PE PRINCIPIUL SUBSIDIARITĂŢII Camera Deputaţilor a avizat negativ proiectul de revizuire a Directivei Europene pe Tutun

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 1 martie 2013

Camera Deputaţilor a dat aviz negativ propunerii de revizuire a Directivei Europene pe Tutun, "stabilind ne-conformarea cu principiul subsidiarităţii", potrivit proiectului de aviz.

Până la data de 4 martie, parlamentele statelor membre UE trebuie să se exprime cu privire la propunerile de revizuire a legislaţiei europene din sectorul tutunului, pe principiul subsidiarităţii.

Comisia pentru afaceri europene din cadrul Camerei Deputaţilor - Parlamentul României - a hotărât avizarea negativă a proiectului european.

"Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor a hotărât să pronunţe un aviz motivat în sensul că propunerea de directivă nu este conformă cu principiul subsidiarităţii", se arată în proiectul de aviz aprobat în data de 26 februarie.

Printre altele, membrii Comisiei de profil şi-au manifestat "serioase rezerve" cu privire la argumentele aduse în sprijinul faptului că prevederile suplimentare propuse ar conduce la scăderea consumului de tutun, "în condiţiile în care nu sunt analizate suficient aspectele legate de flexibilitatea consumului". Documentul citat mai precizează: "Existenţa a până la 40 de astfel de aditivi într-un produs din tutun face practic imposibilă verificarea impactului sinergic asupra sănătăţii, iar dacă o anumită combinaţie de aditivi şi tutun prelucrat ar putea afecta sănătatea, acest lucru este fie la îndemâna Statului Membru, singurul în măsură să stabileas­că o prioritate a cercetărilor în acest sens, în func­ţie de structura consumului specific acelui stat, fie urmează să fie stabilit prin viitoare cercetări la nivelul Uniunii".

Parlamentul European analizează propunerea de revizuire a Directivei Europene pe Tutun, care a fost adoptată de Comisia Europeană în luna decembrie a anului trecut.

Actul legislativ propus prevede norme noi şi mai stricte privind modul în care pot fi fabricate, prezentate şi comercializate produsele din tutun.

Proiectul prevede adoptarea unor măsuri precum introducerea ambalajelor generice, interzicerea afişării produselor la punctele de vânzare, mărirea pictogramelor cu avertismente de sănătate de la 30% la 75% din suprafaţa pachetului, stabilirea unei liste comune de ingrediente permise sau interzise pentru utilizare în produsele din tutun, interzicând utilizarea de ţigarete, tutun de rulat şi produse din tutun nefumigene cu arome caracteristice.

Toţi jucătorii din industria tutunului şi autorităţile din ţările membre UE şi-au arătat, însă, scepticis­mul faţă de aceste potenţiale reglementări, sus­ţinând că reglementările nu-şi vor atinge obiectivul, conducând, printre altele, la creşterea contrabandei şi la nivelului ratei şomajului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb