PE FONDUL POLITICII FED Dolarul a coborât la nivelul minim al ultimelor cinci săptămâni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 ianuarie 2012

Dolarul a coborât la nivelul minim al ultimelor cinci săptămâni

Dolarul s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de majoritatea valutelor partenerilor comerciali majori ai SUA, după ce, în ziua precedentă, banca centrală americană (Federal Reserve - Fed) a semnalat că ar putea menţine dobânzile aproape de zero până în 2014. Anterior, Fed estima că va menţine dobânzile la nivelul minim record până la mijlocul lui 2013.

Preşedintele Fed, Ben S. Bernanke, a declarat miercuri, la Washington: "Recunoaştem dificultăţile create de şomajul ridicat şi persistent într-o economie cu o performanţă mai slabă, şi suntem pregătiţi să asigurăm pe viitor o politică monetară corespunzătoare".

În opinia oficialilor Fed, "condiţiile economice vor cere un nivel excepţional de redus la dobânzii cheie cel puţin până la sfârşitul lui 2014".

În raport cu moneda unică europeană, dolarul a scăzut până la nivelul minim al ultimelor cinci săptămâni, respectiv 1,3177 unităţi/euro. La ora 10.10, pe piaţa din New York, cursul monedei SUA era de 1,3168 unităţi/euro, mai mic cu 0,4% faţă de ziua anterioară.

Analiştii băncii franceze "Société Générale" SA sunt de părere că dolarul ar putea să scadă în continuare, respectiv să ajungă la un nivel de rezistenţă de 1,3250 unităţi/euro, după care îşi va relua aprecierea.

Menţionăm că Fed şi-a redus estimarea privind creşterea economiei SUA anul aces-ta, la 2,2 - 2,7%, de la 2,5 - 2,9%, cât preconiza în noiembrie anul trecut. Pentru 2013, previziunea este de 2,8 - 3,2%, comparativ cu 3 - 3,5%, cât era previziunea anterioară.

În opinia analiştilor, PIB-ul SUA a consemnat un avans de 3% în ultimul trimestru din 2011, în ritm anual. Cifra oficială privind evoluţia economiei americane în perioada menţionată urmează să fie anunţată astăzi, de Departamentul Comerţului de la Washington. În trimestrul al treilea din 2011, economia americană a crescut cu 1,8%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb