Aproape 8.000 de români au fost în Maldive, în primul trimestru al anului, România ocupând, cel mai des, locul şase în clasamentul turiştilor străini. De la "şi alte state" în statisticile Ministerului Turismului din insule la prezenţa în top 10 s-a ajuns datorită curselor directe Bucureşti - Male, organizate, în premieră pentru ţara noastră, începând cu finalul anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, cursele charter Paralela 45 spre Maldive revin de la finalul lunii noiembrie, mai devreme decât anul trecut, cu o frecvenţă săptămânală, şi sunt programate până la finalul lunii ianuarie 2022, cel puţin. Preţurile pachetelor sunt la un nivel apropiat de cel din 2019. Cea mai bună perioadă pentru o vacanţă în Maldive este în afara sărbătorilor, când resorturile nu au un grad ridicat de ocupare şi oferă turiştirlor şi mai multă intimidate.
Peste 1.000 de români şi-au petrecut revelionul în Maldive, anul trecut, şi alţi 7.633 au fost înregistraţi de Ministerul local al Turismului din ianuarie şi până la jumătatea lunii martie. România s-a situat pe locul patru în clasamentul turiştilor străini, pe 10 ianuarie, şi pe locul şase în luna martie, după India, Rusia, Ukraina, Kazahstan şi Germania, cu o cotă de piaţă de 3,5%.
În 2021, Maldive se apropie de un million de turişti străini, 919 mii fiind înregistraţi până la jumătatea lunii octombrie, dar este departe de cifrele anului 2019: 1,7 milioane de turişti străini tot anul.
Turiştii Paralela 45 au ales în special hoteluri de patru şi cinci stele (42%, respectiv 43%) pentru vacanţa în Maldive, cea mai mare parte cu all inclusive. Cei mai mulţi, 46%, au fost în vacanţă în luna februarie, 18% în ianuarie, 18% în martie. Alte 15 pachete au fost vândute după oprirea zborurilor charter, pe curse de linie, din aprilie până la începutul lunii decembrie.
Maldive nu mai este o destinaţie numai pentru cupluri, resorturile oferind activităţi pentru toate vârstele, de la cluburi pentru copii şi de sport pentru adulţi la spectacole, relaxare în centrele SPA. Este considerat cel mai mare centru de sporturi de apă, în care se poate face snorkeling, kitesurf, kayaking, paddle boarding, excursii cu jetski, wakeboard. În vacanţa în insulele exotice, turiştii pot să urmeze cursuri de scuba diving şi să obţină certificarea PADI, ori să facă excursii de curăţare a oceanului pentru protejarea recifului de corali, se arată în comunicat.