Parlamentul, reunit în şedinţă solemnă de Ziua Naţională cu o săptămână înainte de 1 Decembrie

G.U.
Politică / 24 noiembrie 2021

Sursă foto: G4media.ro

Sursă foto: G4media.ro

Actualizare - Diana Şoşoacă, la şedinţa solemnă a Parlamentului: ''Românii trebuie să înveţe să fie uniţi''

Românii trebuie să înveţe să fie uniţi, iar politicienii să deservească poporul chiar cu preţul propriei vieţi, a afirmat senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Şoşoacă, astăzi, în şedinţa solemnă a Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Daniel Gheorghe Rusu: ''Discursuri despre patriotism, tocmai de la cei ce au dus ţara pe marginea prăpastiei''

Deputatul AUR Daniel Gheorghe Rusu şi-a exprimat regretul, astăzi, de la tribuna Parlamentului, pentru faptul că aude "discursuri de patriotism, dragoste de neam tocmai din gura unora care au dus această ţară pe marginea prăpastiei", informează Agerpres.

"Când spunem 1 Decembrie, spunem Unire, spunem România, spunem un neam român mult prea dezbinat, mult prea prigonit. Când spunem 1 Decembrie, trebuie să ne aducem aminte care sunt faptele înaintaşilor noştri, care au dus la acest deziderat al unirii. Îmi pare rău că, din ce în ce mai mult, aud aici discursuri despre patriotism, dragoste de neam şi de ţară tocmai din gura unora care au dus această ţară pe marginea prăpastiei. Mai mult, au şi împins-o într-acolo", a precizat Ursu la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale.

Potrivit deputatului AUR, cei care au murit pentru acest deziderat nu s-au gândit ca după 103 ani "să nu mai existe în această ţară bărbaţi adevăraţi de stat, să nu mai existe în această ţară caractere de oameni şi oameni care să aibă frică de Dumnezeu".

---

Actualizare - Vulpescu: ''Unirea este un deziderat constant la care nu trebuie să încetăm vreodată să lucrăm''

Unirea nu este doar un ideal înfăptuit demult, ci este un deziderat constant la care nu trebuie să se înceteze vreodată să se lucreze, a declarat, astăzi, deputatul PSD Ionuţ Vulpescu, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, potrivit Agerpres.

"Nu există un moment mai potrivit pentru a discuta de Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, despre semnificaţia ei şi despre viitorul nostru, într-o lume în rapidă schimbare şi plină de contradicţii şi de conflicte decât criza prin care trebuie să trecem, criză care nu este doar despre pandemie, ci mai ales despre modele de societate şi de dezvoltare economică şi socială. Am greşi dacă am vedea în momentul de la 1 Decembrie o discontinuitate în istoria României, o simplă fereastră de oportunitate de care am profitat în detrimentul altora", a afirmat Vulpescu.

Unirea nu s-a făcut împotriva cuiva, nu a fost una discriminatorie, ci una incluzivă, cu toate erorile care s-au comis în timp, a adăugat acesta.

"Acceptarea diversităţii a fost un câştig al Marii Uniri şi a oferit rezistenţă la proba timpului", a subliniat deputatul PSD.

Potrivit lui Vulpescu, Marea Unire s-ar fi făcut oricum, pentru că era o necesitate pentru afirmarea şi dezvoltarea naţiunii române.

---

Actualizare - Beniamin Todosiu (USR): ''Sărbătorim Ziua Naţională mai dezbinaţi ca niciodată''

Deputatul USR Beniamin Todosiu a afirmat, astăzi, la şedinţa solemnă a Parlamentului, că în acest an, de Ziua Naţională, românii sunt mai dezbinaţi ca niciodată, adăugând că există o Românie a vaccinaţilor şi una a nevaccinaţilor, o Românie a politicienilor şi una a oamenilor simpli, informează Agerpres.

"În 2021 sărbătorim, din păcate, Ziua Naţională mai dezbinaţi ca niciodată. Avem o Românie în graniţele ei şi o Românie în diaspora; avem o Românie a celor vaccinaţi şi o Românie a celor nevaccinaţi; avem o Românie a dreptei şi o Românie a stângii; avem o Românie a vârstnicilor şi o Românie a tinerilor; avem o Românie a politicienilor diferită de România oamenilor simpli. Fraţi români, vremurile în care trăim ne-au dezbinat, însă nu trebuie să uităm că valorile care le-au însufleţit pe făuritorii Marii Uniri din 1918 sunt în ADN-ul oricărui român", a spus Todosiu.

---

Actualizare - Nicoleta Pauliuc, la Şedinţa Solemnă a Parlamentului:''Prin unitate şi solidaritate naţiunea română şi-a dovedit trăinicia şi valoarea''

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc i-a îndemnat, astăzi, pe români să privească cu optimism spre viitor, subliniind că obstacolele pe care le scoate în cale istoria pot fi depăşite de o naţiune Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Alina Gorghiu, la Şedinţa Solemnă a Parlamentului:''1 Decembrie semnifică devotament, responsabilitate, datorie, curaj politic''

Vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu (PNL) a evidenţiat, astăzi, în discursul susţinut în şedinţa solemnă a Parlamentului, că Ziua de 1 Decembrie semnifică unitatea naţională, dar că, în egală măsură, vorbeşte Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Marcel Ciolacu, la Şedinţa Solemnă dedicată Zilei Naţionale a României: ''Prin maturitate şi responsabilitate, am pus punct haosului politic''

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat, astăzi, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale a României, că întreaga clasă politică are datoria să stabilizeze Citeşte mai mult...

---

Parlamentul s-a reunit, astăzi, 24 noiembrie, într-o şedinţă solemnă consacrată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, informează G4media.ro.

Parlamentarii au organizat şedinţa cu o săptămână înainte de 1 Decembrie, pentru că săptămână viitoare nu vor veni la Parlament - zilele de marţi şi miercuri (30 noeimbrie şi 1 Decembrie) sunt libere, iar în celelalte au program în circumscripţii.

Şedinţa solemnă, condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, a început cu intonarea Imnului Naţional.

De asemenea, vor rosti alocuţiuni preşedinţii celor două Camere legislative, precum şi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare.

Printre invitaţi se află membrii Guvernului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Arhiepiscopul Bisericii Greco-Catolice, Prim-rabinul României, preşedinţii Curţii Constituţionale, ICCJ, Curţii de Conturi, guvernatorul BNR, directorii SRI, SIE, SPP şi STS, precum şi şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Rusine parlamentului sesiunea trebuia sa aiba loc pe 1 decembrie .

    HALAL PARLAMENT! Pt o zi libera si ,,treburile din circumscriptii" (care puteau fi amanate 2-3 zile sau puteau avea loc 2-3 zile mai repede) au ,,mutat" ZIUA NATIONALA!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb