PE MOTIV CĂ AR FI O OPERAŢIUNE ILEGALĂ  Amattis solicită ca ASF să respingă avizul ofertei publice de preluare a Electroargeş

A.I.
Piaţa de Capital / 8 septembrie 2020

Amattis solicită ca ASF să respingă avizul ofertei publice de preluare a Electroargeş

Amattis, în calitate de acţionar al Electroargeş, a sesizat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) asupra caracterului ilicit al ofertei publice de preluare a emitentului şi solicită respingerea avizului pentru aceasta, se arată într-un comunicat de presă primit astăzi pe adresa Redacţiei.

Este o poziţie care vine în condiţiile în care, la finele lunii august, compania a informat că, societatea Cardinal Main SRL, persoană ce acţionează în mod concertat cu Investments Constantin SRL şi Benjamins United SRL în legatură cu Electroargeş, a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentaţia pentru Oferta Publică de Preluare Obligatorie a Electroargeş, cât şi sumele de bani aferente acestei proceduri.

Acum, Amattis aduce la cunoştinţa publicului faptul că, prin sentinţa civilă nr. 132/02 aprilie 2019, pronunţată în dosarul 2897/121/2017/a1 de către Tribunalul Galați - Secția a II-a Civilă, instanţa a anulat tranzacţiile frauduloase cu un pachet de 16 milioane de acţiuni emise de Electroargeş, reprezentând 22,93% din totalul acţiunilor deţinute de Investment Constantin SRL, companie controlată de Ştefan Constantin, deoarece acesta nu a plătit preţul aferent acestora.

De asemenea, se subliniază faptul că mai multe tranzacţii cu acţiuni emise de Electroargeş, pe care societatea Investment Constantin SRL le-a dobândit în 2015 în acelaşi mod fraudulos (fără plata preţului acţiunilor), fac obiectul unor acţiuni în anulare, aflate încă pe rolul instanţelor de judecată.

"Decizia instanţei certifică, de fapt, că Investment Constantin SRL nu a fost niciodată proprietarul pachetului de 16 milioane de acţiuni emise de Electroargeş (echivalentul a 22,93% din companie), aşa cum, în mod fals, pretinde Ştefan Constantin, în încercarea de a prelua emitentul prin operaţiunea de piaţă anunţată recent de Cardinal Main SRL, companie care aparţine aceluiaşi Ştefan Constantin", se arată în comunicat.

De asemenea, se punctează că, având în vedere că Ştefan Constantin deţine şi controlează atât Investment Constantin SRL, cât şi pretinsul ofertant Cardinal Main SRL, fiind în acelaşi timp şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Electroargeş, anunţul derulării ofertei publice de preluare nu poate fi interpretat decât ca un act ilicit, o încercare de inducere în eroare a acţionarilor ELGS, de fraudare a încrederii investitorilor în piaţa de capital, dar mai ales o tentativă de menţinere a controlului emitentului, în scopul spolierii continue a patrimoniului acestuia şi a societăţilor la care este acţionar. Relevant în acest sens este faptul că se invocă "obligativitatea" de derulare a ofertei publice, care se întemeiază pe o pretinsă deţinere de 33% acţiuni ELGS, obţinută din tranzacţii fie anulate deja de instanţă, fie în curs de anulare.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât Ştefan Constatin este susţinut şi asistat în demersul său fraudulos de către SCP Gherbovan - Silinescu şi asociaţii (fondată de fosta judecătoare ICCJ Claudia Silinescu) şi de către apropiatul acestora, Octavian Avrămoiu, avocat, membru al Consiliului de Administraţie Electroargeş şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie Brainconf, se mai arată în comunicat.

"Din datele pe care le deţinem şi pe care le-am pus integral la dispoziţia autorităţilor competente, Ştefan Constantin a transferat deja din patrimoniul Electroargeş în patrimoniul personal sau al firmelor pe care le controlează, cât şi în beneficiul unor colaboratori apropiaţi, mai multe milioane de lei", se menţionează în comunicat.

Totodată, se punctează că, în acelaşi timp, pachetele de acţiuni deţinute de Electroargeş la alte societăţi au fost folosite pentru a prelua controlul consiliilor de adminstraţie, urmând aceleaşi procedee ruinătoare, multe dintre aceste societăţi înregistrând pierderi uriaşe, fiind la data prezentei în pragul insolvenţei.

Daniel Stoicescu, avocat specializat în piaţa de capital, a declarat: "Am solicitat ASF, de asemenea, să identifice sursa fondurilor puse la dispoziţie pentru derularea ofertei Electroargeş la intermediarul SSIF Vienna Investment Trust, precum şi respectarea de către aceasta a prevederilor specifice privind spălarea banilor. În ceea ce ne priveşte, operaţiunea prezintă importante indicii de spălare a banilor sifonaţi din emitenţii subiecţi ai devalizării sau atraşi din alte surse, având în vedere că societatea ofertantă (Cardinal Main SRL) este înfiinţată «pro causa», în urmă cu o lună, având ca acţionari un lanţ de societăţi constituite recent (a căror beneficiar real este Ştefan Constantin), companii fără activitate şi fără venituri înregistrate, care să acopere contravaloarea ofertei. Este de-a dreptul sinistru să asistăm, în 2020, la astfel de practici prin care se eludează fonduri financiare importante şi se compromite activitatea unei companii cu tradiţie, un emitent valoros al Bursei de Valori Bucureşti. Sper că ASF şi autorităţile competente să intervină prompt şi temerar în sensul protejării investitorilor şi a pieţelor reglementate".

Pentru toate motivele invocate mai sus, Amattis, în calitate de acţionar, consideră că intenţia derulării ofertei publice de preluare a Electroargeş este ilegală, oneroasă şi lipsită de legitimitate, se arată în comunicat.

De asemenea, se menţionează că, Amattis va continua să monitorizeze cu atenţie situaţia expusă şi să ţină la curent atât acţionarii ELGS, cât şi toţi participanţii la piaţă, asumându-şi să devoaleze public orice tentativă de încălcare a legii de către Ştefan Constantin şi a grupului de interese din jurul său.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. De asemenea, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a hotârât sancționarea cu avertisment a societății S.S.I.F. Vienna Investment Trust S.A. pentru nerespectarea condițiilor inițiale impuse la autorizare ce trebuie menținute pe toată perioada autorizației de funcționare.

    Stefan Constantin e un mare excroc. A pacalit-o pe sotia lui Catalin Chelu si acum vrea sa o ptaduiasca pe fiica omului de afaceri Gruia Stoica.

    In Galati circula zvonuri ca de fapt ar fi gay! 

    Asf trebuie sa- l opreasca pe acest individ Constantin Stefan. Nicio afacere in care e implicat nu este curata. Foloseste tot felul de practici fraudulose, speculeaza situatii, oameni, face inselatorii. Este sinistru acest personaj , trebuie bagat la inchisoare.

    Georgiana, cat v-au dat astia fata ca sa ii lasati sa fure atatia ani.? Chiar nu va e rusine?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb