PAUL BRUMMELL: "Marea Britanie rămâne un prieten al României"

Mihaela Dan
Internaţional / 6 mai 2018

"Marea Britanie rămâne un prieten al României"

Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, dar nu Europa şi rămâne un prieten al României şi al Europei, a declarat, atăzi, ambasadorul britanic la Bucureşti, Paul Brummell, informează Agerpres.

El a subliniat că Marea Britanie este o ţară minunată iar cifrele demonstrează că tot mai mulţi români o vizitează ca turişti, dar pleacă şi la studii sau la muncă.

"Cred că nu părăsim atmosfera aceasta, părăsim Uniunea Europeană, în martie anul următor, dar nu părăsim Europa. Rămânem o ţară europeană, rămânem un prieten al României şi al Europei. Deci cred că acest eveniment, schimburile culturale europene - oportunităţi de a veni cu un gust din Marea Britanie şi de a afla mai multe despre cultura românească şi cultura altor ţări europene, rămâne foarte important", a subliniat Paul Brummell, care a fost prezent la ceremonia de deschidere a celei de-a V-a ediţii a evenimentului "Piaţa Statelor Membre ale UE", care marchează Ziua Europei.

Diplomatul britanic a precizat că drepturile românilor rezidenţi din Marea Britanie nu se vor schimba.

"Drepturile cetăţenilor din Uniunea Europeană care studiază şi lucrează în Marea Britanie au fost o prioritate pentru guvernul Marii Britanii şi pentru Comisia Europeană în negocierile noastre din Uniune. Şi am ajuns la Consiliul European, în decembrie, la un acord la care protejează drepturile", a amintit Brummell.

El a menţionat că şi cei care nu au împlinit cinci ani în Marea Britanie vor căpăta drepturi, când vor împlini anii respectivi de rezidenţiat.

Întrebat la ce ar trebui să fie atentă România, astfel încât să aibă un cuvânt puternic de spus în cadrul UE, în contextul în care în 2019 se va stabili viitorul acestui bloc comunitar, ambasadorul britanic a spus: "Cred că românii sunt membri convinşi ai Uniunii Europene. Sondajele demonstrează că UE ca şi concept este foarte populară. Când Marea Britanie o să iasă din Uniunea Europeană, înseamnă că România o să fie, în ceea ce priveşte populaţia, al şaselea membru al Uniunii Europene, deci are o putere în contextul Uniunii Europene şi sunt convins că o să folosească această putere".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb