PATRONATELE DIN TRANSPORTURI: ''Falimentul City Insurance reprezintă un eşec de supraveghere din partea ASF''

G.U.
Bănci-Asigurări / 24 septembrie 2021

''Falimentul City Insurance reprezintă un eşec de supraveghere din partea ASF''

Falimentul companiei City Insurance este, în primul rând, un eşec de supraveghere din partea reglementatorului naţional, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), consideră reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), informează Agerpres.

Aceştia solicită autorităţilor să nu permită din nou cartelizarea societăţilor de asigurare şi să oprească deîndată scumpirea poliţelor RCA sub pretextul falimentului City Insurance.

"Când cea mai mare companie de asigurări din piaţă reuşeşte "să păcălească" cronic supraveghetorul naţional, cel mai important faliment despre care vorbim este al Autorităţii de Supraveghere şi abia în subsidiar cel al companiei de asigurări. Vedem cum, în prezent, decontarea acestui faliment al supravegherii se încearcă a fi pusă, din nou, în locul răspunderii personale, pe toată economia naţională, prin scumpirea nejustificată a poliţelor RCA, o nouă lovitură dată transportatorilor români. Este o metodă deja brevetată în cazul Astra Asigurări şi care a avut ca efect proteste de stradă ale transportatorilor în urma scumpirii nelegale a poliţelor RCA şi în trecut. Şi când spun nelegal mă refer la cartelizarea dovedită a societăţilor de asigurare'", susţine Dorin Jurjuţ, vicepreşedinte al APTE 2002, într-un comunicat de presă, transmis astăzi.

Potrivit sursei citate, după falimentul Astra Asigurări, "nouă societăţi de asigurare şi asociaţia lor de profil, UNSAR, s-au înţeles să scumpească nelegal poliţele RCA, ceea ce a produs grave prejudicii sectorului transporturilor din România".

"La fel se încearcă şi acum prin solidarizarea UNSAR cu lipsa de supraveghere a ASF manifestată în cazul City Insurance şi care în mod evident urmăreşte din nou cartelizarea. În decembrie 2018, Consiliul Concurenţei a amendat nouă companii de asigurare şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare cu 246 de milioane de lei pentru încălcarea reglementărilor naţionale şi europene din domeniul concurenţei în vederea majorării tarifelor la asigurările RCA. Consiliul Concurenţei a constatat că prin cartelizare până în noiembrie 2016 şi în contextul falimentelor Astra şi Carpatica, UNSAR şi nouă societăţi de asigurare au profitat şi pretextat falimentele ,,nu şi-au mai stabilit în mod independent tarifele ci au acţionat concertat pe piaţă, ţinând cont de discuţiile de a-şi majora tarifele purtate în cadrul UNSAR", precizează asociaţia de profil.

APTE 2002 arată că toate asociaţiile patronale din transporturi au sesizat repetat Parlamentul României anterior falimentului City Insurance privind manoperele făcute în cadrul ASF, prin ascunderea problemelor reale în privinţa despăgubirilor (dinamica petiţiilor şi îngreunarea de către ASF a depunerii plângerilor pentru a da senzaţia de falsă stabilitate a asigurătorilor şi dispreţ faţă de asiguraţi).

"Spre exemplu, în anul 2019, numărul petiţiilor s-a majorat cu 300% faţă de anul anterior iar ASF a aplicat sancţiuni modice şi a permis continuarea modelului de afaceri bazat pe neplată şi fraudă. Refuzul conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară de a se prezenta şi a răspunde convocării Parlamentului României din data de 22 septembrie 2021 pentru a da explicaţii în ceea ce priveşte falimentul City Insurance ne confirmă, fără dubii, că actuala conducere ASF nu este parte a soluţiei, ci parte a problemei şi că priveşte cu satisfacţie cum asigurările RCA se scumpesc nejustificat. Pasivitatea complice de care a dat dovadă în supravegherea sectorului de asigurări atinge astfel un nou nivel, cel al inacţiunii în contextul scumpirii fără precedent într-o perioadă atât de scurtă de timp (o săptămână) a tarifelor de primă RCA. Practic, pasivitatea ASF încurajează societăţile de asigurare să se cartelizeze din nou iar prin aceste scumpiri motivate în mod fals de frauda financiară de la City Insurance, societăţile de asigurare şi asociaţia lor UNSAR, care s-au înţeles la preţ şi până în 2016, încearcă să îşi recupereze şi amenda de aproape 60 de milioane de euro impusă în 2018 de Consiliul Concurenţei, tot din banii asiguraţilor", avertizează sursa citată.

APTE 2002 reprezintă peste 1.400 de companii de transport rutier care operează mai mult de 12.800 de camioane, notează sursa citată.

Datele oficiale arată că sectorul transportului rutier generează peste 300.000 de locuri de muncă în România şi contribuie direct şi indirect la formarea a mai mult de 10% din Produsul Intern Brut (PIB).

Citeşte şi...UNSAR: ''Sunt lansate în spaţiul public acuzaţii total false care aruncă anatema pe o întreagă industrie''

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Terminați cu prostiile, verificați tarifele prin sondaj simplu și veți vedea că nimeni nu le respectă! Nimeni nu poate modifica tarifele mai repede de 60 zile!

    Dupa un asemenea faliment, ASF trebuia arestat si desfiintat imediat. Ar trebui sa fie infiintata o structura care sa raspunda, prin contract, cu garantia averilor celor care lucreaza acolo. Parte din venituri sa poata fi dobandite dupa terminarea mandatului, daca acesta a fost un succes si nu un faliment. Adica primesti sume uriase de bani si in urma praf si pulbere.

    1. Faceti distinctie intre ASF si consiliul ASF. Faceti distinctie ASF-ul lui Negritoiu si ASF-ul ui Marcu. Primul a acoperit mizeria, al doilea a descoperit-o. Asa ceva nu se descopera in prima zi de mandat, cu atat mai mult cu ASF supravegheaza 3 sectoare. Sunteti intr-o eroare. Parchetul vizeaza FOSTA conducere ASF, nu consiliul de azi care si-a facut treaba.

      Ești procurorul de caz? Actualul consiliu a fost numit acum 3 ani în 2018. Toți vor trebui sa-si justifice activitatea.

      Da, fiecare vicepresedinte pe sectorul lui. In consiliu se iau decizii si da, sunt responsabili pentru asta, ceea ce li se aduc la cunostinta si

      Argumentul nu ar fi strident fals dacă acest nou consiliu nu ar lucra cu aceiași oameni. Și nu s-ar sprijini pe aceiași '' sfatuitori'' și directori. Noul consiliu a descoperit falsul cu incompetenții sau corupții sau slugarnicii care s-au făcut ca nu îl vad atâția ani? Cu cei care au luat prime cu toptanul ca să nu își dea interesul sa respecte legea? Cu aia care sunt buni doar sa asculte ordinele unor specimene ca Armeanu, Coca, Roșu și alții. Nu exista nou consiliu cu reciclații vinovați de City și de toate scandalurile: Golovatic, Mușat, și restul găștii. Mușat e omul lui Armeanu, creația lui. Armeanu a băgat-o in fata și susținut-o la Negritoiu, Badea, Marcu. Dar Mușat slujește 10 stăpâni și joaca la 15 capete. Neprihănita mușat, stăpâna jocurilor din asf și a baletului printre prevederile legale și al sucirilor frazelor care pot însemna orice. Totul tine de moment și ce trebuie sa însemne. Cameleon și șarpe strecurator și viclean ca tătucul ei Armeanu. Mai mult sta în birou la Jardinier și Armeanu decât la Marcu. De unde face toate urzelile pe toate lucrările din asf. Se face ca face ce zice Marcu și de fapt, Armeanu cu Dascălu conduc ASF. Cu ajutorul lui Mușat, totul se face cu ea, oamenii ei și ai lui Dascălu, Armeanu, de la direcția juridică. Și noua vechea Rusanu fina amanta anchetata penal Segarceanu Nicoleta, omul lui Dascălu. Care face

      pe zborul loial ca să își ascundă incompetenta și prostia. Carierele făcute prin nășit și culcat cu moși, chiar și de la BNR, se întrețin cu urzeli și slujit Dascălu și Jardinieri. Diicot are de sapat mult și în deciziile lui Negritoiu o mare răspundere o are Mușat și restul. La fel de mult ca Golovatic. ȘI după Negritoiu tot oamenii ăștia s-au ocupat de city. Nu prea s-au ocupat, de fapt. Dacă '' noul consiliu'' chiar vrea sa para nou nu o poate face cu aceiasi oameni vechi și murdari.' 'Noul consiliu' 'conține pe corupta dascălu, Armeanu și rosu care au protejat City împreună cu badea. Și sub ei tin în funcții cheie pe aceiași incompetenți care nu s-au ocupat de city. Ca s-au ocupat sa fie slugarnici la ordinele indirecte ale unui Odobescu sa își păstreze funcțiile. Și sa își ascunda greselile.  

      Mizerii scrise sub protecția anonimatului.

      Probabil ca în ASF ii pupi în dos pe toți cei enumerați, dar aici ești foarte viteaza. Vai de capul tău!

      Diicot trasează acum grupul și cheamă la explicatii. Încă puțin și ii vedem pe la știri.

      Asa se apara în fata PROCURORILOR incompetenții ASF?

      Bine ca se vede ce e înăuntru. Sa citeasca și procurorii.

      Vai de ASF! Care a angajat tot felul de nulitati fara studii (nu mai zic studii economice) doar pentru ca erau rubedenii (copii, soti, sotii, nora, finu etc.) cu politicieni expirati; a angajat amante cu nemiluita pentru ca au Nadragii fini si stiu sa miste frumos pe holurile ASF. au angajat tot felul de specimente umane pe salarii vest europene. In timpul asta foarte multi oameni capabili si profesionisti (putini e drept dar mai existau si de astia in ASF) au plecat plini de scarba sau au fost facuti sa plece. Totul ca sa faca loc nulitatilor si ca sa nu mai comenteze negativ. Politica de distrugere a ASF si angajatiilor sai inceputa de Leonardo Badea si continuata prolific de Nicu Marcu are costul ei. Sper ca acum cu City Insurance ASF sa fie decapusat de toate nulitatile din CASF si de capusele aduse de ei. DNA, DIICOT si cine o mai avea chef sa ancheteze un fapt simplu: City trebuia sa fie falimentat de 5 ani cel putin sau trebuia sa aduca real bani pentru MCR si SCR tot de acum 5 ani.

      Vai de ASF! Care a angajat tot felul de nulitati fara studii (nu mai zic studii economice) doar pentru ca erau rubedenii (copii, soti, sotii, nora, finu etc.) cu politicieni expirati; a angajat amante cu nemiluita pentru ca au Nadragii fini si stiu sa miste frumos pe holurile ASF. au angajat tot felul de specimente umane pe salarii vest europene. In timpul asta foarte multi oameni capabili si profesionisti (putini e drept dar mai existau si de astia in ASF) au plecat plini de scarba sau au fost facuti sa plece. Totul ca sa faca loc nulitatilor si ca sa nu mai comenteze negativ. Politica de distrugere a ASF si angajatiilor sai inceputa de Leonardo Badea si continuata prolific de Nicu Marcu are costul ei. Sper ca acum cu City Insurance ASF sa fie decapusat de toate nulitatile din CASF si de capusele aduse de ei. DNA, DIICOT si cine o mai avea chef sa ancheteze un fapt simplu: City trebuia sa fie falimentat de 5 ani cel putin sau trebuia sa aduca real bani pentru MCR si SCR tot de acum 5 ani.

      Cum ii pupa procurorii! Pe frunte de noapte bună! Doară nu cum pupara dânșii fundurile cand semnara hartiile.

      Cum ii pupa procurorii! Pe frunte de noapte bună! Doară nu cum pupara dânșii fundurile cand semnara hartiile.

      Pai sa raspunda atunci ASF-ul de acum 5 ani, dupa logica ta. Deja ai facut o obsesie despre Nadragi, de cate ori intri pe Bursa, scrii despre Nadragi. Specimenele din ASF nu sint de azi, sint de cand s-a infiintat ASFul, iar ti esti una din cele date afara de Nicu Marcu. Se vede ciuda ta din avion. Adevarul este ca Nicu Marcu a actionat si asta va deranjeaza cel mai tare. Nu Nicu Marcu si consiliul lui e vinovat, din contra, acest consiliu a rupt mata in doua, ceea ce nu se poate spune despre predecesorii lui. Dar muriti de draci si ciuda, cei toti care lucrati pentru altii si nu pentru ASF si ati fost inlaturati, ca acest consiliu a avut curajul sa puna stop la mizeria CIty. Vreti un cap? Decapitati-i pe cei de acu cativa ani, care au ascuns mizeria sub pres!

    ASF doarme pe bani mulți. Cine sunt angajații ASF? Doar pile, cunoștințe și relații. ASF este doar o instituție de imbogatire a acestor trântori. ASF nu supraveghează nimic. Doar fura banii poporului.

    Nicu Faliment presedintele ASF a distrus o piata prin incomperenta impreuna cu sfatuitorul lui de taina Daniel Armeanu .

    1. Si sa nu uitam ca Armeanu a fost in toate Consiliile ASF de la infiintarea ASF. Practic el a fost prezent la toate jocurile murdare facute de ASF de la infiintare. El a stiut tot ce a miscat in ASF. Toate mizeriile. A stiut. A tacut. A stat in umbra si a incasat si si-a angajatat tot felul de fiinte in ASF (vezi Francesca Andreescu cu 5 la matematica angajata Actuar in asigurari la ASF de...Daniel Stefan Armeanu).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb