Partenerii sociali au definitivat textul de modificare a Codului Muncii

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 15 iunie 2005

Textul final al propunerii de modificare a Codului Muncii a fost definitivat în cadrul şedinţei de Dialog Social la care a participat ministrul Gheorghe Barbu şi delegaţii confederaţiilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, informează un comunicat de presă al Confederaţiei Patronale a Industriei Serviciilor şi Comerţului (CPISC), citat de Rompres.

Negocierile asupra modificării Codului Muncii s-au derulat pe parcursul cîtorva luni, CPISC apreciind că rezultatul acestora constituie un succes atît din punct de vedere practic, al unor clarificări necesare în actul normativ, dar şi un pas important în abordarea responsabilă şi profitabilă a Dialogului Social.

Caracteristica principală a nolui text este transferul multora dintre problemele aparent insolubile, la nivelul Contractelor Colective de Muncă la diferite niveluri. Aceasta va oferi reglementării relaţiilor de muncă un maxim de flexibilitate în adaptare la condiţiile concrete ale fiecărui loc de muncă.

Noul text al Codului Muncii va contribui esenţial şi la reducerea muncii la negru prin prevederi ferme privind interzicerea oricărei relaţii de muncă fără încheierea în prealbil a unui Contract individual de muncă - şi clarificări care să limiteze posibilităţile de abuz de ambele părţi.

Conţinutul propunerii de modificare a Codului Muncii se va găsi din data de 15 iunie pe site-ul MMSSF spre consultare publică şi va fi adoptat prin Orgonanţă de Urgenţă pînă la sfîrşitul acestei luni.

CPISC consideră această formulă drept suma tuturor compromisurilor posibile la această dată privind textul Codului Muncii şi dezaprobă toate atitudinile negativiste exprimate în ultima vreme în unele materiale de presă. Asemenea abordări nu pot avea la origine decît reaua-credinţă ori ignoranţa.

CPISC recomandă tuturor organizaţiilor patronale şi sindicale responsabile şi reprezentative să susţină, prin toate mijloacele, adoptarea noului text al Codului Muncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb