Parlamentarii din Comisia de control a SRl, vizită de lucru la Iaşi

S.B.
Miscellanea / 10 decembrie 2021

Parlamentarii din Comisia de control a SRl, vizită de lucru la Iaşi

Membrii Comisiei comune parlamentare de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii au realizat joi, 9 decembrie, o vizită de lucru la Iaşi, unde au avut trei întâlniri succesive cu conducerea SRI de la Direcţia Regională de Informaţii Moldova Nord (DRIMN), cu domnul Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi şi cu domnul Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Membrii Comisiei care au participat la acţiunea de control de la Iaşi sunt domnul senator Cristian Chirteş, preşedintele Comisiei şi domnii deputaţi Csoma Botond, secretar, Iulian-Alexandru Muraru, Teodor Lazăr, Dorel-Gheorghe Acatrinei şi Răzvan Sorin Prişcă, membri.

În cadrul întâlnirii dintre parlamentarii din Comisie şi conducerea DRI Moldova Nord (cu competenţe pe zona judeţelor Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui) au fost aduse în discuţie aspecte referitoare la reorganizarea şi funcţionarea Direcţiei în format regional, dar şi subiecte de actualitate care privesc riscurile de securitate specifice regiunii.

"Comisia s-a deplasat la Direcţia Regională de Informaţii Moldova Nord într-o activitate de cunoaştere a structurii, a modului de reorganizare şi funcţionare în perioada de pilotare şi post-pilotare în noul format regional. De asemenea, alături de colegii mei din Comisie, am abordat subiecte de securitate naţională specifice acestei regiuni. Am discutat cu reprezentanţii SRI pe tema securizării frontierelor în relaţia cu Ucraina şi Republica Moldova, pentru atingerea obiectivului strategic major al României de aderare la spaţiul Schengen. Am punctat şi subiecte ca gestionarea pandemiei de Covid-19 în judeţele din zona de competenţă şi a noilor riscuri potenţate de criza sanitară, ameninţările de natură teroristă, precum şi problematica securităţii cibernetice", a declarat preşedintele Comisiei.

Senatorul Cristian Chirteş a subliniat rolul Comisiei parlamentare de a se asigura că resursele financiare ale instituţiei sunt utilizate în mod adecvat şi eficient, dar şi că legislaţia în domeniul securităţii naţionale sprijină activitatea de informaţii. "În cadrul întâlnirilor pe care le avem cu reprezentanţii structurilor SRI întotdeauna îi întreb ce nu funcţionează din punct de vedere legislativ, pentru că suntem interesaţi să aflăm care sunt problemele pe care cei din SRI le văd în desfăşurarea activităţii, concret, atât în legătură cu îndeplinirea propriilor misiuni, cât şi în legătură cu valorificarea informaţiilor de către beneficiari."

După activitatea de la DRIMN, parlamentarii din Comisie au fost primiţi de domnul primar, Mihai Chirica, la sediul Primăriei municipiului Iaşi. Discuţiile s-au concentrat asupra oportunităţilor de dezvoltare ale municipiului şi judeţului Iaşi, cu accent pe importanţa cooperării între autorităţile centrale şi locale şi societatea civilă pentru realizarea proiectelor de investiţii asumate la nivel local şi guvernamental, inclusiv a celor cuprinse în PNRR.

Discuţiile dintre delegaţia parlamentară şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, domnul Costel Alexe, au vizat obiectivele strategice de dezvoltare a infrastructurii rutiere din regiunea Moldovei, respectiv realizarea autostrăzilor A7, A8 şi A13. Domnul deputat Alexandru Muraru a subliniat că A8 este un deziderat care a unit clasa politică ieşeană şi comunitatea locală şi şi-a reafirmat interesul şi implicarea în monitorizarea evoluţiei acestui proiect.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Costel Alexe este individul care a primit mita 22 tone tabla? Treneaza cercetarile. De ce?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb