Pandemia, prilej de răspândit e-mail-uri cu viruşi şi mesaje false

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 11 septembrie 2020

Pandemia, prilej de răspândit e-mail-uri cu viruşi şi mesaje false

Infractorii nu au zile libere şi nici concediu. Acum aflăm că nu le pasă foarte tare nici de pandemie, mai mult, se folosesc de ea pentru a-şi răs­pândi "cadourile otrăvite".

Peste 40% dintre c e-mail-urile pe subiectul pandemiei primite în primele şase luni din 2020 sunt mesaje nesolicitate, multe dintre acestea fiind frauduloase sau infectate cu diverse ameninţări informatice, arată datele producătorului de soluţii de securitate Bitdefender: "Atacatorii informatici au profitat de interesul oamenilor de a găsi informaţii legate de pandemie şi de combatere a răspândirii virusului şi au distribuit masiv valuri de mesaje electronice cu dezinformări, leacuri mincinoase şi oferte false pentru echipamente de protecţie. Cel mai frecvent, răufăcătorii au trimis mesajele în numele guvernelor, băncilor, companiilor de curierat, spitalelor sau instituţiilor internaţionale din domeniul sănătăţii, precum Organizaţia Mondială a Sănătăţii sau Centrul pentru Prevenirea şi Combaterea Răspândirii Bolilor din SUA".

Specialiştii susţin că, încă de la începutul pandemiei, e-mail-ul a fost principalul vector de care s-au folosit criminalii informatici pentru a orchestra atacuri informatice de succes: "Atacatorii şi-au rafinat metodele de atac astfel încât să dezvolte mesaje care să păcălească filtrele de detecţie de spam şi să ajungă cât mai des în inbox-ul utilizatorilor. Chiar dacă multe dintre mesaje au devenit personalizate, mai convingătoare şi sunt scrise cu mai puţine greşeli gramaticale, sensul acestora nu s-a schimbat prea mult". Astfel, expeditorii mizează pe aceiaşi stimuli care s-au dovedit eficienţi de-a lungul timpului, precum frica, problemele financiare şi nevoia acută de informaţii despre virusul necunoscut care a lovit omenirea.

Datele Bitdefender mai arată că atacatorii se concentrează acum mai puţin să dezvolte ameninţări informatice sofisticate şi alocă resurse înspre îmbunătăţirea tehnicilor de inginerie socială, respectiv metode mai eficiente de a păcăli victimele cu mesaje cât mai credibile şi care să le determine să le citească şi să acceseze linkuri sau ataşamente ce pot aduce profit sporit grupărilor de criminalitate informatică: "De-a lungul pandemiei, România a fost vizată în repetate rânduri de campanii de spam în care utilizatorii au fost ţintiţi cu mesaje care pretindeau a fi trimise în numele unor companii sau instituţii cunoscute pe plan local. Cel mai adesea, atacatorii urmăreau să obţină datele de card ale celor care cădeau în capcana de a le completa online". Bitdefender furnizează soluţii de protecţie împotriva ameninţărilor informatice complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb