Parteneriatul strategic România - SUA: pilon de stabilitate şi apartenenţă la valori comune

N.R.
Internaţional / 13 iulie 2022

Parteneriatul strategic România - SUA: pilon de stabilitate şi apartenenţă la valori comune

Aniversarea celor 25 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, ne oferă ocazia unei reflecţii aprofundate asupra beneficiilor care au decurs în urma semnării acestui document şi a etapelor parcurse în implementarea parteneriatului, precum şi a nivelului la care ne dorim să ajungă relaţiile bilaterale România-SUA în viitor. După un sfert de secol nu mai vorbim strict doar de elemente concrete de politică externă, ci şi de stabilitate şi apartenenţă la valori comune între cele două state", a declarat Andreea NEGRU, doctor în economie, Preşedinte al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA. După vizita efectuată în cadrul misiunii economice "Shaping the Future for a Better Tomorrow" în Statele Unite ale Americii, domnia sa a vorbit despre consolidarea relaţiilor economice romano- americane în sectoare de interes bilateral, pe teme concrete, cu impact semnificativ asupra factorilor de decizie şi companiilor direct implicate, conform unui comunicat emis redacţiei.

"Evoluţiile majore în dinamica bilaterală, dat fiind şi contextul regional tensionat din ultima perioadă, au demonstrat soliditatea relaţiei bilaterale dintre cele două state, maturitatea Parteneriatul Strategic între România şi SUA , care a atins, în prezent, un nivel de cooperare fără precedent", a susţinut Andreea NEGRU.

Potrivit sursei citate, în ce priveşte contactele bilaterale din ultima perioadă, preşedintele ADAA a subliniat importanţa schimburilor de opinii din cadrul întrevederilor avute în marja vizitelor de lucru la Washington D.C. cu E.S Andrei Muraru, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţial al României în SUA, unde a participat la recepţia "The U.S.- Romania Trade and Business Partenership', prilej cu care au fost aduse în discuţie domeniile prioritare de dezvoltare durabilă pentru România în contextul actual geopolitic, cooperare strategică şi continuarea întăririi relaţiilor bilaterale între cele două state. În acelaşi timp, în cadrul Energy Security &International Trade Summit discuţiile s-au axat pe importanţa sectorului energetic.

Întrevederea la nivel înalt cu Consulul General al României la Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, alături de oficiali ai US Comercial Service, US Department of Commerce, participarea la cel mai mare forum economic din jumătatea de Vest a SUA- Select LA Investment Summit, vizita la Las Vegas Chamber of Commerce, Nevada Governor's Office of Economic Development , Camera de Comerţ Irvine, care are în componenţă companii care depăşesc ca patrimoniu şi cifră de afaceri o mie de miliarde de dolari şi la New York Stock Exchange au oferit o înţelegere cuprinzătoare a ecosistemului de investiţii din Statele Unite ale Americii. Misiunea economică a vizat şi cooperarea interinstituţională la nivel central şi regional prin întâlniri directe cu autorităţile locale şi regionale din California, cea de-a cincea putere economică la nivel global.

Cosmin Dumitrescu, Consulul General al României la Los Angeles a declarat: "Celebrarea împlinirii a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic surpinde o imagine foarte încurajatoare a relaţiei bilaterale deja vibrante dintre România şi Statele Unite ale Americii. SUA sunt, în mod categoric, cel mai important partener al României în privinţa asigurării securităţii. Însă relaţia de prietenie şi parteneriat între naţiunile noastre curpinde mult mai mult decât cooperarea politică şi pentru apărare. Misiunea economică avută în statele americane Califormia şi Nevada a evidenţiat consolidarea unor relaţii bilaterale mult mai cuprinzătoare, în care cooperarea între autorităţile centrale, regionale şi locale române şi americane este sincronizată şi armonizată cu cooperarea economică şi comercială între companiile şi organizaţiile din cele două ţări partenere şi prietene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb