PE FONDUL PANDEMIEI DE COVID-19 Vânzările Lego au crescut cu 13% în 2020

G.U.
Companii / 10 martie 2021

Vânzările Lego au crescut cu 13% în 2020

Vânzările Lego au crescut cu 13% în 2020, în contextul în care familiile au petrecut mai mult timp jucându-se împreună acasa, a declarat producătorul danez de jucării, relatează Reuters.

"COVID-19 a accelerat tendinţele care erau deja în mişcare. Am văzut o evoluţie în timpul restricţiilor, când familiile au început să construiască seturi Lego împreună. De asemenea, mai mulţi oameni au cumpărat online produsele'', a declarat directorul executiv Niels B. Christiansen.

Potrivit sursei citate, compania caută de ani de zile o metodă care să conducă la înregistrarea unei creşteri a vânzărilor încă din 2017 . În acel an, producătorul de jucării a apăsat butonul de resetare, iar Niels Christiansen a preluat conducerea.

În 2020, vânzările au crescut cu 13%, ajungând la 43,7 miliarde de coroane daneze (6,98 miliarde de dolari), în creştere faţă de cea de 6% din 2019, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 19% la 12,9 miliarde de coroane, a declarat compania într-un comunicat.

"În ultimii doi ani am făcut investiţii la scară largă în iniţiative menite să susţină creşterea pe termen lung", a declarat directorul executiv.

"În 2020, am început să vedem beneficiile acestora, în special în comerţul electronic şi inovarea produselor", a adăugat acesta.

Lego va angaja sute de angajaţi pentru a spori digitalizarea în 2021, a declarat Christiansen pentru Reuters.

Şeful executivului a refuzat să ofere detalii în privinţa creşterii vânzărilor online înregistrate anul trecut, dar a afirmat că numărul de vizitatori pe Lego.com s-a dublat la peste un sfert de miliard într-un an.

Producătorul de jucării rival, Mattel, a raportat în februarie o creştere anuală a vânzărilor nete cu 2% pentru 2020, în timp ce Hasbro, producătorul Monopoly, a înregistrat o scădere a veniturilor nete cu 8% pentru anul respectiv, transmite Reuters.

Niels Christiansen a menţionat că Lego a câştigat aproximativ un punct procentual din cota de piaţă la nivel global, crescând în majoritatea pieţelor sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb