Parteneriat între România Eficientă şi Renergia pentru încurajarea utilizării eficiente a energiei

V.S.
Miscellanea / 26 septembrie 2023

Parteneriat între România Eficientă şi Renergia pentru încurajarea utilizării eficiente a energiei

România Eficientă, program derulat de Energy Policy Group (EPG) cu sprijinul OMV Petrom, a început un parteneriat cu Renergia, start-up de tehnologie afiliat Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca care a dezvoltat o aplicaţie mobilă de sustenabilitate, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Renergia oferă cetăţenilor o modalitate inovatoare de a-şi reduce facturile la energie, prin crearea unui plan personalizat de eficienţă energetică, cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI). Folosind tehnici probabilistice, statistice şi de AI, combinate cu expertiză în energie, Renergia generează un bilanţ energetic personalizat pentru locuinţe. Acest instrument inovator estimează consumul de energie electrică şi termică, generând în acelaşi timp măsuri de eficienţă energetică pentru utilizatori. Printre soluţiile propuse se numără înlocuirea aparatelor electrocasnice, instalarea de sisteme fotovoltaice, izolarea locuinţei şi utilizarea iluminatului cu tehnologie LED. Scopul principal al aplicaţiei Renergia este de oferi consumatorilor casnici toate informaţiile necesare pentru luarea celor mai bune decizii în ceea ce priveşte reducerea consumului energetic.

Radu Dudău, preşedinte EPG şi coordonator al programului România Eficientă, a declarat că: "Prin această colaborare, România Eficientă şi Renergia îşi unesc forţele pentru a încuraja o utilizare responsabilă a energiei. Suntem încântaţi să avem în reţeaua noastră de parteneri această echipă de cercetători dedicaţi, care aduc o perspectivă proaspătă în domeniul eficienţei energetice în clădiri. Prin acest parteneriat, reafirmăm angajamentul nostru pentru crearea unui viitor mai durabil şi mai eficient din punct de vedere energetic pentru toţi cetăţenii României".

Coordonatorii proiectului Renergia, Alexandru Mureşan şi Dacian Jurj, susţin că: "Echipa noastră de cercetare de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a depus un efort extins pentru a crea acest instrument complex, care le va oferi oamenilor capacitatea de a lua decizii informate pentru reducerea costurilor cu energia, precum şi a impactului asupra mediului. Soluţiile noastre se concentrează pe sectorul rezidenţial, având în vedere importanţa sa în tranziţia verde. Suntem bucuroşi de acest parteneriat dintre România Eficientă şi Renergia. Împreună, avem aceeaşi misiune: aceea de a ajuta societatea să consume într-un mod inteligent şi responsabil energia".

În comunicat se mai arată că România Eficientă şi Renergia îşi completează eforturile de a susţine consumatorii pentru utilizarea eficientă a energiei. În ansamblu, eficienţa energetică aduce economii financiare, îmbunătăţeşte calitatea vieţii cetăţenilor, contribuie la protejarea mediului şi sprijină o economie mai sustenabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb