Papa Francisc cere mai mult curaj în lupta contra terorismului

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 ianuarie 2017

Papa Francisc a decis să se plaseze în prima linie a celor care luptă deschis împotriva terorismului. Luările sale de poziţie pe această temă sunt tot mai dese şi mai radicale. Suveranul Pontif le-a cerut, în mesajul său de la începutul noului an, liderilor lumii să colaboreze mai strâns în lupta împotriva "invaziei teroriste" şi să manifeste mai mult curaj.

În faţa a 50.000 de oameni adunaţi în Piaţa Sfântul Petru, Papa a condamnat atacul armat care a avut loc într-un club din Istanbul în noaptea de Revelion: " Anul va fi bun în măsura în care fiecare dintre noi, cu ajutorul lui Dumnezeu, va încerca să facă binele zi de zi. Aşa se construieşte pacea, spunând "nu" - cu faptele - urii şi violenţei şi "da" fraternităţii şi reconcilierii. Au trecut 50 de ani de când Fericitul Papă Paul al VI-lea a început să celebreze la această dată Ziua Mondială a Păcii, pentru a întări angajarea comună de a construi o lume paşnică şi fraternă. În Mesajul din acest an am propus să se asume nonviolenţa ca stil pentru o politică de pace. Din păcate, violenţa a lovit şi în această noapte de urări şi de speranţă. Îndurerat, exprim apropierea mea de poporul turc, mă rog pentru numeroasele victime şi pentru răniţi şi pentru toată naţiunea în doliu, şi cer Domnului să îi susţină pe toţi oamenii de bunăvoinţă care îşi suflecă mânecile curajos pentru a înfrunta plaga terorismului şi această pată de sânge care învăluie lumea cu o umbră de frică şi de rătăcire."

După atacul de la Berlin, Papa Francisc a cerut un angajament mai puternic din partea factorilor de decizie pentru a se pune capăt unor astfel de crime sângeroase care au fost comise în diferite părţi ale lumii în ultimele 18 luni. "Papa Francisc se uneşte cu toţi oamenii de bunăvoinţă care se angajează ca nebunia criminală a terorismului să nu îşi mai găsească spaţiu în lumea noastră", se preciza într-o telegramă adresată Arhiepiscopul Heiner Koch de Berlin, semnată de secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Pietro Parolin.

În 2013, Papa Francisc a fost desemnat de revista "Time" drept personalitatea anului, suveranul Pontif fiind apreciat pentru stilul său direct de a pune în discuţie anumite teme considerate delicate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb