Pawel Majtkowski, eToro: "Rezultatele Nvidia - bune, dar nu suficiente pentru a satisface investitorii"

F.D.
Piaţa de Capital / 29 august

Pawel Majtkowski, eToro: "Rezultatele Nvidia - bune, dar nu suficiente pentru a satisface investitorii"

Investitorii au în prezent aşteptări uriaşe de la companiile implicate în domeniul inteligenţei artificiale. Nvidia, ale cărei acţiuni au crescut cu peste 160% de la începutul anului, şi-a prezentat rezultatele pentru al doilea trimestru. În ciuda depăşirii previziunilor analiştilor, preţul acţiunilor a scăzut cu aproape 7%. Rezultatele, deşi foarte bune, nu au corespuns aşteptărilor investitorilor, spune Pawel Majtkowski, analist eToro.

Potrivit sursei citate, rezultatele publicate ieri arată că cererea de soluţii AI rămâne puternică. Veniturile companiei au crescut cu 122% de la an la an, ajungând la 30,04 miliarde de dolari, iar veniturile din centrele de date au crescut cu 154%, la 26,3 miliarde de dolari, depăşind semnificativ estimările anterioare. Nvidia a anunţat, de asemenea, un program suplimentar de răscumpărare de acţiuni în valoare de 50 de miliarde de dolari şi a proiectat o creştere continuă a veniturilor în trimestrele următoare. De asemenea, compania se laudă cu o rezervă de numerar de 34,8 miliarde de dolari.

"Raportul Nvidia portretizează o companie care profită pe deplin de revoluţia AI. Alţi jucători tehnologici importanţi, precum Meta, Microsoft şi Alphabet, investesc sume uriaşe în dezvoltarea inteligenţei artificiale. O parte semnificativă din aceste fonduri intră în portofoliul Nvidia, care deţine o poziţie aproape de monopol pe piaţa microprocesoarelor pentru aceste aplicaţii. În plus, după îngrijorările anterioare cu privire la posibile întârzieri, compania anticipează venituri de miliarde de dolari din noua serie de cipuri Blackwell", spune analistul eToro.

Deşi rezultatele Nvidia au depăşit din nou aşteptările analiştilor, investitorii sperau la rezultate şi mai bune. Creşterea cu 161% a preţului acţiunilor de la începutul anului face însă ca aşteptările pentru companie să fie aproape imposibil de îndeplinit. Ca urmare, acţiunile companiei sunt în prezent în scădere cu aproape 7% în tranzacţiile premergătoare deschiderii burselor americane, arată sursa citată.

Este demn de remarcat faptul că Nvidia este a treia cea mai valoroasă companie din lume, deşi creşte într-un ritm mai degrabă tipic pentru companiile cu capitalizare medie sau mică care se extind rapid. Această combinaţie neobişnuită de amploare şi creştere necesită prudenţă. Acţiunile Nvidia sunt foarte bine cotate, în special în comparaţie cu piaţa în general. Raportul P/E forward (preţ/venituri) este de 47,60, în timp ce media pentru indicele S&P 500 este de 22,48. Pentru a face această evaluare mai atractivă, ar fi nevoie de o scădere a preţului sau de previziuni de profit mai mari.

Pawel Majtkowski mai precizează: "Un lucru este sigur: inteligenţa artificială nu este o tendinţă trecătoare. Nvidia generează deja venituri semnificative pe măsură ce numeroase companii investesc sume mari în cipuri şi tehnologii AI sau îşi modernizează sistemele existente. Se preconizează că investiţiile globale în AI vor ajunge la 632 de miliarde de dolari până în 2028, iar Nvidia, în calitate de pionier în domeniul procesoarelor grafice, se află în fruntea acestei tendinţe.

Nvidia este a doua cea mai deţinută acţiune de către utilizatorii eToro la nivel global şi a cincea cea mai deţinută de către investitorii români în ultimul trimestru".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. per e 40-50 si dividendul e sub 1%.

    firma e buna, dar pretul e PI PErat. cat despre rezultate, s-au stabilizat, pana acum au fost tot cresteri de 20% -25% de la semestru la semestru. si viitorul ?? , imposibil sa nu apara concurenta, din china, taiwan, coreea de sud sau chiar US. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Investitorii confundă bursa cu crypto.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb