Peisajul dinamic al ameninţărilor cibernetice, o provocare pentru tot mai multe IMM-uri

G.D.
Companii / 6 iunie 2022

Peisajul dinamic al ameninţărilor cibernetice, o provocare pentru tot mai multe IMM-uri

70% dintre IMM-uri cred că ameninţările cibernetice devin din ce în ce mai mult un risc de afaceri. Este rezultatul unei cercetări realizate de Microsoft în Statele Unite, în aprilie 2022, la nivelul a 150 de întreprinderi mici şi mijlocii, conform unui comunicat remis redacţiei. Studiul arată că 1 din 4 întreprinderi mici şi mijlocii a fost afectată de o breşă de securitate în ultimul an şi nu a avut resursele pentru a se apăra de atacuri cibernetice.

Potrivit analizei Microsoft, care şi-a propus să înţeleagă mai bine nevoile în materie de securitate ale IMM-urilor, multe dintre aceste companii nu au acces la resursele şi echipamentele necesare prin care să-şi asigure un nivel ridicat de protecţie în faţa ameninţărilor actuale de acest tip. În plus, 80% dintre IMM-uri au indicat că folosesc o soluţie tradiţională antivirus, dar 93% susţin că sunt în continuare îngrijorate de amplificarea numărului de atacuri cibernetice şi de complexitatea acestora.

Soluţia de securitate cibernetică Microsoft Defender for Business pune acum la dispoziţia IMM-urilor acelaşi nivel de securitate pe care se pot baza organizaţiile mari care dispun de resurse importante în lupta cu atacurile cibernetice. Prin intermediul Defender for Business, aceste companii vor avea capabilităţi de detectare şi răspuns la punctele finale pentru a se proteja împotriva atacurilor de tip ransomware şi a altor ameninţări cibernetice complexe.

"Microsoft îşi propune să ajute toate organizaţiile să identifice soluţiile potrivite pentru a-şi asigura securitatea cibernetică. Suntem bucuroşi că putem oferi noi servicii care susţin acest mesaj. Prin intermediul soluţiei Defender for Business, IMM-urile vor avea la dispoziţie noi resurse care le vor ajuta să detecteze, să răspundă şi să se apere mai bine în faţa ameninţărilor cibernetice", susţine Vasu Jakkal, CVP, Microsoft Security, Compliance, Identity, Management.

Serviciul Defeneder for Business poate fi implementat rapid de organizaţiile de pretutindeni, fiind gândit astfel încât să detecteze şi să remedieze automat diferite tipuri de ameninţări. El este, de asemenea, inclus în suita Microsoft 365 Business Premium, soluţia integrată de securitate şi productivitate dedicată organizaţiilor cu până la 300 de angajaţi. Totodată, clienţii au la dispoziţie opţiunea de a-l achiziţiona independent, subliniază sursa citată.

Mai exact, noua soluţie de securitate creată de Microsoft permite managementul ameninţărilor şi vulnerabilităţilor, ceea ce ajută la evidenţierea şi prioritizarea acelor puncte slabe care reprezintă cel mai urgent şi mai mare risc pentru afaceri. Cu ajutorul Defender for Business, companiile pot construi o bază solidă pentru activitatea lor, prin descoperirea, prioritizarea şi remedierea vulnerabilităţilor software şi a configuraţiilor greşite.

Totodată, opţiunile de reducere a suprafeţei de atac ajută la minimizarea punctelor slabe, prin asigurarea unei mai bune securităţi a dispozitivelor şi aplicaţiilor ce pot fi considerate vulnerabile în faţa atacurilor cibernetice. Acest serviciu asigură şi protecţie de ultimă generaţie împotriva ameninţărilor de tip malware, funcţionând ca un antivirus pentru dispozitive şi în cloud.

Un alt beneficiu major al soluţiei de securitate create de Microsoft este reprezentat de detectarea punctelor finale şi răspuns, care oferă alerte de detectare şi răspuns bazate pe tiparele de comportament, astfel încât IMM-urile să identifice ameninţările recurente şi să le elimine.

Funcţia de investigare automată şi remediere ajută la extinderea operaţiunilor de securitate prin examinarea alertelor şi luarea de măsuri imediate pentru a rezolva atacurile. Prin reducerea volumului de alerte şi remedierea ameninţărilor, Microsoft Defender for Business permite clienţilor să prioritizeze sarcinile şi să se concentreze pe ameninţări mai sofisticate.

Securitatea cibernetică este una dintre ariile de focus pentru Microsoft, compania derulând multiple acţiuni în direcţia combaterii ameninţărilor cibernetice şi a minimizării riscurilor la care sunt expuse organizaţiile de pretutindeni. Printre aceste acţiuni se numără atât dezvoltarea de produse şi servicii care să ofere un nivel ridicat de protecţie împotriva atacurilor cibernetice, cât şi numeroase iniţiative şi campanii de prevenire a criminalităţii cibernetice. Toate aceste demersuri se aliniază misiunii companiei Microsoft, de a sprijini fiecare persoană din organizaţie din lume să-şi valorifice pe deplin potenţialul, prin intermediul tehnologiei, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb