Parcul industrial construit în anul 2011 de grupul italian Cefin la Arad a fost scos la vânzare prin negociere directă de către administratorul judiciar al dezvoltatorului, care a intrat în insolvenţă anul trecut pentru datorii de 114 milioane lei (26 milioane de euro), majoritatea către Volksbank.
Administratorul judiciar, firma BDO Business Restructuring, vrea să vândă cele 8 module ale parcului industrial, cu o suprafaţă totală de 44.400 metri pătraţi plus 2.600 de metri pătraţi spaţii de birouri, precum şi o clădire de trei etaje nefinalizată şi o platformă betonată cu destinaţia parcare şi cale de acces, în suprafaţă de 27.400 metri pătraţi. Ofertele pot fi depuse până pe 25 iunie.
Preţul de pornire al activelor nu este specificat în anunţul BDO, reprezentanţii administratorului judiciar declarând, potrivit Mediafax, că acesta va putea fi cunoscut doar de cei care cumpără caietul de sarcini.
Potrivit datelor furnizate de adminitratorul judiciar, totalul masei credale la Cefin Real Estate Asset Management este de 113,6 milioane de lei, peste 60% din datorii fiind către Volksbank.
Activele au fost în portofoliul companiei Cefin Real Estate Asset Management, divizia de dezvoltare imobiliară a grupului italian Cefin, în timp ce terenul pe care grupul îl deţine la Arad este în proprietatea firmei Cefin Logistic Park Arad, care a intrat de asemenea în insolvenţă în acest an, la cererea Primăriei Arad.
Cefin nu este la primul eşec pe piaţa imobiliară locală, alte două firme intrând în faliment, una care urma să dezvolte un proiect imobiliar la Iaşi şi cea prin care compania a construit o parte din complexul rezidenţial Cortina din Capitală. Cortina Residence a fost în cele din urmă cumpărat de un investitor român, care a anunţat că a început finalizarea lucrărilor.
Grupul italian a anunţat înainte de 2008 dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare în România, finalizate fiind doar Cefin Logistic Park şi A1 Business Park - cele mai mari proiecte logistice şi industriale din apropiere de autostrada Bucureşti-Piteşti, vândute către compania Europolis (cumpărată ulterior de CA Immo ), respectiv către grupul australian Valad. Europolis a intenţionat să cumpere şi proiectul din Arad, însă a renunţat la înţelegere.