-si sustrage bunurile de la urmarirea creditorilor sai).Folosirea unor mijloace frauduloase constituie circumstanta agravanta a infractiunii de inselaciune (folosirea de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase). 

      Dacă am fi procurori DNA și ne-ar trebui "profitul material" pentru a completa cauza, am scrie în rechizitoriu că se poate corela acestă definiție cu politica acestui troll de a prevesti prăbușirea iminentă (este adevărat că Internetul păstrează mărturii ale urletelor sale de vreo 15 ani) a prețurilor apartamentelor ("la preț de scuter" spune el). Prin urmare, oricine are o părere contrară trebuie denigrat pentru ca scopul material al acestui troll să se îndeplinească. 

      Simplu.

      logare cu mail, acolo trimite-ti o parola, clientul o introduce si gata, ar mai putea sa fie o a treia linie de bariera ca vasco token, care trebuie intodus zilnic, daca ai un nume(caracter f. lucrat in Wow, costa vre-o 10 euro +-) 

      Nu ati studiat WoW-ul, care vi l-am recomandat. 

      Eu vreau sa fiu anonim, lasati si asa.

      Cristi C.sa faca si pasul cu mail. 

      Intrebati un jucator de WoW inrait pe oficial 15-40 de ani, ceilalti sunt mai moi.

      E adevarat.

      Dar exista torrent-e. Ca in viata reala cu bune cu rele. 

      Pt tine care ti-ai facut un "nume" aici Bursa vreau sa creeze inca doua niveluri de securitate si tot anonim sa ramai fata de bursa dar sa iti poti publica numele. 

      In WoW e un singur nume/server, ex Cristi C.

      Dar acolo nu poti sa lasi spatiu la nume, dar le legi. 

      Să ceară buletinul la accesul pe net, precum și la cartelele pre-pay. Precum am spus mai jos despre presă/blogăreală, trebuie să acceptăm acele 90% gunoaie ale ei, pentru că există cele 10% care fac un bine societății. Sigur că rămâne problema societății să le descopere și utilizeze (dar știm că buruienile vor crește oricum pentru că au din ce se hrăni - prostimea umană).

       

      Dacă dv veți găsi o soluție, ce voi face pe alte bloguri? Să mă închid în casă? Am scris și eu ca tot omul un mic de tot comentariu (neglijabil de mic) pe blogul unui economist român. O zi mai târziu: 

       

      aristotelcostel 

      March 24, 2016 at 10:46 am 

      "Si pentru ca nu mai pot cu manipulatorul bancard Cristi C, oanță, stanimir sau ce magraon o fi, eu nefiind niciund apostol pavel sau whatever, subventia Prima Casa nu este data consumatorului, ci ”producatorului” de credit." 

       

      Intervenția trollului (Make Don, Aristotel Costel, etc) a fost greșită dar nu a mai comentat-o nimeni, nici măcar gazda. Știți dv povestea cu dna și cele trei ipoteci.

      Poate doriti sa scrieti un articol ca Furosemid Al 500 mg, trebuie aduse din Ungaria ca in Farmaciile din tara nu se gasesc, costa undeva 48 ron, nu e corect.

      Tata este bolnav cu inima grav si are nevoie de acest medicament. 

      Sunt soferi si fara permis, bauti ...

      Printre cele mai bune, frumoase, populare jocuri World of Warcraft a gasit solutia, am descris-o.

      Au milioane de jucatori, le pica server-ele 1-10 minute isi cer scuze de la clienti. 

      La nici trei luni întârziere de la plata ratelor, contractanții de locuințe prin programul Prima Casă sunt invitați să părăsească locuința care urmează să fie valorificată.

      Băncile cer imediat garanția de la stat. 

      Deci, balega din capul meu nu-mi dă voie să disting nuanța că Prima Casă nu subvenționează cumpărătorul, ci banca, al cărei risc de creditare este anulat de către contribuabilii români. 

      Noi, bancarzii, paraziți prin definiție, sugacii de pe spatele contribuabililor, incriminăm bugetarii chiar și atunci când vorbim de mediul academic.

      Desigur, atunci când ne convine, folosim declarațiile celor din mediul academic intr-o nota distincta, de postaci culti. 

      Mesajul 5.29 nu aparține cititorului Cristi C. Ci unui troll absolut incompetent care suferă și de dereglaje de personalitate, obișnuind să fure semnătura altora și trăind vieți paralele în care se crede filozof grec (Aristotel), sau învățăcel în ale sortării deșeurilor în Iași.

       

      Adevăratul Cristi C ar fi găsit informația nedistorsionată de trollul prostovac și ar fi citat-o. Este vorba de ANAF, instituția care umblă după datornici. 

       

      DIGI24: "Fiscul a început executarea silită pentru 389 de români cu locuinţe cumpărate prin programul Prima Casă." 

       

       

      "ANAF a demarat procedura pentru că oamenii nu şi-au plătit ratele la creditele garantate de stat în proporţie de 50%. Niciunul dintre aceştia nu a fost însă dat afară, pentru că se încearcă pentru început recuperarea prejudiciilor, în funcţie de ce deţine fiecare dintre restanţieri. 

       

      Potrivit datelor oficiale, 38 de cazuri au fost deja finalizate prin recuperarea datoriei, iar pentru 15 persoane a fost aprobată eşalonarea la plată. 

       

      Oficialii Fondului de Garantare a Creditelor vorbeau despre această situaţie încă de săptămâna trecută. Perspectivele nu sunt deloc bune, din cauza legii dării în plată. 

      Simona Mureşan, director în cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii: „Nu beneficiarii programului Prima Casă sunt cei vizaţi de această lege, avem această covingere. Ei sunt nişte victime colaterale. Se va ajunge într-o situaţie în care nu va profita nimeni de această lege, şi practic pentru 400 şi ceva de oameni care se află în situaţia de a nu-şi putea achita ratele în cadrul programului Prima Casă, să afectăm interesele a 100 şi ceva de mii de oameni, ceea ce credem că nu e de dorit”." 

      Nu ma pricep la IT de loc si urasc tot ce seamana cu Steve Jobs si Bill Gates.

      Ii voi arata discutia sta softistului nostru, dar discutia cu el ma umple de groaza.

      Multumesc! 

      sau poate mai asteptati un pic, pana dispare agitatia legii asteia si dispar si trollii

      la voi postacii chf e ordin amenintarea cu judecata.acu' fix o saptamana un bou coleg cu tine ameninta la fel, ba si cu nu stiu ce "surprize" va dati arama pe fata interlopilor

      :)))

      Cu toata "groaza" trebuie OBLIGATOTIU sa o faceti. 

      E un "client" valoros al ziarului dumneavoastra, il citeste zilnic. 

      Ma gandesc ca puteam sa fiu eu in locul lui, m-ar fi deranjat teribil, s-au poate dumneavoastra.

      Nu ma deranjeaza nici varianta buletinul dar pe marea majoritate da. 

      Asa sigur te recunosc.

      :))) 

      Chiar mă gândeam cine ar putea fi postacul bancar care trolleaza articolele bursa pe subiectul legii Dip.

      Sa ajungă atât de jos un director de comunicare?

      Nu mă maimira nimuc 

      Voi vorbiti de trollat? Cand te-ai uitat ultima oara pe grupul vostru? Astia care scriu macar nu ameninta si nu injura ca niste birjari. Acum vad ca la moda sunt amenintarile cu judecata, bag de seama ca asta este noul ordin dat de Raj Kapoor din Cisnadie

      Ti-e frica de judecata ?

      Mor de frica:)))) Nu mai dorm noaptea :))))))) Astia nu sunt in stare sa isi rezolve procesele lor si sa nu fie dati afara din case dar le arde de amenintat cu judecata. Tot astia injura de vreun an si ceva pe toata lumea dar ameninta acum cu judecati pe oricine ii injura pe ei :)))) Daca n-ar fi penibil chiar ar fi de ras :)))) Au vazut ca nu au argumente, ca nu merge cu amenintari si injurii, ca se prinde lumea de comportametul lor(unii chiar au scris articole despre felul in care se manifesta) si acum schimba strategia. Domnul de mai sus vorbea de persoane publice si de dat in judecata, dar nu se arata deloc deranjat ca seful lui mustacios a publicat pe 18 martie la ora 20:04 fotografiile si datele personale ale unei fete de 27 de ani care si-a "permis" sa comenteze pe FB impotriva DIP si care, nu este nici ea, persoana publica si nici bancherita. Era doar un om care isi exprimase o opinie personala. La asemenea magarii facute ma mir ca mai au tupeul sa vorbeasca de legi, date cu caracter personal, jigniri sau altele. Cu oricine ar intra intr-un proces pe speta asta, ar fi maturati de la prima infatisare si ar ramane si cu gramezi de cheltuieli de judecata pe care sa le plateasca.:))))

      Pe aia de la Flux24 ii ameninta cu judecata, cu Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, cu tot felul de plangeri de pe 10 martie. Au ras si aia de ei, le-a dat drumul la toate comentariile cu amenintari si injuraturi ca sa vada lumea cat le poate pielea si gata.:))))))))))

      Si daca judecatorul le da dreptate?

      Inca un proces nu se cunoaste la banci! Pe sistemul fara - fara numar. 

      :))))))))))Inainte sa le dea dreptate vreun judecator vor trebui sa plateasca daune si despagubiri tuturor alora pe care i-au linsat de vreun an incoace. La ce comportament au avut e posibil sa se lase si cu vreo cateva internari la Obregia :))))))))))))))))

      Tu esti ala care face din 9000 de procese cateva milioane. M-am lamurit.

      Ti-am demonstrat o data.

      Daca ai mintea scurta mai repet o data. 

      Popa nu spune predica de doua ori in biserica.

      Daca ceri eu pt tine pot face o exceptie! 

      Cum e posibil asa ceva?

    Pentru ca exista un cretin care a emis opinii false, plastografiate, iata ce cred.

     

    Bancile sunt parte dintr-un sector privat care nu este mai toxic decat altele. 

     

    Presa este sector privat profund corupt si toxic. Peste 90% dintre opiniile ziaristilor, precum si ale liber-cugetatorilor descreierati de pe net, trebuie serios moderate si desconsiderate. Face, in felul acesta, rau societatii? Da. Presa este un rau necesar si tolerabil pentru ca permite existenta acelor 10%. 

     

    Industria energetica ce exploateaza combustibili fosili a stat la baza multor razboaie soldate cu milioane de victime. Este, probabil, cel mai nociv sector economic al omenirii. Mult mai rau decat cel bancar. 

    Mitocani, criminali, escroci intalnim chiar si in sectorul medical sau cel de invatamant. Eu cred ca la fel de multi ca in sectorul bancar. Are cineva curajul sa evalueze decesele sau agravarile bolilor din cauze de malpraxis? Vor fi de zeci de ori mai multe decat procesele pe teme de clauze abuzive. 

    1. Ai dat cu bata-n balta!

      O simpla parere, neargumentata.

      Si eu maine calatoresc pe Luna! 

      De pe net: "Datorita faptului ca in Romania nu exista o analiza si o statistica in acest sens, ma multumesc sa va spun ca in Canada un procent de 7.5% din numarul total al pacientilor sunt victime ale acestei forme de malpraxis medical."

      Putem aproxima că peste 10% dintre pacienții din România au experimentat malpraxisul. La mine în familie 2 din 2 cazuri în ultimii 10 ani (din fericire rezolvate înainte de efecte prin căutarea a celei de-a doua, treia, patra opinii și documentării proprii din jurnale medicale străine). Mi se pare că 10% este mult subestimat. La peste 10 milioane de pacienți din România, asta înseamnă că multe sute de mii, poate chiar un milion de români AU SUFERIT din cauza malpraxisului sistemului medical românesc. Comparați asta cu cele 10 mii de procese pe teme de clauze abuzive ale sistemului bancar aflate în portalul Ministerului de Justiție. 

      E o idee interesanta.

      Operatia pe cord, creier e o n-variabile ,;printre care si omul, doctorul, starea lui de moment s-a certat cu nevasta, copilul nu i-a intrat la Facultatea x. 

      Sistemul bancar, e matematica aproape pura. Sunt Piramide de mii de ani. Sistemul bancar actual incearca sa schimbe matematica, gravitatia.

      Vrea ca stropi de ploaie sa mearga in sus, nu se poate. 

      Nu este vorba doar de operații complicate. Pe câți cunoști cărora dentistul le-a făcut un tratament greșit? Este malpraxis? Este. Se suferă? Foarte mult, chiar iremediabil și cu implicații complexe. Boli confundate de către medicii specialiști și tratamente greșit indicate... eu personal cred că există români foarte puțini care să nu fi suferit așa ceva. Dar corpul uman poate tolera multe și se mai poate reface în ciuda tratamentului.

      Eu personal am mai multă încredere în sistemul bancar decât în cel medical românesc. Cum spui, este și un domeniu mai simplu și mai ușor de controlat de către client. Pentru ca pacientul să înțeleagă ce i se întâmplă și să se documenteze pe cont propriu din surse științifice (și nu populare sau șarlatanești), trebuie să aibă o inteligență deosebită și cred că puțini o fac. Foarte puțini sunt cei care pot merge cu un articol științific la medic pentru a discuta situația lui comparativ cu cea din cazurile prezentate acolo. 

      Ohoho!...10% este foarte, foarte mult, in raport cu realitatea.

      De fapt, procentajul este subunitar. 

      Nu stiu daca sistemul bancar este mai toxic decit altele din sectorul privat, dar are potentialul sa fie, pentru ca una este sa otravesti o fintina, si alta este sa bagi otrava in sistemul de alimentare cu apa.

      cam ca presa

      Cam ca, dar nu chiar atit.

      Presa are un potential toxic enorm, depasind orice pretentie a vreunui altui domeniu. 

      Hehe

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb