PAUL TUDOR JONES: "Tarifele ar putea împinge economia americană în recesiune"

Mihai Gongoroi
Piaţa de Capital / 20 iunie 2019

Paul Tudor Jones: (Sursa foto: Twitter)

Paul Tudor Jones: (Sursa foto: Twitter)

Numărul tăierilor de dobândă de către Federal Reserve (Fed) va depinde, în mare parte, de cât de departe va merge administraţia Trump cu impunerea de tarife vamale asupra bunurilor importate din China, este de părere Paul Tudor Jones, fondator al Tudor Investment Corporation.

Acesta consideră că majorarea tarifelor vamale pe restul bunurilor chineze, în valoare de 325 de miliarde de dolari, poate împinge economia americană în recesiune: "Nu am mai văzut aşa ceva în ultimii 75 de ani. Nu am mai văzut tarife din 1929-1930, acesta fiind singurul punct de date disponibil. Nu există o schemă de joc. Ai o economie globală interconectată în care acum, pentru prima dată după 75 de ani, vedem că comerţul liber nu este (n.r. în mod intenţionat) în expansiune, ci diminuat. Deci pur şi simplu nu ştim, pentru că nu am făcut teste de stres asupra sistemului ăsta, pur şi simplu nu ştim ce impact va avea".

În prezent, piaţa americană se aşteaptă la cel puţin două tăieri a dobânzii de politică monetară, din care prima în iulie, aceasta afişând o probabilitate de 80%. Totuşi, deşi Fed-ul a lăsat nemodificată dobânda la reuniunea ce s-a încheiat ieri, banca centrală a dat de înţeles că este dispusă să reducă dobânda dacă inflaţia scăzută persistă şi dacă războiul comercial dintre Statele Unite şi China se intensifică.

În prezent, negociatorii americani şi chinezi sunt programaţi să reînceapă negocierile pregătitoare întâlnirii celor doi preşedinţi de la summitul G20 din sfârşitul acestei luni.

Cel mai probabil, Washingtonul şi Bejingul nu-şi vor rezolva diferenţele semnificative la întâlnirea G20, o afirmaţie făcută de mai mulţi oficiali americani, care au evitat să crească aşteptările privind ajungerea la un tratat. Altfel, scenariul cel mai pozitiv pentru întâlnirea celor doi preşedinţi prevede totuşi ajungerea la un soi de acord preliminar precum cel de la precedentul summit G20 de la Buenos Aires, din decembrie 2018, unde Donald Trump şi Xi Jingping au convenit un armistiţiu pentru promovarea negocierilor şi evitarea amplificării războiului comercial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb