"Paper Plus": Piaţa locală de AfH înregistrează un ritm de creştere de 20% - 30% anual

A.D.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 26 septembrie 2007

Piaţa locală de AfH (Away from Home) este estimată, în prezent, la valoarea de 10 milioane euro, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din valoarea totală a pieţei de profil din Europa Centrală şi de Est, apreciată la 40 milioane euro, conform declaraţiilor reprezentanţilor companiei Paper Plus, liderul acestui segment în România. Cea mai dezvoltată piaţă AfH din regiune este cea din Polonia, care valorează 15 milioane de euro, fiind urmată de cea din România,10 milioane euro. Împreună, aceste două state contribuie cu aproximativ 50% la valoarea totală a segmentului de AfH din Europa Centrală şi de Est.

Comparativ cu statele din Europa de Vest sau SUA, piaţa locală se află încă într-o fază incipientă de dezvoltare, însă înregistrează un ritm de creştere de 20-30%, de 10 ori mai mare decât cel înregistrat de pieţele mai stabile şi mai mature din regiune, unde procentul de creştere este de 2-3%.

În condiţiile în care îşi va menţine acest ritm de creştere, în aproximativ 2-3 ani, piaţa locală de AfH va atinge nivelul actual de dezvoltare înregistrat de cea din Polonia, estimează reprezentanţii Paper Plus.

Marian Ivan, General Manager Paper Plus, a declarat: "Integrarea României în Uniunea Europeană a avut o contribuţie foarte mare la această creştere, deoarece instituţiile, unităţile din segmentul HoReCa şi clădirile de birouri sunt nevoite să se conformeze normelor europene, care impun dotarea spaţiilor publice cu echipamentele elementare de igienă personală".

Pe fondul creşterii cererilor din partea instituţiilor, în primul semestru al acestui an afacerile companiei Paper Plus au crescut la valoarea de 1 milion de euro, cu 40% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, compania şi-a bugetat anul acesta investiţii în valoare de 500.000 euro.

Pentru anul 2007, Paper Plus estimează un volum de vânzări de peste 1.000 de tone de hârtie, pe fondul dublării cererilor venite din partea segmentului de HoReCa.

Înfiinţată în 2002, compania Paper Plus activează pe piaţa românească a ofertanţilor de soluţii profesionale AfH pentru igienă. Paper Plus comercializează produsele AfH precum role de hârtie, prosoape de hârtie, şerveţele, dispensere şi suporturi industriale pentru hârtie. Paper Plus oferă, de asemenea, service-ul dispenserelor şi al suporturilor de hârtie. Produsele Paper Plus sunt prezente în principalele centre urbane ale ţării, precum Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Ploieşti şi Timişoara.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb