Acţionarii Patria Bank (PBK) au aprobat, în adunarea din 10 aprilie, emiterea a 20.000 de obligaţiuni negarantate, neconvertibile şi subordonate, în valoare totală de zece milioane de euro, a anunţat banca printr-un raport remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Consiliul de Administraţie al Patria Bank are posibilitatea de a majora numărul de titluri obligatare emise, până la cel mult 30.000, echivalentul unei valori nominale totale de cinsprezece milioane de euro, se mai menţionează în raportul emitentului.
Obligaţiunile, cu o valoare nominală de 500 de euro/unitate, vor avea scadenţa de opt ani, o rată a dobânzii fixă, plătibilă semestrial, titlurile urmând să fie plasate printr-un plasament privat, fără întocmirea unui prospect de ofertă.
Ulterior derulării plasamentului, obligaţiunile vor fi listate în piaţa principală a BVB.
Operaţiunile se vor derula prin casa de brokeraj Tradeville, care va funcţiona atât ca intermediar al ofertei cât şi a procedurii de admitere la tranzacţionare.
"Conform împuternicirii acordate de Adunarea Generală a Acţionarilor, Consiliul de Administraţie va decide cu privire la momentul de lansare a plasamentului privat de obligaţiuni, în funcţie de condiţiile pieţei financiare", se mai arată în raportul Patria Bank.
Tot data de 10 aprilie, acţionarii băncii i-au reales în board pe Daniela Iliescu, Horia Manda şi Bogdan Merfea, pentru un mandat de patru ani, începând cu 26 aprilie 2020.
Patria Bank, entitate rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica şi fosta Patria Bank, a intrat în zona profitabilităţii anul trecut după ce, în 2018 raportase o pierdere de 0,27 milioane de lei, în timp ce în anul anterior pierderea suferită fusese de 42,54 milioane de lei.
EEAF Financial Services BV este acţionarul majoritar al Patria Bank, cu o participaţie de 83,22%. Entitatea este un fond de capital privat administrat de Axxess Capital, ai cărui principali investitori sunt instituţii precum BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii) şi alte instituţii importante la nivel european.
1. Pot
(mesaj trimis de Si eu în data de 13.04.2020, 09:27)
Am o taraba in piata, acum cu virusu asta merge mai greu mai mult politisti si jandarmi decat clienti, vreau sa emit obligatiuni cu -1% dobanda si cred ca voi avea succes :))
1.1. si eu vreau (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de misu64 în data de 13.04.2020, 18:17)
vreau sa emit si eu obligatiuni , cum le vind prin firma sau , le dau din mina , pot sa le fac la calculator dar problema este ca nu am taraba in piata ,, cum fac,,mn
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2020, 20:05)
Mult succes ambilor. Stiu eu ceva brokeri buni care sa va ajute. Goldman Sachs sau JP Morgan. Direct pe Wall Street va duc. Dar daca voua nu o sa va placa acolo, pot sa le transfere direct pe AERO. Dati batai baieti!