Parlamentul Portugaliei respinge bugetul pe 2022 şi deschide calea alegerilor anticipate

G.U.
Internaţional / 2 octombrie 2021

Parlamentul Portugaliei respinge bugetul pe 2022 şi deschide calea alegerilor anticipate

Parlamentul Portugaliei a respins ieri bugetul pentru anul 2022 prezentat de guvernul premierului socialist Antonio Costa, al cărui partid este minoritar în Camera Deputaţilor, şi a deschis astfel calea alegerilor anticipate, relatează EFE, conform Agerpres.

Bugetul a fost votat doar de către deputaţii socialişti, în timp ce toate partidele de dreapta şi foştii parteneri ai executivului, Bloco de Esquerda şi comuniştii, au votat împotrivă.

Odată cu respingerea bugetului, pentru prima dată în istoria democratică a Portugaliei, paşii de urmat depind acum de preşedintele ţării, conservatorul Marcelo Rebelo de Sousa, care a avertizat deja că, dacă bugetul nu va fi aprobat, va dizolva parlamentul şi va convoca alegeri anticipate.

În discursul său anterior votului, Costa a recunoscut implicit că ţara se îndreaptă spre alegeri anticipate şi a cerut o majoritate stabilă pentru următoarea legislatură.

''Am încredere că frustrarea mea şi frustrarea'' alegătorilor de stânga ''se poate transforma într-o majoritate consolidată, stabilă şi durabilă la o viitoare sesiune legislativă'', a spus Antonio Costa, care a dat asigurări că executivul va pleca ''cu conştiinţa curată şi cu capul sus'' şi că va garanta guvernarea ţării în timpul crizei politice. ''Am făcut tot ceea ce-mi stătea în putere pentru a asigura viabilitatea acestui buget, fără a accepta ceea ce în sinea mea consider că ţara nu ar fi putut suporta'', le-a transmis Costa parlamentarilor, adăugând că, pentru el, un vot împotriva stângii reprezintă ''o înfrângere personală''.

Premierul portughez a încheiat prin a spune că executivul pe care îl conduce va face tot ceea ce Rebelo de Sousa consideră că trebuie făcut: ''Îi revine preşedintelui sarcina de a evalua situaţia şi de a lua deciziile pe care crede că trebuie să le ia''.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb