Patria Bank (PBK) a semnat un acord pentru vânzarea unui portofoliu de aproximativ 9.800 de credite de consum negarantate acordate persoanelor fizice, în valoare de circa 245 de milioane de lei, cu InvestCapital Ltd, companie membră a Grupului KRUK, informează societatea bancară printr--un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Bogdan Merfea, Director General Patria Bank, a declarat: "Prin această tranzacţie ne eliberăm de o parte din stocul de credite neperformante rezultat în urma fuziunii dintre fosta Patria Bank si fosta Banca Comerciala Carpatica, marcând astfel o reuşită ce va contribui la atingerea obiectivelor de business şi de îmbunătăţire a indicatorilor de profitabilitate, care au manifestat deja o tendinţă pozitivă începând cu trimestrul al doilea al anului curent.
Acestei prime tranzacţii îi va urma un nou proiect de vânzare de portofoliu de către Patria Bank, estimat a avea loc până la finalul acestui an şi vizând credite neperformante acordate persoanelor fizice şi juridice, atât garantate cât şi negarantate".
Grupul KRUK este specializat în managementul creanţelor, fiind prezent în piaţa din România din anul 2007.
EEAF Financial Services BV este acţionarul majoritar al Patria Bank, cu o participaţie de 79,9%. Entitatea este un fond de capital privat administrat de Axxess Capital, ai cărui principali investitori sunt instituţii precum BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii) şi alte instituţii importante la nivel european.
Patria Bank, entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank, a raportat, pentru primul semestru al acestui an, active nete în valoare de 3,44 miliarde de lei, în scădere cu aproximativ 200 de milioane de lei.
De asemenea, în primele şase luni ale anului, entitatea bancară a raportat pierderi de circa 23 de milioane de lei, cu 11% mai puţin decât cele consemnate în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Instituţia bancară are, în prezent, o capitalizare bursieră în valoare de circa 262,5 milioane de lei, potrivit datelor afişate pe site-ul BVB.
1. Idea
(mesaj trimis de Ciumeg în data de 05.10.2018, 19:44)
Adică vreti sa spuneti ca ati analizat prost portofoliul cand le ati cumparat sau ca nu sunteti capabili să le faceti profitabil e?
2. ddd
(mesaj trimis de wee în data de 10.10.2018, 08:52)
Saracii incapabili