Parlamentul britanic a aprobat acordul de retragere din Uniunea Europeană

D.B.
Internaţional / 10 ianuarie 2020

Parlamentul britanic a aprobat acordul de retragere din Uniunea Europeană

Parlamentul britanic a aprobat joi seară legislaţia care îi va permite Regatului Unit să părăsească Uniunea Europeană la 31 ianuarie cu un acord, punând astfel capăt unei perioade de trei ani de incertitudini legate de termenii acestui divorţ fără precedent, informează Reuters şi AFP.

Membrii Camerei Comunelor au aprobat cu 330 de voturi pentru şi 231 voturi contra legea privind acordul de retragere din Uniunea Europeană, care implementează un acord convenit în 2019 de Londra şi Uniunea Europeană.

''Este timpul ca Brexitul să fie realizat. Această lege face acest lucru'', a declarat ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, în faţa parlamentarilor britanici.

''Acest text va garanta plecarea noastră din Uniunea Europeană cu un acord care oferă certitudine întreprinderilor, protejează drepturile cetăţenilor noştri şi dă asigurări că noi reluăm controlul asupra banilor noştri, frontierelor noastre, legilor noastre şi politicii noastre comerciale'', a adăugat ministrul britanic.

El a promis că va începe ''rapid'' negocierile cu UE pentru a încheia un acord de comerţ liber până la finalul anului.

Textul adoptat joi de către deputaţii de la Londra transpune în legislaţia britanică acordul de 535 de pagini negociat de premierul Boris Johnson cu Uniunea Europeană în toamna anului trecut, după ce precedentul acord convenit de fostul premier Theresa May a fost respins de trei ori de fostul legislativ britanic în care deputaţii eurofili l-au considerat că reducea prea mult legăturile cu UE, în timp ce deputaţii pro-Brexit au apreciat că, dimpotrivă, acel acord menţinea Regatul Unit prea ancorat în blocul comunitar chiar şi după realizarea Brexitului.

Noua legislaţie va trebui să fie validată de Camera Lorzilor - etapă prevăzută pentru săptămâna viitoare - şi, în final, promulgată de către Regina Elisabeta a II-a.

Va fi însă nevoie şi de ratificarea acordului în plenul Parlamentului European, pe 29 ianuarie, astfel încât pe 31 ianuarie la ora 23:00 GMT Regatul Unit să devină prima ţară care părăseşte Uniunea Europeană.

După ieşirea din UE, Regatul Unit va intra într-o fază de tranziţie în care relaţiile sale cu cele 27 de state membre vor rămâne neschimbate până la 31 decembrie 2020.

Acest termen ar urma să le permită celor două părţi să stabilească o nouă relaţie în termeni de comerţ şi securitate. Regatul Unit poate dori să extindă această perioadă pentru unul sau doi ani, dar trebuie să informeze UE până la 1 iulie 2020 în legătură cu cererea sa.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Bravo UK!! Bruxelles e cealalta Moscova. Viitorul e cu America si Israel.

    1. Romania mai mereu zici ca ajunge si ea la spartu targului ???? :))

    A scapat UE de UK, dat si reciproca e valabula. UE e un sistem corupt, abuziv si pervers.

    1. Singurii care au de câștigat sunt politrucii britanici. Toți ceilalți fraieri, oameni de rand și companii, au de pierdut! That's all folks!

      Corupta,abuziva si perversa este dictaura de la moscova care te plateste pe tine ca sa faci propaganda! Britanicii vor iesi din UE,dar vor continua sa respecte cele patru libertati in relatia cu Europa pentru mult timp de acum inainte!

      E plin de troli cu interese obscure. Sistem abuziv și pervers!!!? Poate uiți din ce hazna am scos capul odată cu UE. Nu stiu cum te suporti. Iar asta cu Americanii și Israelul e de-a dreptul hilar

      UE e mai buna decât UK de o mie de ori. Am lucrat în UK 5 ani și pot confirma, e un dezastru de tara,

      Prietene, presupun cä tu ai vrut sa raspunzi trolului de la nr 2!! Eu,la opinia nr 2.2,sunt de aceeasi parere cu tine! Putina atentie,ca sa nu se creeze confuzie!

      Englezilor, orgolioși din fire și obișnuiți cu gândul ca au fost mult timp stăpânii lumii , le este greu acum să accepte să primească ordine de la europenii continentali. Se știe că analiza matematică are doi autori : Laibniz și Newton. Cum notația cu ,,dx"' a diferențialei lui Leibniz era mai bună, mai practcă decât notația lui Newton( a fluxiunilor), englezii, din același orgoliu, au mers pe notația lui Newton, și, astfel, au rămas mult timp în urma matematicienilor de pe continent. Oare istoria se va repeta ? Eu cred că ...,DA !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb