Parlament: Raport de admitere pentru Codul administrativ

V.D.
Politică / 20 iunie 2018

Parlament: Raport de admitere pentru Codul administrativ

Comisia parlamentară specială a dat miercuri un raport de admitere pentru Codul administrativ cu opt voturi "pentru" şi trei "împotrivă", urmând ca actul normativ să fie trimis săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaţilor.

"Astăzi am finalizat raportul pe Codul administrativ, el urmând ca săptămâna viitoare să fie introdus pe ordinea de zi la votul final al Camerei Deputaţilor. Raportul îşi urmează cursul regulamentar, se duce la Secretariatul General, va fi înaintat şi prin liderul de grup va fi prins pe ordinea de zi pentru săptămâna următoare la votul final. A fost votat la Senat şi vedem cursul ulterior al Codului, dacă va fi atacat la Curtea Constituţională, va fi retrimis, vom vedea. Aceşti paşi nu mai ţin de Parlament, ci de voinţele politice ale fiecărui grup", a declarat, preşedintele Comisiei, deputatul PSD Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

El a adăugat că nu se impune o retrimitere la Senat a Codului.

"Nu sunt amendamente făcute la amendamentele în care Senatul este Cameră decizională. Deci în momentul acesta nu se impune o retrimitere la Senat", a precizat deputatul social-democrat.

Preşedintele Comisiei a mai precizat că noul Cod administrativ este mult mai flexibil, foarte bun pentru autorităţile locale, pentru primari şi pentru unităţile administrativ-teritoriale (UAT).

"Este un Cod administrativ, din punctul nostru de vedere bun, mult mai flexibil, foarte bun pentru autorităţile locale, pentru primari, pentru UAT-uri. Este de fapt o începere a unei autonomii reale despre care se vorbeşte de 20 de ani şi până acum nu s-a făcut. Sunt anumite solicitări din partea opoziţiei, mai ales la funcţia publică. De fapt, noi am scos necesitatea avizării de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi ANFP-ul nu mai are puterea în momentul acesta de a întrerupe anumite examene decât în cazul în care ele pot fi atacate la instanţă ca fiind ilegale ş.a.m.d. Deci nicio autoritate locală în momentul acesta nu mai stă după niciun aviz la ANFP", a spus Ciolacu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb