PARLAMENT: A început şedinţa de plen reunit în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură


Politică / 29 iunie 2021

A început şedinţa de plen reunit în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură

Actualizare - Florin Cîţu a renunţat la o declaraţie de presă, după o intervenţie a deputatului George Simion

Prim-ministrul Florin Cîţu, care intenţiona astăzi să susţină o declaraţie de presă la Palatul Parlamentului, a renunţat după o intervenţie a deputatului AUR George Simion, notează Agerpres.

---

Actualizare - Florin Cîţu, către PSD: ,,Vă îngrijorează sărăcia cu cămăşi scumpe şi ceasuri ce costă cât un apartament''

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că social-democraţii se îngrijorează de sărăcia României ,,cu cămăşi scumpe'' şi ,,ceasuri care costă cât un apartament'', transmite Agerpres.

"Mie mi-a plăcut că PSD acceptă să fie criticat că nu a făcut autostrăzi, îi filmează pe cei care îi critică că nu au făcut autostrăzi. Îmi place că acceptaţi toate criticile acestea. (...) Domnilor de la PSD, ce-mi place mie când vă îngrijorează sărăcia din România cu cămăşi scumpe, ceasuri care costă cât un apartament şi staţi şi vă îngrijorează sărăcia din România. Domnule Ciolacu, să ştiţi că oamenii deja ştiu şi s-au hotărât şi vă spun să plecaţi acasă", a spus premierul în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

---

Claudiu Târziu (AUR): ,,Premierul provoacă în plen tranşarea alegerilor interne din PNL''

Senatorul AUR Claudiu Târziu a susţinut marţi că premierul Florin Cîţu provoacă în plen tranşarea alegerilor interne din PNL la votul pentru moţiune, informează Agerpres.

"Domnul premier Florin Cîţu provoacă în plen tranşarea alegerilor interne din PNL la votul pentru moţiune. Ne bucurăm foarte mult şi sperăm ca ai domniei sale colegi să răspundă acestei provocări şi să voteze căderea Guvernului. USR susţine că această coaliţie de guvernare este foarte solidă, atâta doar să nu fie de constituţia majorităţii bărbaţilor din USR", a precizat Târziu în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

---

Actualizare - Cîţu: ,,Investiţiile în economie au crescut cu 3,9 miliarde lei faţă de 2020 şi 7,3 faţă de 2019''

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat astăzi, la dezbaterile de la moţiunea de cenzură, că actualul guvern a alocat sume record pentru investiţii, la nivelul ultimilor zece ani, şi că această sumă ar fi cu 3,9 miliarde de lei mai mare decât în 2020 şi cu 7,3 miliarde de lei mai mare decât în 2019, conform Agerpres.

Am alocat la buget cea mai mare sumă din ultimii 10 ani: 61,4 miliarde de lei sau 5,5% din PIB, cum vreţi. Şi tot aşa continuăm. Sunt sume record, iar diferenţa clară faţă de PSD este că noi aceşti bani nu doar îi alocăm în buget, îi şi investim, iar la fiecare rectificare bugetară nu îi tăiem, cum îi tăiaţi dumneavoastră ca să ajungă banii baronilor PSD, îi continuăm cu investiţii. Cifre, domnilor: în 2021, faţă de 2020, investiţiile în economie deja după cinci luni de zile sunt mai mari cu 3,9 miliarde de lei, aproape un miliard de euro, deja. Faţă de 2019, când dumneavoastră eraţi la guvernare, 7,3 miliarde de lei, deja, investiţii", a spus Cîţu, în plenul reunit al Parlamentului.

---

Actualizare - Grindeanu: ,,Am ajuns într-o situaţie limită legată de viitorul ţării din cauza guvernului''

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a afirmat astăzi că românii au ajuns într-o situaţie limită legată de viitorul ţării din cauza unui guvern care nu trage pentru România, ci pentru propriile buzunare de partid, informează Agerpres.

---

Actualizare - George Simion (AUR): ,,Domnul Cîţu este un fricos''

Copreşedintele AUR, deputatul George Simion, a susţinut astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, că premierul Florin Cîţu este un fricos, care a ajuns "dintr-o întâmplare nefericită" prim-ministru al României.

"Domnul Cîţu este un fricos, care a ajuns dintr-o întâmplare nefericită prim-ministru al României. L-a luat domnul Orban de pe stradă, l-a făcut ministru, l-a făcut prim-ministru şi acum vine în faţa Parlamentului să vorbească despre alegerile interne din PNL, când ar trebui să dea raport în faţa românilor. Ar trebui să vă fie ruşine", a declarat Simion.

---

Actualizare - Cîţu îi îndeamnă pe românii care au plătit rate mai mari să ceară diferenţa de la PSD

Premierul Florin Cîţu le-a reproşat reprezentanţilor PSD trecerea de la ROBOR la IRCC (Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor) şi i-a îndemnat pe românii care au rate mai mari la bancă să le ceară social-democraţilor diferenţa, informează Agerpres.

"Domnule Ciolacu, cred că este momentul ca dumneavoastră şi colegii dumneavoastră să vă cereţi scuze faţă de românii care au credite. I-aţi minţit, i-aţi manipulat. Anul trecut aţi forţat trecerea de la ROBOR la IRCC (Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor) şi din acel moment, românii care au credite au plătit mai mult în fiecare lună. Nu vreţi să plătiţi dumneavoastră diferenţa de bani, că aveţi de unde? Îi încurajez pe toţi românii care au plătit rate mai mari la bancă să meargă la sediul PSD şi să ceară diferenţa, să ştiţi că au de unde să vă dea bani", a spus Cîţu în timpul dezbaterilor privind moţiunea de cenzură.

---

Actualizare - Guran (PNL): ,,Moţiunea nu va trece pentru că această guvernare a funcţionat''

Liderul senatorilor liberali, Virgil Guran, a afirmat astăzi că moţiunea de cenzură iniţiată de PSD nu va trece pentru că guvernarea PNL - USR PLUS - UDMR a funcţionat, potrivit Agerpres.

"Vă spun un lucru de care sunteţi conştienţi toţi: moţiunea nu va trece şi asta o ştie toată lumea, inclusiv dumneavoastră (PSD - n.r.). Şi moţiunea nu va trece pentru că această guvernare a funcţionat, pentru că această guvernare a continuat ceea ce a fost în guvernarea liberală Orban şi a adus ţara în echilibru", a precizat Guran, în plenul reunit al Parlamentului la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de social-democraţi.

---

Actualizare - Ciolacu: ,,Reveniţi pe pământ, opriţi sarabanda împrumuturilor''

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut astăzi premierului Florin Cîţu "să revină pe pământ" şi să oprească "sarabanda împrumuturilor" pentru a nu mai crea alte "generaţii de sacrificiu", conform Agerpres.

---

Actualizare - Florin Cîţu către PSD: ,,Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi''

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că social-democraţii îl consideră "cel mai mare inamic al lor", dar le-a transmis că nu vor scăpa de el deoarece "a tranşat" alegerile din interiorul PNL, potrivit Agerpres.

"12.12.2019. 13.05.2020. Vă aduceţi aminte ce reprezintă aceste date? Două moţiuni simple depuse împotriva mea de PSD. Să nu mai amintim nenumărate interpelări, chemări la Ora prim-ministrului, Ora Guvernului şi aşa mai departe. Românii au înţeles deja concluzia acestor tertipuri PSD-iste. Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, o ameninţare. Şi o vedem şi în această moţiune de astăzi. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic şi vehement oricărei colaborări, de orice formă, cu PSD. Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt. Şi ştiţi că niciodată, dar niciodată nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul Guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD. Am intrat în politică fiind liberal convins şi voi respecta până la capăt principiile şi valorile liberale. Domnilor de la PSD, degeaba speraţi. Vă minţiţi singuri. După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dvs. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi", a afirmat Florin Cîţu.

---

A început şedinţa de plen reunit a Camerei Deputaţilor şi Senatului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu", informează Agerpres.

Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României 'spre prăpastie cu o viteză uluitoare' şi este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă, se arată în textul moţiunii de cenzură.

La începutul şedinţei şi-au înregistrat prezenţa 364 de parlamentari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Incearca, la ordin politic, reducerea salariilor si sporurilor profesorilor! FSLI e condus de minister! Si de ofiterii politici! Cerem punerea pe Net a dosarelor Secu ale liderilor FSLI!

    1. TRECEREA DE LA ''''' ROBOR '''''' LA '''''' IRCC '''''', S-A FACUT DIN CAUZA , SI LA PRESIUNILE COMUNISTULUI LENINIST , DANIEL ZAMFIR !!! EL , I-A INTARATAT PE TARICEANU , SERBAN NICOLAE , SI CARE MAI ERA PE ACOLO , IMPOTRIVA GUVERNATORULUI MUGUR ISARESCU , ACUZANDU-L DE TOATE RELELE DE PE PAMANT , CARE S-AU INTAMPLAT IN ULTIMII 30 DE ANI IN ROMANIA !!! SI TOT EL E CEL DIN CAUZA CARUIA A FOST BLOCATA IN SENAT , IN LUNA FEBRUARIE , LEGEA CARE PERMITEA VANZAREA PACHETELOR MINORITARE A ACTIUNILOR DE STAT PRIN BURSA !!! A TIPAT ATATA CA LIBERALII TICALOSI , VOR SA VANDA CEC-ul , POSTA ROMANA , TRANsel ectRICA , etc , STRAINILOR !!! SE STIE CA 90 % DIN SENATORII SI DEPUTATII ROMANIEI , SANT NISTE AFONI , IN CE PRIVESTE BURSA DE VALORI , NU STIU CU CE SE MANANCA , SI POT FI PACALITI USOR DE UN PROPAGANDIST CALIFICAT , CUM E ZAMFIR !!! CU ALTE CUVINTE , SANT NISTE TAMPITI , CARE STIU DOAR DE SCOALA DE PARTID !!! SI AU APROBAT PROPUNEREA LUI ZAMFIR !!! PE VECHIUL PRINCIPIU : NU NE VINDEM TARA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb