Parcul fotovoltaic "Cemacon Green Energy Farm" a devenit funcţional

F.D.
Companii #Construcţii / 28 septembrie 2023

Parcul fotovoltaic "Cemacon Green Energy Farm" a devenit funcţional

CEMACON a încheiat implementarea proiectului "CEMACON Green Energy Farm", în valoare totală de 1.052.857 Euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 472.999 Euro. Proiectul, cofinanţat în cadrul "Programului pentru energie în România", prin Innovation Norway în calitate de operator de program, s-a derulat pe o perioadă de 14 luni, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, în urma implementării proiectului a fost construită o centrală electrică fotovoltaică cu o putere instalată de peste 1MWh, prin montarea, pe acoperişul fabricii, a unui sistem de 2.176 module fotovoltaice cu tehnologie monocristalină.

Estimările companiei care a implementat proiectul prevăd o reducere a emisiilor cu 299 tone CO2/an şi o optimizare a costurilor cu energia electrică în valoare de 82960 euro/an.

Daniel Şologon, CEO CEMACON a declarat: "Preocuparea noastră pentru energie verde, protecţia mediului şi independenţă energetică a atins o nouă bornă importantă.

Centrala de cogenerare implementată acum doi ani împreună cu parcul fotovoltaic finalizat în această lună asigură aproape integral consumul de energie electrică pe platfoma industrială CEMACON din Recea, în timp ce estimările furnizorilor indică şi o reducere a amprentei de carbon cu aprox. 3000 tone CO2/an, echivalentul emisiilor anuale a 1000 de case.

Strategia noastră de dezvoltare durabilă este fundamentată pe obiective strategice care prevăd ca această companie să devină un pilon tot mai important în sectorul de producţie al economiei acestei ţări. Odată cu dezvoltarea într-un grup industrial de materiale de construcţii, responsabilitatea faţă de mediu şi de societate creşte proporţional. Aşadar, ne-am propus ca, până în 2030, toate fabricile CEMACON să îşi acopere consumul de energie electrică din surse alternative."

CEMACON mai menţionează că energia produsă disponibilă pentru consum este în medie de 976 MWh/an, acoperind astfel, împreună cu centrala de cogenerare, cea mai mare parte a necesarului de energie electrică de la parcul industrial Recea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb