Paula Pîrvănescu - întrevedere cu primarul general din Dortmund, Germania

I.A.
Politică / 27 august 2019

Paula Pîrvănescu

Paula Pîrvănescu

Ţara noastră ar putea beneficia de expertiza germană în domeniul digitalizării administraţiei publice, în proiecte "smart city" sau în domeniul educaţiei vocaţionale şi duale, au agreat luni, în cadrul unei întrevederi, secretarul de stat Paula Pîrvănescu şi Ullrich Sierau, primarul general din Dortmund, Germania, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Secretarul de stat,Paula Pîrvănescu, a prezentat avantajele competitive ale României, principalele proiecte de infrastructură, care se pot realiza în parteneriat public-privat, precum şi măsurile întreprinse de guvern pentru asigurarea unui climat economic stabil, facil şi predictibil, în care intensificarea cooperării economice internaţionale reprezintă o ţintă de importanţă majoră.

"Misiunile economice au o importanţă foarte mare în dezvoltarea cooperării între regiuni pentru că pun reprezentanţii mediului de business din cele două ţări în contact direct, informarea realizându-se direct de la sursă, iar deciziile pentru colaborări pe termen lung pot fi luate imediat, direct", a precizat Paula Pîrvănescu.

Germania este principalul partener comercial al ţării noastre, deţinând o pondere de 21,6% în totalul comerţului exterior şi 23% în totalul exporturilor României. În anul 2018 schimburile comerciale bilaterale au atins nivelul de 32,52 miliarde euro din care 15,56 miliarde euro exporturi româneşti.

Din punct de vedere investiţional, Germania se plasează în prezent pe locul al treilea, cu un capital social investit (investiţii directe la nivelul lunii aprilie 2019) de 4,85 miliarde euro şi un număr de 22.942 firme investitoare. Conform statisticilor germane, investiţiile efective depăşesc 10 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb