Parcul auto din Galaţi, dotat cu o sută de autobuze noi şi moderne

Ana Felea
Miscellanea / 9 iunie 2021

Parcul auto din Galaţi, dotat cu o sută de autobuze noi şi moderne

Flota societăţii care asigură transportul public în comun pe străzile municipiului Galaţi a fost mult modernizată în ultimii ani, iar ultimele autobuze hibrid au ajuns recent în curtea Transbus. Este vorba despre ultimul lot ce cuprinde 20 de autobuze hibrid achiziţionate de către Primăria municipiului Galaţi. Acestea completează lista achiziţiilor astfel că în prezent parcul auto Transbus a ajuns să deţină aproape 100 de mijloace de transport, toate noi şi moderne, cumpărate în ultimii ani.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat: "Am susţinut din primul moment că gălăţenii merită să circule doar cu mijloace de transport noi şi moderne, după ce în trecut s-au cumpărat autobuze second-hand. Iar astăzi vorbim de aproape 100 de mijloace de transport noi aflate în flota Transurb. Este vorba practic de 17 troleibuze, 20 de minibuze, 40 de autobuze Euro 6 şi 20 autobuze hibrid. Este pentru prima dată când gălăţenii circulă cu autobuze hibrid. În urmă cu puţin timp a sosit şi ultimul autobuz hibrid din lotul celor 20 achiziţionate care va intra în circulaţie după procedurile de înmatriculare, celelalte fiind deja pe trasee. Şi nu ne oprim aici. Pentru prima dată în ultimii zeci de ani gălăţenii vor circula şi cu tramvaie de ultimă generaţie".

Cele 20 de autobuze hibrid, model Urbino 12 Hibrid, au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uşi, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranţă, instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing.

Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului. Autobuzele au o garanţie de trei ani, valoarea contractului fiind de 33.600.000 lei fără TVA, furnizor fiind Solaris Bus&Coach SRL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si cu zecile de SH uri, vechi de 50 de ani, cumparate in ultimii ani de primarii precedenti, milioane de euro cheltuite pentru a scapa UE de cadavre, pentru spagile luate, care nu indeplinesc nici normele Euro 1 si care umbla strimbe sa le cada rotile,prin oras, ce facem? Galatenii vor plati creditele facute de Primarie prin taxe si impozite marite......o adunatura de mirlani intr un oras cu praful de 1 metru pe bulevarde.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb