PD-L merge pe mâna lui Blaga

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 9 aprilie 2008

PD-L merge pe mâna lui Blaga

Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga este propunerea electorală a Partidului Liberal Democrat (PD-L) pentru fotoliul de primar general al Capitalei. După patru ani de mandat a lui Adriean Videanu la conducerea Bucureştiului, PD-L l-a nominalizat oficial, marţi, pe secretarul general al partidului, Vasile Blaga, în tentativa de a asigura succesiunea liberal-democraţilor la Primăria Capitalei.

Lansarea candidatului PD-L a avut loc, în sectorul trei, unde Liviu Negoiţă, primarul sectorului şi totodată, directorul de campanie a lui Blaga, şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat la primăria sectorului.

În faţa audienţei, secretarul general al PD-L a făcut o scurtă descriere a programului său electoral şi a menţionat că principala problemă a Capitalei rămâne în continuare calitatatea slabă a serviciilor publice.

"Vreau să fac din Bucureşti un oraş modern, european, care să nu mai aibă probleme cu traficul, cu servicii publice de nivel european, un oraş în care spaţiile verzi să fie valorizate", a spus Blaga.

Candidatul PD-L la Primăria Bucureştilor a precizat că principalele obiective ale sale sunt rezolvarea problemelor de infrastructură, a locurilor de parcare şi a lipsei spaţiilor verzi, precum şi cea a trans-portului public, unde "municipalitatea ar trebui să preia administrarea Metrorex, deoarece în patru ani, s-au făcut doar cinci km de linie şi trei staţii".

În eventualitatea unui succes, Vasile Blaga a subliniat că va negocia implementarea tuturor proiectelor cu primarii de sectoare şi cu celelalte formaţiuni politice.

Adriean Videanu: "Primăria Generală a Capitalei are nevoie de un om mai puternic decât mine"

Prezent la lansarea oficială a celor doi colegi de partid, primarul general al Bucureştiului, Adriean Videanu a declarat că Primăria Generală a Capitalei are nevoie de un om mai puternic decât el.

Videanu a precizat că proiectele propuse de fostul primar, Traian Băsescu, au fost demarate abia în 2004, iar, până în prezent, s-au creat premisele pentru a rezolva problemele oraşului.

În opinia sa, Traian Băsescu a "beneficiat" de un Consiliu General ostil, dominat de social-democraţi, care a "blocat" iniţiativele fostului edil-şef al Capitalei.

PSD - Marian Vanghelie despre candidatura lui Blaga: "Lansare prăfuită, cu discurs puţin comunist"

Preşedintele PSD Bucureşti şi totodată, primarul sectorului cinci, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, la sediu de campanie al partidului, că lansarea candidatului PDL pentru Primăria Capitalei a fost una "prăfuită". Vanghelie, posibila soluţie a PSD pentru Primăria Generală, a "taxat" dis-cursul secretarului general al PD-L, Vasile Blaga catalogându-l "puţin comunist, cu mulţumiri pentru partid". Liderul PSD Bucureşti şi-a exprimat încrederea că social-democraţii vor schimba, "după 18 ani, administraţia de dreapta", culoarea politică a Capitalei.

PNL: "Blaga, soluţia de sacrificiu a PD-L"

Parlamentarul PNL, Relu Fenechiu susţine că Vasile Blaga joacă rolul candidatul de sacrificiu al Partidului Democrat-Liberal, deoarece "acesta nu are nicio şansă pentru a câştiga funcţia de primar al Capitalei".

Relu Fenechiu a explicat: "Vasile Blaga, la fel ca toţi ceilalţi lideri ai PDL, a încercat să scape de candidatura la primăria generală pentru că ştie prea bine ce sancţiuni dure îl aşteaptă la alegeri din partea bucureştenilor din cauza modului dezastruos în care Traian Băsescu şi Adrian Videanu au administrat Bucureştiului".

PIN - Guşă: "Blaga are handicapul că a condus PD Bucureşti, care a dat cele mai multe tunuri"

Candidatul PIN pentru Primăria Capitalei, Cozmin Guşă, a declarat că secretarul general al PDL, Vasile Blaga, are handicapul că a condus PD Bucureşti, care a dat "cele mai mari tunuri" la bugetul municipalităţii. "E un om de treabă, care, însă, din punct de vedere politic, are marele handicap că a condus timp de opt ani organizaţia PD Bucureşti, autoarea celor mai mari tunuri financiare date bugetului Capitalei, iar exemplul cel mai grav nu este bordurizarea", a comentat Guşă, lansarea lui Vasile Blaga în competiţia electorală pentru Primăria Generală.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb