Pe Internet circulă o petiţie pentru demisia Guvernatorului Mugur Isărescu

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 august 2016

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Reputaţia Băncii Naţionale a României (BNR) şi mai ales a celor care o conduc pare să fie lovită din toate părţile, în ultima perioadă.

În timp ce viceguvernatorul Bogdan Olteanu (care a demisionat, luni, din funcţie) a fost reţinut de DNA pentru fapte de corupţie, fiind pus sub control judiciar, în presă şi pe diverse bloguri au apărut informaţii legate de activitatea BNR, care au condus la dispute aprinse, în emisiuni televizate, între analişti, foşti bancheri şi reprezentanţii Băncii Centrale, mai ales pe marginea unor bonusuri impresionante, de zeci de milioane de euro, acordate de Banca Naţională în perioada de criză.

Ca reacţie la toate acestea, pe Internet circulă o periţie pentru demisia Guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

În petiţie, Isărescu este numit "conducătorul mafiei politico-financiare", fiind acuzat că este "principalul vinovat pentru falimentarea sistemului bancar românesc - Bancorex, Banca Agricolă, Credit Bank, Banca Turco-Română, Bankcoop, Banca Albina, Banca Columna, Banca Internaţională a Religiilor, Banca Română de Scont, Banca de Investiţii şi Dezvoltare, Nova Bank; vânzătorul BCR şi cel care a protejat - Caritasul, Safi, FNI şi toate jocurile prin care banii populaţiei au ajuns la mafia politico-financiară; principalul vinovat pentru distrugerea economiei (industrie, flotă, agricultură, turism) româneşti, prin jocurile financiare făcute din 1990 până azi; apărătorul băncilor străine (împrumut 20 miliarde euro), acestea luând casele românilor".

Banca Naţională pare îmbătrânită, asemeni celor care o conduc...

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Petitia a strans exact atatea semnaturi cat cele emise de gccc. Ba chiar mai putine. Nu este un subiect ci o prostie de articol, scris de niste imbatraniti in manipulare.

    Felicitari initiatorilor.

    Multumiri publicatiei „Bursa” pentru ca ne-a informat despre initiativa.

    Unde gasim textul petitiei ? 

    1. la cite prostii circula pe internet inca una in plus nu strica , asa ca ia-o

      Unde semnam petiția?

    Si eu dosresc sa stiu unde pot gasi aceasta petitie?

    1. carlig la prosti

    Asta e de timesnewroman :))) Formularea reputatia CELOR CARE CONDUC BNR e buna. Pentru pelicani. Olteanu e cei care conduc BNR, ca BNR e SRL cu unic asociat. Ma uimeste presiunea care e pe BNR in conditiile in care dpdv financiar-bancar nimic nu justifica asa ceva, in afara de razboiul unora cu Mugurel pe care-l vor schimbat. Ba ca sta de prea mult timp, ba ca are salariu mare, ba ca e secretos, ba ca face vin, ba ca isi cumpara prea multe gipuri la BNR, ba ca nu ia auru de la rusi, ba ca nu ia datoria nemtilor etc etc etc. Dar de ce? Sa preia ei BNR ca sa ce? Ca nu poti sa duci cursul si dobanzile unde vrei aiurea sau sa impui bancilor sa dea credite cui trebuie cu dobanzile care trebuie. Incepand cu Radu Golban apoi lupii tineri Isar si Citu apoi Zamfir-Piperea si restul analistilor care s-au adunat ca la un accident auto sa vada ce e toti si-au facut din a ataca BNR un mod de viata. Ca daca dai in BNR inseamna ca stii finante mari nu? Ciudezno draghi zriteli. Iar aia care pun falimentul Bancorex in carca BNR chiar habar n-au pe ce lume traiesc. E ca si cum ai da vina pe pilot ca nu i s-a deschis trenu de aterizare.

    Deci mergeti si semnati petitia :)) 

    1. Ai uitat un lup fara dinti,Soviani...Dar ce ma mira e ca acest ziar face echipa cu ei sau o fi lansat chiar redactia acea petitie?Vad ca si stirea e "semnata"...

      În 26 de ani se adună motive. Cred că în toată lumea e plin de ceaușești care nu se mai dau plecați. Isărescu e pilon, dacâ pleacă el, rămâne România goală.

      Mai micutule de la 6,nu denatura,nu vuctimiza bnr,in toate aceste discutii e vorba de isarescu,vasilescu,georgescu.. ...toti ticalosescu ce au devalizat Romania.Si trebuiau presati demult.

    Tendentios,fara substanta. "In timp ce viceguvernatorul X a fost retinut de DNA" ,ar trebui ca Parlamentul sa-si puna cenusa in cap,pt ca aceasta institutie l-a numit la BNR..Nu cred ca l-a dorit Isarescu prin preajma lui.

    Cand duci bani la banca si retragi mai outini, cand te penalizeaza ca returnezi creditul mai devreme, cand nu iti garanteaza toata depunerea, cand iti confisca depunerile ca au salarii mari si nu isi fac cu cinste datoria concluzia e una singura! Avem un sistem mafiot de bancheri care trag numai pentru ei si nu-i intereseaza de populatia deponenta.

    NUMAI interesele lor conteaza !!! 

    atac suspect la stabilitatea financiara cu BNR pe post de tap ispasitor

    Cine sunt Isar,Catu,Soviani? Ce mari realizari economice si financiare au la activ? Ce opere economice au produs?

    Niste latrai frustrati si revansarzi. Critica BNR si a conducatorilor sai este binevenita atunci cand este facuta cu buna credinta si de oameni competenti. Dar sunt cei trei de buna credinta? Sunt dezinteresati? Dupa informatiile mele nu. Primii doi au facut jonglerii pe piata valutara si au fost barbieriti de BNR. Acum incearca SA plateasca politele. Soviani a vrut si el o sinecura de la BNR si nu I- a iesit. Ghinion.

    Atacul concertat la Conducerea BNR este determinat de ascutirea luptei dintre grupurile de interese pentru preluarea centrelor de putere financiara. In aceasta lupta caii troieni si idiotii de serviciu sunt utili. Conducerea BNR trebuie innoita si profesionalizata dar nu cu noi caricaturi. Acolo trebuie adusi profesionisti si oameni cu dragoste de neam si tara care SA slujeasca Interesele romanilor. Numirile pe criterii politice trebuie SA dispara. Profesionalismul si meritocratia trebuie SA primeze. Sunt multi tineri romani pregatiti bine care lucreaza in institutii financiare si bancare internationale care ar putea SA preia Conducerea BNR. Mi-as dori acest lucru. 

    1. „Atacul concentrat” este determinat de tainuirea de catre dl Mugur ISARESCU a numeroaselor ilegalitati care au fost savarsite de catre BNR, sub guvernoratul dlui MI. pentru a obtine falimentarea mulor banci, inclusiv particulare (Bankcoop, Banca Religiilor, Albina etc.).

      Tainuirea acestor ilegalitati este imputabila numai dlui MI. 

      In calitatea sa de Guvernator al BNR dl M. ISARESCU avea/are obligatia legala de a sesiza PICCJ ilegalitatile pe care le cunoaste foarte bine. 

      Tacerea sa vinovata este condamnabila !

      Venirea unui nou Guvernator al BNR ar putea da sperante ca ilegalitatile tinute acum sub obroc de dl MI vor putea fi scoase la lumina zilei !? 

      Cineva plateste toti latraii de la tv sa atace BNR si pe Isarescu oare cine ii plateste ca Vantu e la puscarie?

      ...te asigur eu ca daca vin altii la BNR ilegalitatile despre care spui (daca exista, poate ai si dovezi cand faci afirmatii) tot sub covor raman. Oamenii politici (corupti, adica toti) de la noi se acopera unii pe altii, mai ales ca, la cat s-au plimbat mai toti fripturistii prin toate partidele, au fost sigur colegi pe undeva si daca pica unul la DNA ii trage si pe ceilalti. Prin urmare, nu va iesi nimic la lumina, vor fi pur si simplu altii care decid oarecum ce se intampla cu economia Romaniei, in functie de interesul partidului care l-a propus.

      Meritul principal al dlor ISAR, CATU si SOVIANI este ca au devzaluit - cu profesionalism si competenta - profund dezinteresati - fata maculata/ascunsa a BNR-ului, a dlui Mugur ISARESCU !

      Acesta este motivul principal pentru care opinia publica le este recunoscatoare ! 

      Fara contributia acestor experti financiari noi, romanii nu am fi stiut ca: 

      a.- Romania este singura tara membra a UE care nu mai are nicio banca comerciala proprie; 

      b.- Romania este lipsita de capitalul propriu necesar promovarii unor proiecte de dezvoltare certa, durabila; 

      c.- Lipsita de o solida securitate financiara, Romania este silita sa recurga la credinte impovaratoare de pe piata financiara externa; Reprezentantele bancilor straine din Romania exporta anul in tarile de origine multe miliarde de euro. In acest fel, tarile dezvoltate se dezvolta neincetat in timp ce Romania saraceste neintrerupt. 

      Aceasta este - de fapt - Romania lasata de Guvernoratul dlui Mugur ISARESCU !

      Meritul dlor ISAR, CATU si SOVIANI il constituie prezentarea corecta a situatie Romaniei dupa Guvernoratul dlui Mugur ISARESCU ! 

      ce spui tu este in primul rand problema politicienilor si a intreprinzatorilor romani, nu a bancii nationale; intr-o tara corupta unde evaziunea e regula, banca nationala nu are cum sa asigure securitate financiara solida, fiecare institutie are rolul sau, este ca si cum la un motor cu 4 cilindrii doar unul functioneaza correct, iar persone direct interesate incep o campanie de dezinformare si denigrare ca sa-l faca sa dea si el rateuri

    "Cine n-are batrani sa-si cumpere."

    Inflatie si dobinda potrivite, preturi si curs in general stabile sunt rezultate obtinute de tara cu multa greutate si in timp lung. Se pare ca BNR, sub conducerea lui Isarescu!, este prima institutie a tarii care a reusit sa strabata "desertul".

    Si nu-i bine asa!? 

    1. Inagineaza-ti ca nu mai......escule.

      molfaieste-l bine, sa nu-i piezi aroma!

    Articolul este fals și tendențios când spune că rezultatul aberațiilor lui Isar este o petiție online.

     

    Petiția a fost creată în nov 2015 și a strâns 2000 de semnături, cam cât cele emise de GCCC. 

    Rușine pseudo-ziariștilor Bursa. Minciuna prin omisiune. Interpretare falsă a unor date. Dezinformare. Atât sunteți în stare să faceți. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb