PARADOXE CU SIF-OLTENIA Pedepsindu-l pe Ciurezu, CNVM îi dă dreptate

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 august 2006

Toată echipa de conducere de la SIF Oltenia - de la Dinel Staicu şi până la Tudor Ciurezu, - a fost sancţionată de CNVM, pentru că la şedinţele noului Consiliu de administrare (contestat de vechii membri) a participat şi Mihai Lupoaie care, încă, nu a primit avizul CNVM pentru funcţie.

Logica sancţiunii este stupefiantă.

Mihai Lupoaie a fost cooptat în Consiliul de administrare al SIF Oltenia în celebra şedinţă din 24 aprilie, care a aprins scandalul de acolo. Subiectul cooptării lui Lupoaie în locul demisionarului (şi dispărutului) Ristea Priboi a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei, cu toată împotrivirea fostului preşedinte Vasile Şalapa şi a vicepreşedintelui Tudor Ciurezu, după cum o afirmă acesta din urmă.

Subiectul completării Consiliului a revenit în AGA din 28-29 aprilie de la SIF-Oltenia, dar, după cum susţine Ciurezu, nu a putut fi dezbătut din lipsă de cvorum.

Mai mult, punctele din ordinea de zi despre completarea locurilor vacante din Consiliu au fost contestate în justiţie de unii acţionari.

Tudor Ciurezu spune că Dinel Staicu (preşedinte al SIF-Oltenia a cărui calitate este controversată) împreună cu anumiţi "aliaţi" ai săi din Consiliu, au pregătit o "lovitură" în luna mai, organizând şedinţa unui Consiliu unde nu a fost convocat, menită să constituie un Consiliu director alcătuit din doi membri, cărora să li se acorde prerogativele de conducere şi reprezentare ale SIF Oltenia.

Ciurezu relatează că o hotărâre judecătorească a suspendat decizia constituirii acestui Comitet de direcţie din două persoane, dar că Dinel Staicu şi "ai lui" au nesocotit-o şi şi-au văzut de treabă, aşezând-o în funcţie pe 16 mai.

Tudor Ciurezu spune că, a doua zi, a dat un Comunicat, în nume personal, difuzat prin sistemul pieţei de capital, în care menţiona că echipa de la conducerea SIF-Oltenia nu respectă hotărârea judecătorească şi se delimita arătând că legalitatea este înfrântă de Comitetul de direcţie.

În sfârşit, scandalul de la SIF- Oltenia luând amploare în mass-media, Tudor Ciurezu a folosit apariţia sa într-o emisiune televizată ca să-şi expună opinia, ocazie cu care a menţionat că legalitatea deciziilor Consiliului de administraţie este alterată de faptul că exprimă şi votul lui Mihai Lupoaie, care nu a primit, încă, avizul CNVM pentru funcţie.

În aceste condiţii, sancţiunea dictată de CNVM asupra lui Ciurezu, este uluitoare.

După ce s-a împotrivit cooptării lui Lupoaie, după ce a atras atenţia oficial Consiliului că deliberările cu Lupoaie nu sunt legale, după ce a comunicat pieţei că nu-i în regulă cu Lupoaie la vot, după ce a explicat şi publicului larg acelaşi lucru, Ciurezu o ia pe cocoaşă de la CNVM pentru un motiv care, de fapt, înseamnă că îi dă dreptate!

E tare, nu-i aşa?!

Dintotdeauna am fost fascinat de logica CNVM. Aristotel e-un nimeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb