PARCHETUL GENERAL: Doi directori ai UMF "Carol Davila" au fost reţinuţi pentru luare de mită şi abuz

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 25 martie 2015

Dan Pahoni şi Corina Antoaneta Angheluţă, directorul general administrativ, respectiv directorul tehnic al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Capitală, au fost reţinuţi, ieri, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Astăzi, procurorii cer arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti urmând să ia o decizie în acest sens, potrivit unui comunicat al PICCJ trimis redacţiei. Ieri, Parchetul General a făcut percheziţii la domiciliile unor reprezentanţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti.

În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal Elena Bărbulete, Cristian Dumitroiu şi Florică Nicolae, pentru dare de mită, precum şi Diana-Carmen Ivănuş-Mihăilescu, pentru luare de mită.

Anchetatorii acuză că Dan Pahoni şi Corina Angheluţă au atribuit ilegal contracte de achiziţie publică unor societăţi comerciale deţinute sau controlate de apropiaţi ai lor, cerându-le diferite sume de bani. Printre aceştia, se numără Elena Bărbulete şi Cristian Dumitroiu, puşi de procurori sub control judiciar pentru 60 de zile. Contractele vizau reabilitarea unor imobile aflate în patrimoniul UMF "Carol Davila".

PICCJ detaliază: "De asemenea, cei doi inculpaţi (Pahoni şi Angheluţă - n.r.) au dispus divizarea achiziţiilor publice în mai multe contracte distincte care să se încadreze în limitele valorice impuse de OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de servicii, astfel încât să poată fi aplicată fie procedura de achiziţie directă, fie cea simplificată a cererii de ofertă, iar contractele să fie direcţionate către firmele agreate".

Tot pentru reabilitarea clădirilor UMF şi aproximativ în aceeaşi perioadă (iunie-noiembrie 2009), ar fi fost încheiate mai multe contracte cu firmele deţinute sau controlate de afaceriştii sus-menţionaţi.

Mai mult: Dan Pahoni le-ar fi cerut oamenilor de afaceri bani sub formă de ,,sponsorizare", pentru diverşi apropiaţi ai săi.

"Toate aceste societăţi menţionate derulează sau au derulat cu U.M.F. contracte de prestări servicii, în care au beneficiat de tratament preferenţial, precum si de sprijin din partea directorului administrativ Pahoni Dan", conchide PICCJ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb