PD este împotriva majorării TVA

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 2 septembrie 2005

Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, declară, din nou, că nu există nici un motiv, în acest moment, pentru majorarea fiscalităţii. Potrivit spuselor sale, problema a fost pentru prima dată ridicată de experţii FMI, care s-au arătat îngrijoraţi că nu există suficiente venituri la buget.

Liderul democrat apreciază că rezultatele analizelor veniturilor bugetare pe primele şase luni ale anului, furnizate de Ministerul Finanţelor, relevă că efectele noii politici fiscale sînt corecte, iar bugetul nu necesită adăugarea altor taxe. Domnia sa a precizat că va fi modificată structura veniturilor în favoarea impozitelor indirecte (îndeosebi TVA) şi nu o diminuare a acestora, întrucît surplusul de venit disponibil se va reflecta în consum de bunuri mai mare şi, implicit, un plus de impozite indirecte.

În primele şase luni ale acestui an, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 19,7% faţă de perioada similară din 2004, în termeni nominali, respectiv cu 9,4% în termeni reali, declară Adriean Videanu. Potrivit spuselor liderului democrat, alte patru bugete - Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, asigurările sociale de stat, asigurările pentru somaj şi bugetele locale - au înregistrat, în aceeaşi perioadă, o creştere nominală de 16,9%, ceea ce, în termeni reali, înseamnă o creştere de 6,8%. Fostul vicepremier pe probleme de economie spune că, la sfîrşitul lunii iunie, a fost înregistrat chiar un excedent al bugetului general consolidat, de 10.296,2 miliarde de lei, reprezentînd 0,4% din PIB.

Adriean Videanu a atras atenţia asupra faptului că majorarea fiscalităţii nu este echivalentă cu o operaţie matematică, majorarea cotelor de fiscalitate putînd avea chiar rezultate economice contrare, prin diminuarea consumului sau transferul unei părţi a forţei de muncă în economia subterană. Domnia sa a admis ca există "îngrijorări" legate de cheltuielile suplimentare pe care trebuie să le facem de la 1 ianuarie 2007, prin contribuţia la bugetul UE, estimată la 2,5%-2,6% din PIB şi prin necesitatea cofinanţării unor programe europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb