PD va introduce o moţiune de cenzură dacă va fi nemulţumit de proiectul de buget al Guvernului

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 7 august 2007

Adriean Videanu

Adriean Videanu

Partidul Democrat ar putea introduce o moţiune de cenzură dacă proiectul de buget pentru anul 2008 al Guvernului va avea devieri de la construcţia asumată prin programul de guvernare, a declarat luni preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al acestei formaţiuni politice. El şi-a exprimat dezamăgirea faţă de "confuzia majoră pe care Guvernul o face în legătură cu politica fiscală şi cea de colectare a veniturilor bugetului consolidat". "Reducerea TVA nu are nimic de-a face cu evaziunea fiscală. Dacă avem TVA sectorial pe anumite activităţi, dis­trugem întreaga filozofie fiscală a cotei unice. Guvernul trebuie să vină cu o politică bugetară, fiscală şi monetară corelată, nu cu politici sectoriale", a spus liderul PD.

Videanu a arătat că nemulţumirile secretarului de stat la Ministerul Economiei şi Finanţelor Sebastian Vlădescu faţă de proiectul de buget al Guvernului nu fac decât să confirme îngrijorările PD faţă de lipsa de resurse pentru majorarea pensiilor. "Sebastian Vlădescu a avut performanţe foarte bune ca ministru de finanţe", a adăugat Videanu. De asemenea, el a menţionat că PD evaluează în acest moment situaţia creată de Guvern care emite ordonanţe de urgenţă în domenii prin care nu a fost abilitat de Parlament. "Ordonanţa privind stabilirea salarizării inspectorilor guvernamentali nu ţine de măsuri fiscale, ci ţine de măsuri privind relaţiile de muncă pentru care Guvernul nu este abilitat să emită ordonanţe", a afirmat Videanu. El a spus că această problemă este evaluată de PD alături de cea a schimbării de către Guvern a prefecţilor.

Videanu a ţinut să sublinieze că liderii democraţi nu au discutat cu prefecţii schimbaţi care au fost membri ai PD des­pre această situaţie. "Decizia a fost a lor, ei au ales între a fi membri de partid sau funcţionari publici", a mai spus Adriean Videanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb