"Partidul Fâsbook" al lui Klaus Iohannis

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 22 februarie 2016

"Partidul Fâsbook" al lui Klaus Iohannis

Când a zis că ANAF abordează "heirupist" şi "nepotrivit" evacuarea Antenei 3, Klaus Iohannis a exprimat un punct de vedere minoritar, al unei minorităţi lipsite de importanţă în România acestui moment, dar care curând va deveni importantă.

Nu este vorba despre apartenenţa lui Klaus Iohannis la minoritatea etnică săsească - o minoritate importantă - , ci la minoritatea evacuaţilor, care acum e mică (alcătuită dintr-o babă şi fiică-sa de la etajul patru, Antena 3 de la ICA şi a preşedintelui României, dintr-o casă din Sibiu închiriată lui Raiffeisen Bank), dar va creşte accelerat după promulgarea legii dării în plată, pe care a Klaus Iohannis a refuzat să o promulge.

Toţi evacuaţii sunt voluntari, cu excepţia babei, a Antenei 3 şi a preşedintelui României, care nu vor să fie voluntari, deşi li se oferă şansa, (pentru că aşa-i procedura).

Apropo, ceasul care ticăia pe ecranul Antenei 3, că mai sunt două zile, o zi, 5 ore, 5 minute, 3, 2, 1, 0, pleosc !, nu măsura cât a mai rămas până când Antena 3 să fie gâtuită, legată fedeleş, pusă la zid şi suprimată de mafiotul Băsescu, ci termenul legal de evacuare voluntară.

Întrucât după pleosc !, domnu' cu nume de călău continuă să peroreze glumeţ, când deschizi televizorul, doamna Grecu a îngenunchiat public degeaba în faţa lui Dumnezeu, că nu era vorba despre decapitarea libertăţii presei şi nu prea se cade ca, într-un caz imobiliar, să faci show deşucheat cu Dumnezeu, căci îţi arăţi lipsa de respect faţă de Porunci şi faţă de Dumnezeu.

În public.

Parlamentul a explodat de grija "libertăţii presei", Dragnea, care, vrând legea defăimării, intenţionează să pună botniţă presei, n-are niciodată vreo jenă, aşa că nici acum n-a avut să se dea drept apărător al ei, ba chiar a ameninţat că dărâmă Guvernul; Avocatul Poporului s-a băgat şi el în seamă, la fel, dar nu l-a văzut nimeni.

Parlamentul, ca Parlamentul..., vorba cuiva, Elţîn ar fi ştiut ce să facă cu un astfel de Parlament, care minte-n grup, de la dreapta la stânga şi de sus în jos; făcea altul (ca şi când asta ar rezolva lipsa de sfială a doamnei Grecu, generalizată în toate forumurile).

După ce şi-a dezvăluit solidaritatea cu Partidul Antena 3 (vorba lui Vadim, partidul lui Dan Voiculescu dispare când îl scoţi din priză), Klaus Iohannis a căzut în dizgraţia Partidului Facebook, unde tinerii au inventat un nou buton -"dislike"- pe care apăsau de vreo cinci sute de ori, pe oră.

Grupul pentru Dialog Social (GDS), Freedom House România (FHR), Expert Forum (EFOR) şi Centrul Român de Politici Europene (CRPE) i-au adresat preşedintelui o scrisoare, intitulată "Încetaţi să fiţi scutul trustului Intact împotriva legii!"

Deoarece este bine formulată, o reproduc alăturat, dar cititorii pasionaţi să împartă lumea în băsişti şi antibăsişti, vor observa că GDS este băsist, FHR cioloşistă şi EFOR este condusă de Sorin Ioniţă care face parte şi din GDS; de CRPE habar n-am, or fi fiind şi ei cioloşişti, că se ocupă de politici europene, dar nu m-ar mira ca înainte să fi fost pontişti.

Probabil că şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) e băsist, pentru că a dat un comunicat care conţine şi următoarele: "Dezbaterea publică, precum şi mesajele publice ale reprezentanţilor puterii executive şi legislative, începând cu Preşedintele şi Prim - ministrul României, Preşedintele Senatului, parlamentari cu vocaţie de formatori de opinie şi importanţi reprezentanţi ai presei scrise şi audiovizuale conţin aprecieri de natură a pune sub semnul precarităţii o procedură judiciară ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal - şi anume executarea hotărârii judecătoreşti".

Colac peste pupăză, câştigătoarea Premiului "Europeanul anului 2016", Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (care bineînţeles că e băsistă), a reclamat la băsiştii de la CSM că Antena3 minte şi a cerut Consiliului "să constate dacă neadevărurile difuzate sunt de natură să afecteze negativ şi nejustificat opinia publică, în sensul de a pune la îndoială autoritatea şi imparţialitatea autorităţii judiciare"; mitingul organizat de Antena3, vineri, la care au participat vreo 5-6 mii de susţinători, dezbaterea parlamentară, băgările în seamă ale Avocatului Poporului, ale preşedintelui PSD şi ale preşedintelui României (dacă nu şi ale premierului) au dovedit că, da, minciunile Antenei 3 au afectat opinia publică în sensul suspectat de Kovesi.

Şi ce?!

Băsescu n-a făcut-o?

Ce, i-a luat cineva boii de la bicicletă?

Ce faci, arestezi miile de pensionari veniţi să-l apere pe Mircea Badea, îl arestezi pe preşedinte, arestezi circarii din Parlament, pe preşedintele PSD şi pe Avocatul Poporului?

Nu este rezonabil.

Aglomerarea asta de băsişti (evident, cioloşiştii-s tot băsişti, pentru că nu şi-au declarat public antibăsismul, cum a făcut-o Julio Iglesias jr.) contra gângăvelii lui Iohannis, le-a dat anteniştilor geniala idee să facă o emisiune despre complotul băsiştilor contra preşedintelui Iohannis.

Între noi fie vorba, faptul că Iohannis s-a compromis luând apărarea Antenei 3 şi isteria întregii scene politice, îi cam netezesc calea lui Băsescu ca, eventual, să mai vină încă o dată la Primărie.

Pentru care are de ce să le mulţumească anteniştilor.

Poate că aş exagera să spun că Iohannis a simţit pericolul, dar, în orice caz, cineva din anturajul lui l-a simţit.

Aflat la Bruxelles să valideze independenţa Marii Britanii faţă de supravegherea şi politica financiar-bancară a Uniunii Europene (nu cred să fi priceput ce legătură are asta cu noi şi cu Antena 3), preşedintele a încercat să dreagă busuiocul, printr-un discurs, din care am extras, pe larg:

"În spaţiul public de acasă, din România, a apărut o îngrijorare, o preocupare legată de o afirmaţie pe care am făcut-o în legătură cu o posibilă evacuare a unei televiziuni. Am făcut această afirmaţie miercuri, fiindcă atunci evaluarea mea a fost că este posibil ca prin acţiunea (ANAF - n.r.), aşa cum a fost ea concepută, să fie afectată libertatea de exprimare, libertatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenţionat. Ulterior, am aflat că această afirmaţie a mea, care a vrut doar să atragă atenţia că este posibil să fie afectată libertatea presei, a fost interpretată în foarte multe feluri, poate şi datorită faptului că m-am exprimat foarte succint. Din acest motiv, vreau să fac câteva precizări. S-a vehiculat ideea că mi-aş fi schimbat abordarea, că aş fi apropiat de acest trust de presă, de această televiziune, s-au făcut fel şi fel de supoziţii că aş fi mai puţin ataşat de statul de drept. Toate aceste speculaţii sunt fără niciun fel de suport real", a spus preşedintele.

"Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Este evident şi am spus acest lucru de nenumărate ori că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel, însă, sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 89 şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate - nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată -, acest lucru trebuie atenţionat".

Unii analişti politici au încercat să-l reabiliteze pe Klaus Iohannis, lansând un scenariu chiar mai genial decât al anteniştilor: că, atunci când şi-a declarat solidaritatea cu Antena 3, contra heirupismului nepotrivit al ANAF, dacă nu discutabil (să observăm, aici, că "discutabil" este mai puţin grav decât "nepotrivit", dar, merge la ţară), de fapt preşedintele l-a salvat în ultima clipă pe premierul Cioloş, care era în pericol să fie răsturnat şi ar fi generat în ţară instabilitate politică, într-un moment internaţional complicat.

Cred că, doar pentru protecţia noastră nu am mai fost informaţi şi de consecinţele interstelare pe care le are evacuarea Antenei 3.

Cu discursul bruxellez, preşedintele Klaus Iohannis a făcut-o de oaie, încă o dată.

"Exprimarea lui succintă" nu a fost interpretată "în foarte multe feluri", ci într-un singur fel - "Lăsaţi dracului Antena 3 în pace!" -, pentru că exprimarea lui este explicită, este nesofisticată, fiind adresată nu doar clasei politice, ci tuturor, care, chiar dacă n-ar dori-o, se cheamă "popor":

"Cred că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă din partea ANAF mi se pare nepotrivită, dacă nu discutabilă, şi am constatat din discuţii avute că există deschidere la factorii de decizie şi prin discuţii aşezate şi calme se găsesc soluţii convenabile".

N-ai ce interpretare diferită să-i dai, nu-i ezoterism şi nu suntem tâmpiţi un întreg popor, iar el "preşedintele neînţeles".

Da, speculaţiile că Iohannis este un apropiat al lui Voiculescu şi deci al Antenelor au un temei suficient de cunoscut, ca Băsescu să-i lipească pe frunte eticheta de "premierul de la Grivco", astfel că abordarea nu s-a schimbat nici când Antenele l-au sprijinit la prezidenţiale pe Ponta, darămite acum.

Da, "o decizie judecătorească trebuie aplicată", asta spune şi fostul europarlamentar Sebastian Bodu , fost şef al ANAF, care, printr-o scrisoare, a cerut, acum, celor de la ANAF să îi confişte imobilul lui Iohannis din Sibiu, pierdut in proces judecătoresc şi să recupereze chiriile necuvenite încasate de şeful statului (vezi scrisoarea lui Bodu).

Dar, trecând peste ipocriziile discursului prezidenţial şi peste meschinăriile care-i sunt proprii ca individ, avem de observat că, în acest discurs de "reabilitare", Iohannis nu ne spune că s-a lămurit dacă scandalul Antenelor este unul privitor la "libertatea presei" sau nu.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut două zile la dispoziţie să se intereseze, să se lămurească şi să facă o evaluare.

Dacă el însuşi nu-i în stare să facă asta, atunci întregul lui aparat prezidenţial a avut două zile de răgaz, ca preşedintele să ne spună clar: "ANAF a încălcat libertatea presei", sau "Nu, aşa-zisa încălcare a libertăţii presei, în cazul Antena 3, este o minciună".

În loc de asta, el o abureşte, că nu, că el susţine, că Revoluţia, că justiţia şi că libertatea presei, iar la sfârşit, mai dă o dată în ANAF, că ar fi avut o "abordare stângace".

Chiar să fi fost stângace, ce nevoie mai ai acum să-i surpi autoritatea, dacă nu spui clar că realmente a încălcat libertatea presei?

Klaus Iohannis nu ne spune adevărul şi probabil că adevărul nici nu-l interesează, căci îl interesează doar propria piele.

"Vreau să spun că am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook", şi-a încheiat Iohannis discursul de la Bruxelles, referindu-se, probabil, nu doar la zecile de mii de "dislike"-uri, ci şi la miile de mesaje explicite, revoltate de sprijinul oferit Antenei 3.

Dar, preşedintele poate sta liniştit.

Capacitatea de mobilizare a "Partidului Facebook", care l-a propulsat spectaculos în fotoliul de la Cotroceni, de fapt, nu există: în pofida celor aproximativ patruzeci de mii de "dislike"-uri, la protestul de sâmbătă, mobilizat pe Facebook, contra tuturor sprijinitorilor de antene şi contra lui Iohannis, au participat vreo treizeci de oameni.

Gloriosul "Partid Facebook", s-a dovedit a fi "Partidul Fâsbook".

Şi atunci, vine o întrebare: cum, naiba, l-a răsturnat acest "Fâsbook" pe Ponta?

Şi alta, mai tulburătoare: cum, naiba, a câştigat alegerile Iohannis?!

Încetaţi să fiţi scutul trustului Intact împotriva legii!

Am luat act cu indignare de concertarea mai multor factori instituţionali şi politici împotriva executării legale şi legitime a unei hotărâri judecătoreşti definitive, nepusă în execuţie din august 2014.

În acest sens:

Organizaţiile semnatare denunţă încercarea unor politicieni de a lega acţiunea de recuperare a ANAF de o presupusă limitare a libertăţii presei. Televiziunilor din trustul Intact Media Group nu li s-a retras licenţa de funcţionare, iar timpul scurs din august 2014 ar fi fost suficient pentru găsirea unui alt sediu pentru studiouri. Notificarea "evacuării voluntare" poate fi contestată în justiţie, televiziunile grupului Intact având astfel la dispoziţie timp suficient pentru o mutare.

Organizaţiile semnatare îşi exprimă indignarea cu privire la hotărârea Senatului României de a-l fi convocat pe primul-ministru, d-l Dacian Cioloş, pentru "a da explicaţii", pe data de 17 februarie. Nu există niciun temei legal pentru ca Senatul (sau Parlamentul) să exercite presiuni pentru a determina nerespectarea aplicării unei legi.

Ne exprimăm consternarea faţă de reacţia de miercuri, 17 februarie, a preşedintelui Klaus Iohannis. Omiţând să susţină legalitatea acţiunii statului în punerea în execuţie a unei hotărâri judecătoreşti, bagatelizând-o şi depreciind-o, preşedintele:

- a subminat autoritatea statului român;

- a sugerat că legea nu e egală pentru toţi;

- a părut să aibă în vedere interesele unui grup infracţional mai curând decât interesul public;

- a subminat lupta anticorupţie, care rămâne incompletă dacă averile dobândite fraudulos nu sunt confiscate;

- a abătut atenţia de la problema reală a întârzierii recuperării prejudiciului unor infracţiuni (60 de milioane de euro) şi a confiscării produselor acestor infracţiuni la problema - falsă în acest caz - a limitării libertăţii presei.

Susţinem poziţia corectă adoptată recent de Consiliul Suprem al Magistraturii, susţinem poziţia corectă a primului ministru, aşa cum a apărut ea în discursul iniţial ţinut în Senat. Susţinem cu toată puterea orice luări de poziţii ale unor partide, organizaţii şi cetăţeni care nu acceptă ca România să redevină terenul de acţiune al unor grupuri infracţionale organizate. Solicităm oamenilor politici ca, înainte de orice, să-şi onoreze jurământul solemn de a respecta Constituţia şi legile ţării.

Grupul pentru Dialog Social (GDS)

Freedom House România (FHR)

Expert Forum (EFOR)

Centrul Român de Politici Europene (CRPE)

Pe pagina de Facebook a lui Sebastian Bodu

"Am solicitat ANAF şi Primăriei Sibiu (printr-o scrisoare recomandată) să pună în executare hotărârea Curţii de Apel Braşov din 12 noiembrie 2015, prin care s-a dispus reîntoarcerea imobilului din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 29, în proprietatea statului, titlul de proprietate al lui Iohannis Klaus Werner, Iohannis Carmen Georgeta şi Baştea Rodica fiind desfiinţat. În acest scop, am solicitat ANAF şi Primăriei Sibiu să ceară întabularea dreptului de proprietate al statului în Cartea Funciară. Menţionez că hotărârea ce trebuie pusă în executare este definitivă şi irevocabilă, contestaţia în anulare aflată pe rol nefiind suspensivă de executare şi nepunând în discuţie fondul litigiului. Am solicitat, de asemenea, ca ANAF şi Primăria Sibiu să reintre în posesia imobilului, notificând actualul chiriaş în vederea evacuării spaţiului închiriat, în condiţiile în care locatorul şi-a pierdut calitatea de proprietar (cred, însă, că locatarul, o bancă comercială, va rezilia contractul de locaţiune şi va elibera imobilul în mod voluntar, pentru a evita o procedură de evacuare, cu costurile aferente de imagine). Nu în ultimul rând, am solicitat ca ANAF şi Primăria Sibiu să demareze procedura recuperării, prin instituirea de sechestre şi popriri, de la posesorii neproprietari, a fructelor civile (chiriile) încasate, în calitate de locatori, după data primei cereri de chemare în judecată, moment când aceştia au devenit posesori de rea-credinţă. Aşa cum spunea dl. Klaus Iohannis, Preşedintele României, în 24 februarie 2015, "recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu opţională pentru autorităţile statului'.

În cazul de faţă, suma se ridică la aproximativ 640.000 de euro, conform estimărilor RISE Project", scrie Bodu.

Opinia Cititorului ( 88 )

  1. dragul meu Florian, pentru intrebuintare Te rog adreseaza Te la Intact pentru cititorii national si Deutsche Presse Agentur pentru cei internationali. Antena 3 a fost intr adevar blocata in libertatea de exprimare slideul prin care Gadilici il provoca pe Commander Base la un interviu fiind lipsit ulterior de epitetul INFRACTOR...

    1. E mai potrivit cu piran-dei.

      Sa vorbesc la DPA Sa vad... CE zice:-)

      Mea culpa sunt un sustinator al teoriei conspirationiste promovată de emisiunile Antenei3,cea care vorbeste despre o mafie judiciară băsistă care are origine în Rusia,similară celei din Ungaria,Siria,s.a.m.d. unde-rezum-s-a pus mâna pe justiție si 2-3 institutii de forta si s-a devalizat in voie,antenistii au probe zdrobitoare dar...CSM-ul adică sefii institutiilor care reprezinta Puterea judecatorească...nu sunt interesați...fiind în schim atenți să facă jocurile mafiei statale.Referitor la articolul dumneavoastră,aveți dreptate in privința valului de sustinere facebook-ist,inițial,dar zic foarte bine,pt. că azi presedintele Iohanis este cu adevarat presedintele românilor,al tuturora,așadar normal ar fi ca dumnealui să verifice documentele prezentate Non-Stop la Antena 3 SI SA LE DISCUTE IN C.S.A.T. cât despre bucuresteni...ce mi-a fost dat să văd de la gară până in p-ta Constitutiei...nu as dori nici basistilor,oameni care se bateau pe tomberonul din p-ta Romană,cred că 100 de nebuni vorbind singuri,oameni traumatizati si agitati pe autobuze,abrutizati...eu de atunci am ramas socat ce dezastru social...sigur la prima vedere,iar in comparatie oamenii din Piata Constitutiei...parcă ar fi fost oameni normali intr-un țarc,inconjurati de nebuni...LEGEA JUNGLEI FUNCTIONEAZĂ PROBABIL ACOLO IN BUCURESTI...SI DICTATURII JUDECATORILOR NU LE PASĂ CĂ PUN IN PERICOL ROMÂNIA,AU SCOS DIN Codul Penal articolele incriminatoare si...există dovezi solide...jefuiesc ruseste România,marca inregistrata basescu fiind rusească...criminală.

      Nu contest tabloul Bucurestiului zugravit de tine.

      Stiu ca in provincie exista diferente, dar nu stiu sa fie radicale. 

      A3 nu-i destul de blocata decat cand e inkisa; mass media cu minciuni sfruntate mai bine lipsa ; jos libertatea de-a exprima tampenii

      Dle ardelean, pe acest site eu mă prefac că sunt cunoscător în problemele ce țin de Rusia. Știu tot ce spune A3 (adică prostovanul de Radu Tudor) despre Rusia și sunt în general minciuni. Dacă vă refereați la Rep Moldova, acolo mai sunt și lucruri adevărate, dar ansamblul total al tabloului pe care A3 îl prezintă este o MINCIUNĂ pentru că ignoră cealaltă parte a poveștii pe care rusofilii o susțin (și anume că românofilii din R. Moldova fură și au furat ca în codru).

      draga domnule Ardelean, daca eu ti as oferi matale in loc de bilet la clasa I la CHEFERE o limuzina la alegerea matale nu esti de acord ca ai vota si cu martienii daca te as ruga? Ideea asta cu rusii, americanii , moldovenii, ardelenii s.a.m.d. e doar pentru a da bine pe interval. Cat despre A3 iti pot spune ca daca le acorzi un discount corespunzator esti cel mai bun prieten al lor. Se leapada chiar si de firma lor. Intreaba i pe free lancerii Badea si Ursu cum au intrat la o conferinta in Berlin ca niste studenti fara posibilitati materiale, insa cu idelauri demne de o aselenizare. Nimic impotriva acestui lucru, face orice roman , deoarece ne sta in background, da nu spune frate ca acolo se vine numai cu invitatie si vine numai fruncea, daca am putut sa ma inscriu, inseamna ca vin si imbecili nu doar copii talentati ca prietenul Mircica. Te pup si ai grija cand treci pe langa tomboroane sa nu iasa vreun maidanez sa te agatze de pantaloni. Te pup si nu uita , un primar noi vom avea...

    Bravo pt Bodu. Sa vedem celeritatea ANAF si la presedinte, nu numai la poprirea conturilor oamenilor obisnuiti.

    1. Bah Cristi da tu esti in 3 comentarii in acelasi tip adicatelea esti prost tri-dimensional ???

      Sunt un porc si un prost atat de mare incat nu mi-am dat seama ca daca vorbesc impotriva ANAF, poporul va face legatura intre declaratia mea ca "ANAF, ciocu mic, frate" si faptul ca si eu trebuie sa fiu executat de ANAF.

      Draga ANAF, sunt prost, te-am criticat fara minte (pentru ca nu o am). Am milioane de prosti in spatele meu, pe fasbook (precum masculul tamp care semneaza cu nume de femela la 2.1, si care este pasionat de Eurovision si de culori de curcubeu - si cat de greu imi este sa ii evit pupaturile pe gura). Dar, niciunul dintre acesti prosti nu ar fi de acord ca eu sa fiu mai presus de lege. Poftim. Ia-mi casa. Ia-mi jumatate de milion de euro prin poprirea celorlalte case si a banilor din conturi. Fa-ma falit pentru ca asa am fost intotdeauna din banii de profesor de fizica de liceu. 

    Antena 3 este o adunatura de infractori ordinari, toti in slujba securistului-turnator Voiculescu!...Cat despre Clown Iohannis????Un om cu minte foarte putina, nici aceea buna, nici el nu stie exact ce cauta la Cotroceni, total paralel cu realitatile romanesti!!!!

    Ma bucur ca si cateva Ong-uri au vazut lucrurile ca mine.

    Daca si presedintele a pierdut casa in sibiu sa fie executata. Dar parca a facut recurs , nu stiu. 

    Cativa ziaristi de pe vremea lui Ceasca  

    Romania tv ora18 cel din st ecranului cum  

    te uiti; tata zicea ca pe vremea lui Ceasca ii punea covor rosu si il stergea de praf, aparator al A3. 

    Unde-i lege nu-i tocmeala. 

    Dupa 26 de ani de democratie mai discutam de securisti? 

    Dupa 26 de ani de democratie ne conduc- vor sa ne conduca tot care au fost in st si in dr lui Ceausescu? 

    Basescu, Voiculescu, Poste si Dragnea au radacini prin Pcr?

    Tineri 30-35 de ani nu su loc de mahari? 

    Dle Make, totul, in articolul matale, este intrebarea parsiva de la sfarsit: "cum, naiba, a castigat alegerile Iohannis?!" Raspunsul iti este bine cunoscut: tot asa cum le-a castigat si Basescu. Dar mie altceva imi place: felul cum Iohannis se da acum de ceasul mortii, ca sa re-faca din neagra, alba. In nuvela Caleasca, Gogol lasa lucrurile asa cum au cazut. Francezii stiu ca asa si este cel mai bine: daca sosetele ti-au cazut in supa, macar nu le mai stoarce!

    1. Articolul este un extras din jurnalul meu de casa, sa stiu cine ma fura, sa nu cred ca am devenit, brusc, risipitor.

      Nu, nu cunosc raspunsul, daca-l stiam, il publicam; in cazul lui Basescu a fost mai clar (ne explicase si Ponta), dar la Fisbook nu ma pricep de loc. 

      Doar constat ca explicatia data de Alin Teodorescu, desi are logica, e infirmata. 

      De aia intreb, din nou.

      Oricum, chestia cu supa e demna de Shakespeare! 

      In ziua tespectiva nu am pus botul PE rachie, uisky si alte halucinante. Am savurat statubla coada din vremurile de pionier in care aruncam cu bulbi de ceapa de la balcon in cei care stateau la coada la lua. Era feisbucu nostru, al celor saraci si necopti la minte. Sau cozile la carne de la 5 dimineata unde aflai de la bunicii nostru CE nu stia cei CE erau platiti sa stie. Daca Te apuca sa Ai nevoie la toaleta cand venea muschiuletzu era game over pentru fripturica Ta. A fost o zi frumoasa , mai ales cand o doamna inspaimantata de multimea care era adunata m-a intrebat.L a CE stati la coada si din reflex I am raspus Au promis ca bags oua, doamna draga. Nedumerita m a intrebat: SI pentru asta stati la coada? Bineinteles, I am raspuns, pentru ca vine a NE a promis ca le vom primo PE ale noastre inapoi...

      D-le Make...am citit cu amanunt articolul matale. Dam voie sa-ti spun ca este un mare "carcotas". Sa ma intelegi..........ca ..nu sunt nici "pro" nici "contra "..ANAF...Presedinte...Anntene etc Ce deduc eu din tot articolul matale este asa cum ti-am relatat mai sus ca este un mare..mare Carcotas...destul de nerealist in interpretari (exagerat) iar concluzia mea intre cele doua persoane Make vsv.Iohanis,ultimul are totusi un bun simt si nu foloseste cuvinte ironice....deci se vad cei 7 ani ....la mata mai putin..

      Draga Zaza, ca ziarist, nu sint obligat sa-mi reprim accentele pamfletare, in timp ce (spre deosebire de Basescu), Iohannis si-a asumat sa joace, ca presedinte, rolul de om echilibrat, chibzuit, mai ales ca nici nu-i in stare sa fie spiritual.

      Atunci cind a incercat sa fie si el "spiritual", a revoltat o tara intreaga. 

      Aminteste-ti citi "ani de acasa" a dovedit Iohannis, cind un ziarist l-a intrebat cum explica faptul ca el a cistigat din meditatii 

      atitia bani, incit sa-si cumpere sase case, in timp ce alti meditatori abia o duc de pe o zi pe alta; a zimbit obraznic si a raspuns "Ghinion!" 

      Eu, unul, nu detin nici o proprietate nejustificata prin munca. 

      Am, n-am sapte ani de acasa (si te asigur ca parintii mei s-au straduit mult), sint un om cinstit.

      Ce alegi? 

      Eu nu voi candida niciodata la nici o functie in stat, asa ca nu-i vorba sa votezi intre mine si Iohannis, ci sa alegi intre cinste si ipocrizia rolului de om chibzuit.

      Eu am 5 case si nu sunt si nici n-am fost pe functii mari..Doar ca prin anumite abilitati impreuna cu alti consultanti in perioada "bumului 2007-2008) am cumparat si vandut anumite imobile sau terenuri.. Deci hai sa lasam aceasta problema... se poate face si cinstit o afacere. Am vrut si eu sa cumpar in orasul Sibiu...deoarece de acolo au plecat f.multi sasi...care vindeau imobilele la un pret derizoriu. Ceea ce presedintele nu stie este ca nu stie sa "minta" sau sa santajeze "presa"...Putea sa zica ca "socrul" d-lui a fost blanar si facea blanuri scumpe pentru fosta fabrica de blanuri din Orastie.. Ce de bani se puteau castiga pe vremuri... Alti si-au facut averi de milioane de Euro ..vanzand dupa revolutie ...rulmenti in Turcia etc..Asa ca lasati-o balta ca nu tine.Daca Presedintele v-ar fi invocat alte motive (mintind si santajand ca multi alti...sa nu zic multi Bucuresteni]totul era roz..nu Make...Uite Make ca Ardelenii mai au putin bun simt... Pe de alta parte..uitativa la multi alti care au "devalizat" pur si simplu aceasta tara ..si nu va vad cu atata inversunare sa vorbiti sau sa va faceti..."articole" Deci ..sunteti deacord ca sunteti "carcotas" ??? (trebuie sa recunoasteti daca afirmati ca sunteti un om cinstit} Ca sa inchei acest capitol al caselor lui Iohanis...cred ca cele sapte case a dansului nu fac cat un apartament de LUX in Bucuresti... Si unde pui ca daca ar fi avut acest apartament in Bucuresti (doar unul}..cred ca ajungeati sa-l faceti un "sarac" doar cu un apartament si fara masina nu poate candida o persoana...nu ??..... vorba PSD ista d-na Firea daca nu ai copii nu poti candida....Asta este d-le Make. Sa nu crezi ca iti contest "abilitatea" si inteligenta....dar hai sa incercam sa ne comportam si sa ne ocupam de problemele acestui popor...Ar putea fi discutate multe pe ziarul Bursa.....nu jignirile ce apar in comentariile unor articole si nu in ultimul rand folosirea unui limbaj de "mahala de pe Dambovita" Multe-as mai avea sa va spun ...poate cu prima ocazie o sa va propun o "tema" in dezbatere pe ziarul dvs.

      PS Multumesc .

      Ati mai intalnit pe cineva in multe alte comentarii...si raspunzand in final cu ..Multumesc. Uite vedeti eu o fac fata de dvs. din respect. (suza modestia)

      In primul rind, multumesc ca-mi multumesti..

      In al doilea rind, ti-as intoarce intrebarea: ai vazut multi ziaristi sa-ti raspunda? 

      In al treilea rind, nu ai remarcat deloc faptul ca ti-am raspuns respectuos si echilibrat, desi as fi putut considera ca argumentele iti sint subrede si ca as putea sa le atac "circotas". 

      Intradevar, Iohannis nu a mintit cind a raspuns "Ghinion!", ci a sfidat, cinic opinia publica. 

      El nu a adaugat nici minciuna ca ar fi facut speculatii imobiliare cit timp a fost profesor si a dat meditatii, nici ca ar fi mostenit banii. 

      Pur si simplu nu a dat nici o explicatie, sfidator. 

      Faptul ca sint bucurestean de a patra generatie, nu inseamna nicidecum ca as fi si superficial, needucat si rau intentionat. 

      Pur si simplu, nu inghit gogosile, nici ca persoana particulara si nici ca ziarist, desi imi plac glumele.

      Astept cu placere propunerile tale de dezbatere. 

      Imi pare f.rau dar vad ca n-ai inteles nimic....ai inceput din nou sa folosesti cuvinte...care zau pe mine ma dezusta.

      Pa. 

      Make draga.. deabea acuma mi-a picat fisa apropo de generatia ta a 4-a.....e vorba de nazisti si evrei...Da te inteleg...scuzama.

      Ma depaseste subtilitatea.

      O vrei? Na zaza! 

      Iti plac diiscutiile psihedelice?

      Credeam ca doar bucurestenilor. 

      tE INTELEG...adevarul supara.

      Nu adevarul, ci ma supara lipsa de umor.

      Fie-i tarina usoara, Umberto Eco, care va fi inmormintat miine, a scris un intreg roman impotriva lipsei de umor programatice, pentru al carei simbol l-a asezat pe argentinianul Jorge Luis Borges, unul dintre cei mai mari scriitori ai lumii, transformat in personaj al volumului "Numele trandafirului". 

      Dupa mine, Borges este primul dupa Shakespeare. 

      Da, Borges a fost suspectat de nazism, iar scrierile lui nu zimbesc niciodata. 

      El a spus: "Oglinzile si copulatia sint abominabile, pentru ca multiplica oamenii". 

      Pe tine ce te supara, Zaza?

      Uite-te in oglinda, cind raspunzi! 

      Poate ca uita-te si nu uite-te....dar sa stii ca eu ...sunt bucuros ca am gasit misterul "inversunat " al tau.....restul frazelor tale sunt diversiuni,,,,si exces de zel.

      Pa si pe curand. 

      Corect, "uita-te".

      Restul, Dumnezeu cu mila, perversiune provinciala.

      Fii bucuros! 

      Ca sa incheiem .acest "duel"..(.iar nepoliticos din partea ta.la ultimul raspuns.).5.15.....

      Am inteles ca peste cca 3 luni implinesti o varsta frumoasa....Acel pervers de provincie iti doreste un sincer La Multi Ani si multa sanatate alaturi de cei dragi. 

      Multumesc pentru urare!

      Cred ca 5.15 nu este o replica doar extrem de politicoasa, ci deadreptul cordiala, in raport cu sugestia ta cu iz antisemit. 

      Faptul ca-s evreu nu este "misterul" meu "inversunat", nu l-am ascuns niciodata. 

      N-am nici o problema cu sasismul lui Iohannis, chiar daca a avut nerusinarea sa afirme, in instanta, ca Forumul Democratic German este continuatorul Partidului Nazist, ca sa-i preia sediul. 

      Nu, nu cred ca Forumul German ar fi continuatorul Partidului Nazist si de aceea n-am nimic cu sasismul lui. 

      Daca-l intrebi cum de s-a dat continuator al Partidului Nazist, iti va raspunde "Ghinion!"

      Numai bine! 

      dle parerea mea despre Ioh: e bun administrator (vezi Sibiul + 'averea lui') dar e 0 polirician;

      a cazut ca musca-n lapte ; nota proasta ca s-a lasat pus pres; omu nu cred ca sfideaza , el nu are prezenta de spirit - de aici raspunsuri tampite cand tb sa fie spontan-; 

      l-as mai vota in aceleasi conditii : sa opresc 1 ticalos ; ghinion as zice ,la romani: voteaza Iliescu sa opreasca 1 nebun , voteaza 1 neavenit sa opreasca 1 ticalos; ghinion 

      Nu stiu ca ar fi bun administrator; unii spun ca a risipit banii europeni, doar pentru fatadele si drumurile din centrul Sibiului, dar, repet, habar n-am; averea este dubioasa, cit timp este inexplicabila, desi mandatul prelungit de primar cam sugereaza o explicatie.

      Problema este ca, in calitate de presedinte, nu-i administrator, ci eminamente politician. 

      La alegeri, n-am votat, in pofida judecatii ca astfel n-ai fi activ in viata cetatii; m-as fi minjit, indiferent care ar fi iesit, pentru ca socotesc ca si el si Ponta sint vectorii acelorasi papusari, fapt confirmat in cazul Antenelor.

      Nu este ghinion, cind nu poate fi vorba de noroc. 

      În data de 27 februarie 2007, Hans Klein (preot evanghelic şi consilier local), în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), a depus la Judecătoria Sibiu o Cerere de chemare în judecată împotriva municipiului Sibiu reprezentat de primarul Klaus Iohannis (şeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind preşedintele organizaţiei la nivel naţional!) şi Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată, 16 consilieri (printre care şi „petentul” Hans Klein) din totalul de 23. Iată ce cerea Hans Klein în acţiunea civilă depusă la Judecătoria Sibiu: „Vă rugăm să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”, adică, să priceapă toată lumea, recunoaşterea în mod oficial, fără echivoc, a continuării doctrinei naziste pe care o promova Grupul Etnic German pe întregul continent european, înaintea şi pe parcursul desfăşurării celui de al Doilea Război Mondial

      Acesta este inceputul articolului din "justitiarul", articol intitulat "Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Iohannis, se declară oficial continuatorul partidului nazist din al Doilea Război Mondial"/12 iulie 2010, scris de Marius Albin MARINESCU.

      Eu cred ca nu-i decit o escrocherie imobiliara si atit. 

      Vezi cum te-am "prins" si te dai de "gol"....asta e. Iar in incheiere te rog nu ma face antisemit deoarece eu am locuit mult in Satu Mare si am avut prieteni pe strada evrei..si cu care m-am inteles f.bine si chiar si azi cand trec prin Satu Mare ma intalnesc cu cei care au mai ramas in oras......Asa ca Make cum o dai cum n-o dai nu tine ...tot eu cad in picioare.

      Deacord cu tine Mihai...De 26 de ani am avut politicieni ..care de care mai populist,mincinosi,ipocriti,sa ntajisti,mitocani si uite unde am ajuns. Nu-i mai vreau nici pe sticla sa apara......Vreu alti care sa nu promita dar sa faca....Pur si simplu am ajuns sa=mi fie "scarba" sa-i mai vad.

      spui matale concret faptul ca ai avut prieteni pe strada evrei.....astazi te intalnesti cu cei care au mai ramas prin oras...probabil ca au plecat de dorul lu matale si ei. S au gandit ca daca inteleptul a plecat doar n o sa ramana ei singuri acolo....Si inca ceva. Matale ai vreo strada care sa ti poarte numele? Vezi aici iar ai pierdut. Maestrul Florian are.

      In tonul argumentelor tale "de nerespins": in copilarie, cel mai bun prieten al meu imi era vecin, fiu al unui condamnat pentru nazism, care dupa ce a iesit din puscarie, si-a crescut singur cei trei copii si s-a dovedit extrem de cumsecade si fara nici o reticenta fata de mine.

      Am facut parte din echipa de baschet a Liceului German, care functiona ca echipa de juniori a clubului Progresul. 

      Am uitat germana, dar am vorbit-o in casa, cu bunica mea, care era austriaca. 

      In redactie, se gaseste un alt bun prieten de-al meu, neamt. Deci, Zaza, ma simt mindru ca am putut sustine si componenta provinciala a acestei discutii.  

      Revenind la componenta cit de cit normala: stimate Zaza, nu am ce sa ma dau de gol; ti-am zis ca eu cred ca asta nu-i decit o escrocherie imobiliara, iar Forumul Germanilor nu este, de fapt, continuator al Deutsche Volksgruppe. 

      Tu alegi ca nu-i o escrocherie imobiliara, ba ca, in realitate, Iohannis a condus o organizatie nazista si ca de aceea il atac eu?

      Vezi draga Zaza ca picioarele in care cazi sint indoite de la genunchi... 

      Tata mi-a spus sa ma feresc de cei care spun ca-s prieteni cu evreii, pentru ca declaratia e semn de antisemitism.

      Tata a murit tinar, sint, acum, mai batrin ca el si imi permit sa nu mai tin seama de sfaturile lui, in toate cazurile.

      Totusi, conteaza, nu-i asa? 

    Ați pus punctul pe i, logic și fundamentat, ca de obicei.

    Ați omis, dacă nu mă înșel, în enumerarea băgătorilor în seamă de tot felul, doar CNA, o altă măreață și inutilă instituție a aflatului în treabă la români. 

    Trăim într-o lume fâsâită și, ca să-l citez pe Mircea Badea, o figură tristă, dar și un monstru sacru al circului care ne sufocă, asta ne ocupă tot timpul.  

    O singură nelămurire am. 

    Merită să vă pierdeți timpul cu un astfel de subiect? 

    Pentru că vrând-nevrând, comentând un astfel de subiect, v-ați adăugat jalnicului cor al celor ce-și dau cu părerea.  

    Și uite că din cauza dvs. m-am alăturat și eu :) 

    Libertatea de expresie sau mai bine zis de îndobitocire în masă, prin FB, Antene, B1, Realitatea, PROTV, Manele TV, Diva și toate celelalte (lista e îngrozitor de lungă) ar merita un editorial dedicat celor care reușesc (oare?) să se păstreze nefâsâiți. 

    Dacă îmi aduc bine aminte, italienii au încercat să lupte împotriva fâsâielii planetare refuzând acum câțiva ani să-și mai deschidă tembelizoarele, motivul fiind același ca la noi, calitatea execrabilă a programelor TV. 

    Pe când și la noi așa ceva?

    Nu c-ar mai avea vreo importanță ... 

    1. pai fara televizionilii aistea de frunte am canaliza intreaga brutalitate din backgroundul nostru cultural doar sa furam din banci, desi fruncea s-a mutat la Chisinau. Si apoi n o sa ne NE

      mai furam singuri caciula... 

      Membrii CNA nu au o pozitie omogena.

      Citez: 

      "Ceea ce face acum Antena3 se numeste DEZINFORMARE si SANTAJ PUBLIC. De ce? Fiindca Antena3 stia din august 2014, data hotararii judecatoresti ramasa definitiva, faptul ca trebuie sa isi gaseasca alt sediu. Au sperat ca vor fi tinuti in brate", scrie pe Facebook Valentin Jucan, membru CNA, care adauga ca va sesiza plenul Consiliului in legatura cu ceea ce a difuzat Antena 3 luni seara. 

      Jucan aminteste si subliniaza ca notificarea de evacuare s-a realizat in vederea punerii in executare a unei sentintei penale ramasa definitiva. Este vorba despre decizia din august 2014, cand Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, iar instanta a pus sechestru pe unele bunuri ale sale, pentru a recupera prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA. 

      "Termenul pe care il au la dispozitie persoanele notificate este de 5 zile lucratoare de la data notificarii, asa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de Procedura Civila, cu modificarile ulterioare, se mentioneaza in comunicat (-ul ANAF - n.red.) ", mai explica Jucan. 

      Seara de luni la Antena 3 a fost dominata de fel de fel de acuzatii si scenarii pentru care s-a ajuns ca decizia instantei sa fie pusa intr-un final in aplicare. 

      In sprijinul acestor teorii au fost mobilizati toti angajatii Antenei 3, invitatii traditionali, personalitati care si-au aratat sustinerea fata de televiziune, telespectatori, parlamentari si chiar presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si fostii ministri ai Finantelor Eugen Teodorovici si Gheorghe Ialomitianu. 

      Mai mult, pentru a-si arata solidaritatea cu Antena 3, fostul premier Victor Ponta a distribuit peFacebook postarea prin care directorul televiziunii, Mihai Gadea, anunta actiunea Fiscului. 

      Printre principalele idei enuntate la postul de televiziune se numara aceea ca este "un atentat la libertatea de exprimare si cel mai grav atac la democratie de dupa 1989", avand in vedere ca termenul impus de ANAF este extrem de scurt si astfel este pusa in pericol emisia posturilor. 

      O alta teorie intens vehiculata a fost aceea ca fostul director al Fiscului, Gelu Diaconu, demis dupa ce DNA a inceput urmarirea penala pe numele sau in dosarul de frauda si spalare de bani al deputatului PSD Madalin Voicu, a fost de fapt inlaturat astfel pentru ca nu voia sa semneze ordinul pentru evacuarea Antenelor. 

      Ceva mai tarziu au aparut documente conform carora chiar Diaconu a fost cel care a semnat, lucru recunoscut in direct si de Mircea Badea. Asta nu a insemnat insa ca scenariul nu a fost vehiculat in continuare. 

      Tot printre teoriile enuntate pe postul in cauza este si cea conform careia decizia de executare vine dupa ce jurnalistii Antenei 3 au facut "dezvaluiri" despre judecatorul Camelia Bogdan, care a dispus in dosarul lui Voiculescu confiscarea sediilor Intact. 

      Verdictul cel mai extremist l-a dat Alessandra Stoicescu, realizatorul emisiunii "100 de minute", care a catalogat actiunea inspectorilor ANAF drept nici mai mult, nici mai putin decat "un act terorist". 

      Nu merita o paralela?

      Ba da.

      Ambele sint partide politice; nu fac parte din mass media. 

      Ambele au iesit in strada cu " vedetele" cand s-au vazut incoltiti.

      Inca n-am implinit 65 de ani; am inteles de la Jep, din "La Grande Bellezza", ca abia dupa 65 de ani nu-ti mai poti permite pierderea de timp.

      Mai am aproape trei luni si profit de ele sa mai fiu, inca, ziarist. 

      Sa avem rabdare inca 3 luni atunci:)

      La multe editoriale si dupa 65 de ani! 

    Asta suna exact ca Bursa din Modrogani.

    Tavarăș Make, n-ar fi fost mai simpatic pentru ANAF să liciteze terenul ICA? Am fi văzut cu toții la cât crede piața că se ridică prejudiciul. Poate nici măcar 1 milion? :))))))))))

    Dar securiștii ceaușiști sun happy. 

    1. Niciodata statul nu se comporta ca si cind ar fi unul dintre noi (de aici si provine o dira de verosimilitate din minciunile Antenei3), ci ramai agatat in datorie, chiar daca "dai in plata" la pretul pietei.

      Este, insa, o alta problema, pe care ar fi corect sa o tratam dincolo de rugul de minciuni al Antenei3. 

      Bine, Make, daca evaluatorul DNA a supraevaluat ICA cu doar cateva mii de procente, presupun ca Antena 3 nu prea se mai califica la categoria darii in plata.

      Este extrem de posibil ca ICA sa nu poata fi valorificata nici macar la 10-20% din valoarea determinata de specialista care scria si plangea. 

      Si daca tot amintesti de rugul de minciuni al Antenei 3, n-ar fi mai constructiv sa alcatuim aici suportul acestei afirmatii.

      Uite, incepe tu cu un exemplu de minciuna, sa nu te surmenezi, numeste una singura. 

      Nu-mi da sa-mi repet lectiile, deja facute si publicate; aceasta obligatie fata de cititori am satisfacut-o cu virf si indesat, n-ai decit sa reiei citirea articolelor mele, incepind din 2012.

      N-am chef sa ma surmenez, pentru cineva care fie ca e de rea credinta, fie ca-i asa de convins, incit nu-i poate zdruncina convingerea nici un argument si nici o evidenta faptica. 

      Drama ta a inceput odata cu lovitura de stat cand Securitatea ceausista a fost lasata cu chiloteii murdari in public.

      N-a fost nevoie decat ca populatia cu drept de vot sa depaseasca populatia totala, iar cu o erata adoptata in miez de noapte, s-a demonstrat minciuna Antenei 3. 

      Te-am indemnat sa-mi citesti articolele pe tema Antenei3, ca sa gasesti analize pe minciunile ei.

      Se pare ca vrei doar sa ma pui pe mine la munca dubla, ceea ce refuz. 

      Intrucit nimic nu te zdruncina, probabil ca nu are rost sa-ti spun ca n-ai inteles bine si ca asta e drama ta, nu a mea.

      Dar, mi s-a parut ca este, cumva, de datoria mea sa-ti spun asta. 

    Mai avea ceva de comentat la Anaf-ul lor?

    Bravo, Make! Ține-o tot așa că, cine știe, până la urmă o să reușești să crești în grad. Totuși, la nivelul Excelentei Sale Domnul Profesor Dan Voiculescu n-ai cum să ajungi. El e totuși securist de lux și se bate cu grangurii cei mari, nu cu plevușca. Și știi de ce? Pentru că e mai șmecher. O sta el în pușcărie, dar când se va întoarce pre mulți va popi. Iar tu te vei uita la el cu aceiași ochi umezi gâfâind că „veața ie nedreaptă”. Ce să-i faci, Make, așa e-n viață! Unii au performanțe, alții sunt „individioși” .

    Și-așa de-ncheiere să-ți spun una tare de la tine din redacție: cică fetele ălea zâmbesc pe la colțuri că bălsismul tău e din ce în ce mai accentuat și creează teroare olfactivă. Știu, sunt rău, dar ce să-i faci?, spun și eu ce-aud!  

    1. Sika, tu esti a opta musca, pe care croitorasul n-a strivit-o si ma bizii pe la basism.

      Citi ani are profesorul tau in prostovanie?

      Sa-ti petreci ultimii ani de pensie la gherla, nu-i mare noroc...mi se umezesc ochii... 

      Gherla e pe langa mine sau Aiud ii arunc chiftele cu prasca -:)

      Gherla e si la table.

      Profesorul lui Sika a dat 2:1, cind ii trebuia 6:6 si acum cerseste chiftelele tale. 

      Haha-:)

      Bre omule, eu nu te înțeleg. Ce-ai bre cu trustul Intact că el nu e parte în privatizarea ICA. De ce-i muști matale de părțile dorsale în condițiile în care ei n-au nicio treabă cu dosarul ăla. Lor doar li s-au confiscat sediile care, „supriză!”, erau achiziționate înainte de privatizarea ICA. Deci abuz!

      După cum ți-am mai spus, E.S. dl. Profesor Universitar Dan Voiculescu(o spun special pentru plăcerea ta!) se bate cu grangurii mari, de-aia are și parte de abuzuri atât de grosolane. Să te văd însă pe tine cum vei suspina atunci când, la bonul de benzină, pe lângă taxa Bancorex, o să plătești și taxa Voiculescu. Și, pe lângă asta, te vei mai împiedica și zilnic de el prin ziare, reviste, posturi TV sau net cerându-ți bani pentru lecții de etică și morală dupe modelul Erudio. Atunci să vă văd, dragi băsiști extremi. Eu stau liniștit, aștept și dacă se va dovedi că am dreptate o să vă dau ceva la pupat. Cu dragoste!  

      Profesor Universitar la dungati !

      Ca completare. 

      Pai, puscariei i se mai spune si "Academie".

      Sika, ti se vede ce-ti doresti.

      Blestemele iti dezvaluie ura.

      Si ce vesel incepusesi ziua! 

    E o harmalaie de nu se mai intelege om cu om.

    Din aceasta harmalaie se apar cu adevarat intrebari “tulburatoare”, printre care: 

    “Şi atunci, vine o întrebare: cum, naiba, l-a răsturnat acest "Fâsbook" pe Ponta? 

    Şi alta, mai tulburătoare: cum, naiba, a câştigat alegerile Iohannis?!” 

    Raspunsul la aceste intrebari si explicatia altor fapte la fel de misterioase este ca ele sunt puse la cale de actuala Securitate a tarii. Idee care-si face loc cu greu in opinia publica romaneasca, dar isi face. Securitatea si mai putin Justitia, dar si ea, sunt singurele forme organizationale stabile, care datorita acestei stabilitati mai pot construi cite ceva in scumpa noastra tara. 

    Antenele sunt osindite la moarte de catre sistemul basist, mincinos si ticalos, predominant in multele organizatii ciolaniste ale tarii. Se pune problema daca vocea puternica, patrunzatoare, sincera si curata a neamului romanesc va reusi sa stavileasca aceasta tendinta distrugatoare. Vom trai si vom vedea.

    1. Visezi?

    La ora asta?

    Make, lasa-l si pe Virusul asta sa zik ceva..., sa ne mai distram si noi. 

    Stii care e numele lui Zika?  

    Ba(Gi)dea si e Ciuta cu coarne mari a lui Varan ...

    Ho, ho, ho!!! 

    1. Nu cred, aceia sunt domni respectabili isi dau numele!

      Sika respecta Regulamentul postarilor si nu l-am cenzurat niciodata.

      Doar ca a renuntat sa mai "sica". 

    Din punct de vedere tehnic , o persoana isi poate face un numar nelimitat de conturi pe Facebook si trimite din aceste conturi like sau dislike. O numarare a acestui tip de voturi nu are relevanta.

    Presedintele statului nu trebuie transformat intr-o minge de fotbal in care fiecare sa dea cate un sut si sa se creada harnic si viteaz. E o democratie prost inteleasa. In acest caz , daca nu e respectata persoana , trebuie respectata functia. 

    D-na Kovesi si-a retras o declaratie din 2014 si s-a adresat CSM. Gigi si-a retras o declaratie din 2006 si a fost chemat de procurori . Evident , nici o legatura intre cele doua situatii. 

    Prestatiile televiziunilor in subiectul A3 le-as imparti in doua categorii : ridicole si penibile. Castigator detasat la categoria a doua : postul B1TV. In aceeasi categorie , sectiunea persoane fizice , doua nominalizari : Ion Bogdan Lefter si Alexandru Lazescu. 

    In concluzie , sunt evidente pentru toata lumea limitele in exprimare ale presedintelui. Nu trebuie insa a se insista la nesfarsit pe acest subiect.

    1. De la articolele despre alegerile din 2014, cind i-am urmarit discursul public, la fel de inocent ca oricare alt cetatean care nu l-a cunoscut, acum cred ca sint primele doua articole pe subiectul Iohannis.

      Nu ti se pare ca exagerezi cind spui ca insist la nesfirsit? 

      Avem de a face cu presedintele tarii, nu cu un handicapat pe care sa-l menajez. 

      Iar problema lui de exprimare este ultima din serie: prima este lipsa de onestitate.

      Poate ca de aceea afirma istetul Basescu ca e "recuperabil pentru democratie"? 

      Domnul profesor de fizica si Domnul comandant de cursa lunga. Pentru unul dintre dansii am stat in ploaie o zi intreaga pentru ca asa am citit ca trebuie sa fac din declaratia celuilalt. Sa auf acum ca nu e nevoie de heirupism imi vine un pic de ciuda. Daca nu era heirupism pe 16 noiembrie astazi era aceasta discutie fara support....Cum o Dai si o intorci daca Basescu nu e...nimic nu e:-) sau cum AR spine cineva cu raspundere...ghinion

      Mai aveai un pic si in loc de ISTET Il faceai INTELEPT pe Master of the Universe. Dupa aia CE NE faceam cu 2 Isarescu? De fapt nu e rau ca trimiteam pe Mugueel la Chisinau...

      Basescu, in zece ani de "domnie", n-a facut atatea tampenii cate a facut Iohannis intr-un an!

      Pierzi cam multi bani Mache pentru a-ti permite sa fii onest. Intamplator ataci la semnalul liderului informal "istetul" cum chiar tu il numesti - un fel de mascul alfa pentru cei care-si pierd banii pe burse si trebuie sa-i recupereze cumva ca nimeni nu traieste din pierderi. Succes la recuperat pierderile!

      ▶ pirat

      Eu nu stiu daca tu ataci la semnal.

      Tu cum de stii de mine? 

      Esti sub biroul meu?

      Vrei un scaunel, sa nu mai stai in genunchi? 

      o sa i spunem de acum Base Sparrow

      Cu cat esti mai batran, cu atat esti mai penibil. Iti faci neamul de ras postand mizerii. Probabil ca atat te duce mintea, altfel vorbeai mai ingrijit (doar esti jurnalist) si faceai bani (doar te ocupi de "Bursa", nu?). Cum n-ai fost in stare, ti-a mai ramas sa-l imiti pe vadim si sa pierzi bani. Stiu pentru ca te-ai laudat personal in ziar ca te-a lasat Sima fara bani., Acum e secret? Ai uitat când te vaitai prin articolele din Bursa ca ai fost inselat?

      Te-ai suparat!

      Ti-a pierit subtilitatea. 

      De, genul tau este lesne de scos din titini... 

      Pentru ca sa-ti mentin starea: 

      1) am facut bani suficienti, dupa cite socotesc eu, dar niciodata nu mi-am propus sa dau lectii de genul asta, asa ca astepti degeaba; 

      2) nu m-am vaitat eu de Sima, ci Sima s-a vaitat ca, dintr-un singur articol, l-am teleportat peste granita citeste-i scrisorile scheunate, de pe cind se inchipuia un "ronin" pribeag; 

      3) Sima nu m-a lasat fara bani, dragutule, ci s-a-ndulcit si el la firimiturile pe care i le-am aruncat; slava Domnului, o duc binisor baneste, suficient cit sa nu-mi fac griji si nu-mi trebuie mai mult. 

      Altceva? 

      Virsta, neamul? 

      Stai linistit cinci minute, ia o bulina!

      Nu m-am suparat. Eram doar surprins ca un reprezentant al unei comunitati care are asa o istorie in educatie poate sa coboare pana sub birou. Nu prea esti atent. Iti urasem sincer succes la recuperat pierderile. Ma bucur sa aud ca ai facut-o! Cat despre Sima ar trebui sa manifestam mai multa intelegere... e tare pacat ca un student al d-lui Solomon Marcus ajunge sa insele. Apropo de educarea "varfurilor"... asta nu inseamna numai sa descopere noi teoreme, ci sa aiba grija sa nu se piarda cu totul printre ele. Iar aici Sima nu mai e olimpic, din pacate.

    CURAT PERPLEX PARADOXAL : punctul pe İ în COADĂ de peşte . PIB-ul crapă !!!

    1. aici se uilizeaza Latina vulgara, Imbecilii ca mine nu sunt ASA fe cultivati ca domnii de la ZF.

    Cred ca cazul politistului e noul Colectiv.

    1. Eu am patit ceva asemanator la o multinationala ... ca am stat jos 10 secunde Referat de abatere disciplinara ..., astept de cateva luni procesul dupa aceea va trimit cazul in exclusivitate.

      Considera-te invitatul nostru.

      Multumesc anticipat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb