Patru persoane din conducerea Romgaz, Târgu Mureş, trimise în judecată pentru abuz în serviciu

Adina Lateş
Anticorupţie / 21 martie 2016

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a directorului Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, Pantelimon Avram, şi a altor trei persoane, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi: Ioan Ştefan la data faptei, directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz; Emil Valentin Mincan, la data faptei, şeful Secţiei de Producţie din cadrul SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureş; Ioan Tiberiu Olaru, la data faptei, şeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

"În primăvara anului 2014, inculpatul Avram Pantelimon împreună cu inculpaţii Mincan Emil Valentin, Ştefan Ioan şi Olaru Ioan Tiberiu, invocând existenţa unor presupuse defecte şi emanaţii de gaze, au hotărât, în mod nejustificat, ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducţiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte şi Primăria Târgu Mureş, să fie realizată din bugetul propriu al societăţii naţionale Romgaz. Devierea conductelor era realizată în condiţiile construirii unui cartier de locuinţe pe raza oraşului.

Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpaţi, a normelor legale privind disciplina financiară şi în construcţii, a legislaţiei specifice din domeniul gazelor naturale şi mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică.

Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureş s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăţi în sumă de 160.649,06 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă".

În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb