Patruzeci de ţări cer Rusiei, într-o "Declaraţie comună", la New York, să oprească "imediat" războiul din Ucraina

G.D.
Internaţional / 14 iulie 2022

Patruzeci de ţări cer Rusiei, într-o "Declaraţie comună", la New York, să oprească "imediat" războiul din Ucraina

Aproximativ 40 de ţări - între care Statele Unite, statele membre ale Uniunii Europene (UE), Regatul Unit şi ţări asiatice - au cerut Rusiei, într-o "Declaraţie comună", să-şi oprească "imediat operaţunile militare în Ucraina" şi susţin demersurile Kievului la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), relatează AFP, potrivit News.ro.

În această "Declaraţie comună", publicată ieri la New York, aceste ţări îşi exprimă "susţinearea" faţă de acţiunea Ucrainei "împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie, în baza Convenţiei prevenirii şi reprmării infracţiunii genocidului din 1948, în vederea stabilirii faptului că intervenţia militară a Rusiei nu are niciun fundament juridic şi are la bază acuzaţii nefondate de genocid".

Statele semnatare arată că CIJ a cerut Moscovei, la 16 martie 2022 să pună capăt războiului rus în Ucraina.

"Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru faptele sale. În acest sens, noi considerăm că încălcările dreptului internaţional comise de către Rusia angajează responsabilitatea sa internaţională", se arată în această "Declaraţie comună".

"Pierderile şi pagubele suferite de către Ucraina (...) necesită o reparaţie completă şi urgentă din partea Rusiei", se arată în document.

Potrivit Ucrainei, ea are nevoie de cel puţin 750 de miliarde de dolari pentru a se ridica din ruinele cauzate de conflict.

Curtea Internaţională de Justiţie, cu sediul la Haga, cea mai înaltă jurisdicţie a ONU, emite hotărâri cu caracter constrângător şi fără drept de apel.

CIJ îşi bazează concluziile pe tratet şi convenţii, însă nu are niiciun mijloc prin care să impună respectarea hotărârilor pe care le pronunţă.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Ii doare la basca pe rusi.. Dupa ce Ukraina v a fii anexata Russiei parerea celorlalte tari nu mai conteaza...Legea o face Russia deocamdata cu armata rosie, restul este can can...

    1. Armata roșie e un pic o adunătură de daghistanezi cam ca Borat. Ce anexează ziua, pierd noaptea și totul costă.

    Rușii fac bullying mondial....o țară de depravați care trăiesc de pe urma conflictelor militare. Dumnezeu a greșit sau era beat când a creat Rusia. Acum e treaz și o va distruge văzând câtă durere seamănă rușii printre vecinii lor. E karma. Dai durere, iei durere.

    1. O lume fara Rusia e o lume cu sens, o lume trăind în pace. A fi rus înseamnă a fi un om ratat - un simplu avorton ratat in forma unui om aparent existent.

      Esti un rasist. CNCD va amenda Bursa si scelarati ca tine.

      Esti penibil si incorect factual. Minti cu spume. SUA este bullying mondial si care traieste de pe urma conflictelor militare in care a omorat milioane de civili.

      Watson Institute de la Brown University scriu negru pe alb ca SUA este cel mai criminal stat de dupa WW2. 

       

      "Far more of the people killed have been civilians. More than 387,000 civilians have been killed in the fighting since 2001. 

      Millions of people living in the war zones have also been displaced by war. The U.S. post-9/11 wars have forcibly displaced at least 38 million people in and fr om Afghanistan, Iraq, Pakistan, Yemen, Somalia, the Philippines, Libya, and Syria. This number exceeds the total displaced by every war since 1900, except World War II. 

      The U.S. could have pursued several nonmilitary alternatives to holding accountable those responsible for perpetrating the 9/11 attacks. These alternatives would have been far less costly in human lives. For example, the U.S. invasion of Iraq turned the country into a laboratory in which militant groups such as Islamic State have been able to hone their techniques of recruitment and violence. The formation of Islamist militant groups spreading throughout the region counts among the many human costs of that war." 

    Vom trăi într-o lume în care rușii vor fi izolați și văzuți ca fiind niște leproși cu care nu se poate sta la masă! Ar trebui să nu mai fie primiți în hoteluri, restaurante, să nu primească vize de intrare în toate țările! Numai așa vor putea fi educați!

    1. Alooo, mergi sa iti mananci portia de viermi si gandaci aprobata de Comisia Europeana. Mars la masa.

    Ucraina a comis un genocid impotriva minoritatii ruse in perioada 2014-2021. O scrie Inaltul Birou pentru drepturile Omului ale ONU.

    Rusia elibereaza teritoriile asuprite de ucrainieni.' 

    Iar cele 40 de tari sunt aceleasi neo-imperialisti supusi americanilor care au participat si pe 26 apr 2022 in Germania cand au fost chemati de SUA la o piesa de teatru ieftina. 

     

    Lumea celor non-40, adica vreo 7 mld de locuitori stie ce mizerii a facut Ucraina asupra minoritatilor sale. Stie ca extinderea NATO este cauza razboiului. O stie si Franta. Ambasadoarea Frantei in Romania a spus asta intr-un interviu Agerpres. 

    ”Am fost conduşi de spiritul realist. Pentru că, de fapt, ruşii şi ucrainenii vor trebui să se aşeze, la un moment dat, la masa negocierilor. Vorbim de principiul realităţii, nu de un principiu machiavelic, legat de manipularea vreunei părţi. Sincer, este o proiecţie spre viitor(…) Nu vrem să ne regăsim neapărat în rolul de mediator, dar dorim, realist vorbind, ca cele două victime ale acestui război, care nu are nicio bază, care nu are nicio justificare, să vadă, la un moment dat, care este viitorul pentru ele. Despre asta vorbim” a spus Auer. 

    AGERPRES: Aţi spus „cele două victime”. Adică? 

    ”Vorbim şi de Rusia, de poporul rus. Sunt de părere că într-un conflict armat există morţi, civili… Bineînţeles că Ucraina este victima, cu dezastre în oraşele şi teritoriile sale, dar poziţia Franţei este legată de faptul că într-o zi va exista, sperăm, o discuţie despre încheierea conflictului” a răspuns ambasadoarea lui Macron 

    Ambasadoarea Auer a spus ca ambele tari sunt victime, Ucraina si Rusia, in acest razboi. Eu completez .. provocat de extinderea NATO din interesele criminale ale SUA. 

    1. Cum de Rusia nu are nenumarate filmulete despre genocidul comis de Ucraina impotriva minoritatii ruse in perioada 2014-2021?

      Cum de Rusia nu are nenumarate filmulete despre fericirea minoritatii ruse din orasele eliberate de ei in Donbas din martie incoace? 

      Ce cauti tu in curtea mea? Te dai victima ca ai intrat nepoftit la mine in curte si te-am luat la cafteala? Adica esti victima ca te gonesc de la mine din curte? Ambasadoarea bate campii dupa ce a fost indoctrinata de propaganda ruseasca!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb