Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Giurgiu şi Calafat au descoperit, în urma controlului efectuat asupra unui autocamion şi două autoutilitare, peste 12.100 de bunuri care purtau însemnele unor firme consacrate şi prezentau suspiciuni de contrafacere. Bunurile, în valoare de peste 6.500.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În data de 20.06.2023, în jurul orei 15:45, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, două autoutilitare, care transportau marfă de la o firma din Grecia pentru România, conduse de doi cetăţeni români în vârstă de 35, respectiv 33 de ani.
Cu această ocazie, colegii noştri au descoperit în compartimentul marfă al celor două autoutilitare peste 5.700 de bunuri, constând în articole de încălţăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.
De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani, care se afla la volanul unui autocamion, înmatriculat în Bulgaria.
Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă al mijlocului de transport, 2 paleţi pe care se aflau mai multe cutii de carton ce conţineau flacoane cu parfum, inscripţionate cu însemnele unor mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute.
În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 6.430 flacoane cu parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă.
În ambele cazuri, întreaga cantitate de bunuri, peste 12.100 de articole, estimate la o valoare de peste 6.500.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În prezent, faţă de persoanele sus-menţionate, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.