PAUL BRUMMELL: "România a făcut progrese în lupta anticorupţie"

C.A.
Politică / 30 noiembrie 2017

Paul Brummell (Sursa foto: captură youtube)

Paul Brummell (Sursa foto: captură youtube)

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat ieri că ţara noastră a făcut progrese după aderarea la Uniunea Europeană în privinţa statului de drept şi a luptei anticorupţie şi a arătat că este foarte important ca modificările aduse legilor Justiţiei să ajute acest proces.

Brummell a declarat, după participarea la deschiderea conferinţei "Apărarea şi securitatea Europei: Marea Britanie şi România după Brexit": "În ceea ce priveşte propunerile pentru modificarea legilor Justiţiei în România, bineînţeles, oricare ţară poate să decidă în ceea ce priveşte legislaţia care este potrivită (...), conform Constituţiei şi a procedurilor parlamentare. După părerea mea, în România s-a făcut un progres enorm după aderarea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte stabilirea statului de drept şi în lupta împotriva corupţiei şi consider că este absolut foarte important ca modificările noi să ajute acest proces. Este un Mecanism de Cooperare şi Verificare în UE care este un mecanism foarte util".

El a subliniat că este necesară o consultare largă cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei, potrivit Agerpres.

"Schimbările în ceea ce priveşte legislaţia sunt pentru România. Bineînţeles, este important să fie o discuţie cu toate părţile interesate, o consultare largă şi este important ca modificările să ajute procesul în ceea ce priveşte stabilirea statului de drept şi lupta în continuare împotriva corupţiei", a afirmat ambasadorul britanic.

Brummell a amintit raportul recent al Comisiei Europene în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Brummell a mai declarat: "Este foarte folositor pentru România acest raport şi sper că recomandările o să fie luate în considerare. (...) Noi toţi vrem ca România să facă progrese în continuare în lupta împotriva corupţiei şi în menţinerea statului de drept".

Luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, a afirmat într-o declaraţie de presă intitulată "România - propuneri ce afectează independenţa sistemului judiciar" că "Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislaţie ce ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi independenţa sistemului judiciar în România".

Această legislaţie, "propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică", a susţinut purtătorul de cuvânt în declaraţia publicată pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Statul de drept este 100% stat securist.

    N-am putea să îl mai schimbăm pe ici pe colo?

    Șaorma cu de toate va fi în continuare disponibilă! 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb