Papa Francisc a lăudat "capacitatea de dialog" a Chinei

S.B.
Internaţional / 14 septembrie

Papa Francisc a lăudat "capacitatea de dialog" a Chinei

Papa Francisc a lăudat vineri "capacitatea de dialog" a Chinei, pe care a calificat-o drept o "mare ţară" şi o "promisiune pentru Biserică", cu câteva săptămâni înainte de posibila reînnoire a unui acord privind numirea episcopilor între Beijing şi Sfântul Scaun, informează news.ro.

"China este pentru mine un vis, în sensul că mi-ar plăcea să vizitez China, care este o ţară mare", a declarat Papa în cadrul unei conferinţe de presă în avionul care îl ducea înapoi la Roma după un lung turneu în Asia de Sud-Est şi Oceania, potrivit AFP.

"Admir China, respect China, este o ţară cu o cultură milenară, cu o capacitate de dialog şi o capacitate de înţelegere reciprocă care depăşeşte diferitele sisteme pe care le-a avut", a adăugat el.

"Cred că China este o promisiune şi o speranţă pentru Biserică", a continuat Francisc, cu câteva săptămâni înainte de reînnoirea aşteptată a unui acord între Beijing şi Sfântul Scaun privind numirea episcopilor.

Acordul, care a fost deja reînnoit în 2020 şi 2022 şi al cărui conţinut nu a fost făcut public, urmăreşte să-i reunească pe catolicii chinezi împărţiţi între Biserica oficială şi cea clandestină, dându-i în acelaşi timp Papei ultimul cuvânt în numirea episcopilor.

Vaticanul şi China nu au relaţii diplomatice, deoarece Vaticanul este una dintre cele aproximativ zece ţări care recunosc Taiwan (oficial "Republica Chineză") în detrimentul Beijingului ("Republica Populară Chineză").

Cu toate acestea, în 2018, ei au semnat un acord istoric privind problema spinoasă a numirii episcopilor în China. Textul este aplicat în linii mari. Dar unele numiri au fost făcute fără autorizaţia Papei.

Constituţia chineză recunoaşte "libertatea de credinţă religioasă", adică dreptul de a crede într-o religie, dar nu şi "libertatea religioasă", care are un domeniu de aplicare mai larg.

Partidul Comunist Chinez se fereşte de orice putere rivală care i-ar putea ameninţa autoritatea, iar organizaţiile religioase sunt printre acestea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb